Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за 5.9 с ръчка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за 5.9 с ръчка

Първоначално публикуван от Z_I_P_O Преглед на мнение
    Таман като каза се сетих за него,тежък тежък 300кг цялата коплектация мотор-200 ск-80 рк-40.перфектен за трофаджийка
    Това,което си мисля,е че ако искаш да си направиш добра трофи кола е нужно да имаш лек двигател по възможност дизел,много лека консрукция,която да не надхвърля 1500кг.бруто регистър, скоростна кутия,според предпочитанията, и не на последно място правилната лебедка.Най-напред трябва да се започне от голимината на гумите и правилните мостове за проекта,след това да се конструира правилната констукция с междуосовото разс. и така на татък до боята.
    И от опит знам,че V-образните двигатели не са най-подходящи за трофи проекти !!!
    Така,че пробвай с двигател от 4 до 6 цил. редови мисля,че няма да сбъркаш.

Коментар

Ей този SAZ_Extreme​ преди две години монтира 5.2 V8 на G-класа с ръчка, и още се движи.
      Eвгени Филчев
      Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Има адаптори за скоростни кутии,които се куплират със всички американски двигатели,редови или V-образни.
        Ако имаш интерес кажи да те насоча.

Коментар

Първоначално публикуван от rock crawler Преглед на мнение
          Това,което си мисля,е че ако искаш да си направиш добра трофи кола е нужно да имаш лек двигател по възможност дизел,много лека консрукция,която да не надхвърля 1500кг.бруто регистър, скоростна кутия,според предпочитанията, и не на последно място правилната лебедка.Най-напред трябва да се започне от голимината на гумите и правилните мостове за проекта,след това да се конструира правилната констукция с междуосовото разс. и така на татък до боята.
          И от опит знам,че V-образните двигатели не са най-подходящи за трофи проекти !!!
          Така,че пробвай с двигател от 4 до 6 цил. редови мисля,че няма да сбъркаш.
          Принципно си 100%прав.Ама проблема при мен с течение на времето на купих доста неща които сега стигам до извода че са грешни,но са хварлени доста пари и сега сечудя на каде. Та по същество,мисля да съчетая 1- рама самурай +пространствена тръбна конструкция2-двигател и скорости гранд 5.9 240 кс и 500 мютон метра е тука не ми се връзва автомата и мисля за ръчка,3-гуми 38,5/14,5/16 MAXXIS за траял и lerma Amazon за трофи като максимум 40 инча 4. другия проблем здрави мостове с блокажи???,-налични unimog404 и 411 малко тежки ама ги има .5-окачване аер шокове PROFLENDAR по добре койолвари които май 100% ще сложа.6- лебедки предна Red winch тежката серия hornet задна power winch с два мотора. И те така някой от компонентите не са най подходящите но ще видим какво ще излезе.
          Последно редактирано от Z_I_P_O; 16-11-15, 22:58.
          ОФРОУД 4Х4 СЕВЛИЕВО
          0879 86 85 87
          ТРОФИ БЕЗ КАЛ Е КОТО ЖЕНА С МАЛКИ ЦИЦИ,ДОСТАВЯ УДОВОЛСТВИЕ НО НЕ ПЪЛНО....

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20151026_185021.jpg
Прегледи:1
Размер:97.7 КБ
ID:5691578 една прясна снимкаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20150328_100145.jpg
Прегледи:1
Размер:75.1 КБ
ID:5691579 нещо такова трябва да стане
            ОФРОУД 4Х4 СЕВЛИЕВО
            0879 86 85 87
            ТРОФИ БЕЗ КАЛ Е КОТО ЖЕНА С МАЛКИ ЦИЦИ,ДОСТАВЯ УДОВОЛСТВИЕ НО НЕ ПЪЛНО....

Коментар

Първо да те поздравя за ентусиазма !
              И сега да ти кажа,че няма такова животно,което и хапе и да лае добре и в същото време да дава мляко,месо и перушина...!
              Колата за траял,си е кола за траял и за нищо друго !
              Трофи кола !?!
              Различна концепция и различни приоритети при конструирането и,задължително рама с рег.номер,предно стъкло,фарове калници,чистачки,клаксон....и т.н.
              Много добро решение за лебедка,аз също съм решил да си купувам такава,но малко ми се видя скъпичка и прецених,че ми свидят парите.... !
              Окачване,съвет,ако имаш койлоувъри ,слагай ги ще са по-добрият варият от еаршок.НО....!
              Вземи решение къде ще караш ,много е важно това !
              Относно скоростната кутия,мисля че с този двигател по-добрият и удобен момент,ще ти е с автомат ск.Гумите са до 38',като размер,мисля че от по-големи няма да има нужда,тъй като порталният мост дава много добър клирънс и с този размер.
              Такова е моето мнение и преценка след достатъчно опит и коментари с различни оффроуд състезатели.Ако си говорим за траялен проект,то тогава автомата е задължителен !!! Най-много внимавай с центъра на тежеста на самият проект !!!
              Кавото и да те посъветвам,знам че решенията вече са взети,така че мога да ти пожелая успех и продължавай да питаш когато се колебаеш....!

Коментар

Ето ти донор:
                http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=200076
                Вече лекичко е поомачкан,но не е болка за умиране.Даваш ми два кожуха за мостовете.Слагаш твоите редуктори и диференциали и си готов.
                Е не е 5,9 но има доста сила.
                С тоя големия инструмент на гумата кого съветвате?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                X