Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Размяна гуми за проба Jeep grand cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Размяна гуми за проба Jeep grand cherokee

Здравейте,колеги нуждая се от други гуми с джанти оригиналния размер е 245/60/18 ,ако може балансирани да разменя с мойте за около 10 мин. за проба,че имам някаква тънка вибрация на купето и не мога да установя от къде е.От Бургас съм,заплащам разноските по сваляне качване на гумите или някакви други,ако възникнат.Разбира се ще черпя яко .
    На разположение съм по всяко време тел 0878320054 Младен.
    Mercedes-Benz GL 500

От: Раззмяна гуми за проба Jeep grand cherokee

Забравил съм да спомена че и 17ски стават стига да не са повече от ширина 245/60/17,просто междуболтовото е важно в случая.
    Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Първоначално публикуван от madness75 Преглед на мнение
      Здравейте,колеги нуждая се от други гуми с джанти оригиналния размер е 245/60/18 ,ако може балансирани да разменя с мойте за около 10 мин. за проба,че имам някаква тънка вибрация на купето и не мога да установя от къде е.От Бургас съм,заплащам разноските по сваляне качване на гумите или някакви други,ако възникнат.Разбира се ще черпя яко .
      На разположение съм по всяко време тел 0878320054 Младен.
      Може да имаш, леко крива джанта, тези 18-ки не са много високи, и при малък проблем, започват да тресат. А и гумата е нископрофилна, и колата вози малко по твърдо.
      0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Не ,не е там ключа от бараката ,сега карам с 265/60/18 джантите са прави гумите са балансирани и чисто нови,но тъй като сменях амове,тампон преден мост,и тогава сложих новите гуми и не мога да разбера от къде настъпи промяната.Затова едно по едно елиминирам.Благодаря за предположението все пак,то не и точно тресене ,много тънка вибрация на купето има,огледалото за обратно виждане така тънко вибрира че леко размива отражението.
        Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Огледайте и карданите, както и каретата им, особено на сменения мост. Често при някакъв дисбаланс на кардан или проблем с каре по него се получават такива вибрации, които се предават на купето. Самите кардани се въртят с по-големи обороти от останалите неща по трансмисията и затова вибрациите от тях се усещат като такива с по-висока честота /"тънки", както ги описвате/.
          Успех!
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Тази вибрация постоянна ли е или като тук:

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            Аз имам едни леки, но осезаеми вибрации на "Гранд Черокито" в подписа ми, появяват се между 90 и 100 км/ч, между 150 и 160 км/ч и между 190 и 200, като над тези скорости изчезват. Колата не вдига повече от 220, така, че не знам в кой интервал по-нагоре биха се появили пак. Смених гумите, въртя им местата за равномерно износване, но нещата не се променят. Според щатските форуми е или преден кардан или torque converter, все скъпи за ремонтиране неща, а не е сигурно, че е от това. Затова ако не се усили и не почне да се проявява и при други скорости, не мисля да правя нищо.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Здравей , мисля че колегата Маринов е най-близко . При повдигане на подемник в сервиз рядко се среща подобен ефект , клеясала грес в каре на кардан + разместване на на карданите в следствие на повдигането ..,...!
              Еди Рангелов : 0885 088 444
              Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

От: Размяна гуми за проба Jeep grand cherokee

Здравей колега според мен проблема ти е крива джанта на стария джип WJ имах същия проблем и се оказа джантата предна лява. Спомни си скоро ако си влизал в някои дупки по наще хубави пътища !

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                  Здравей , мисля че колегата Маринов е най-близко . При повдигане на подемник в сервиз рядко се среща подобен ефект , клеясала грес в каре на кардан + разместване на на карданите в следствие на повдигането ..,...!
                  Колегата Маринов "избяга" от тази марка..... Но може да помогне с телефон в Бургас. Но са 17" -бившата е с два комплекта джанти с гуми.
                  в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                  Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Имам едни двайски които вкарват лека вибрация над 230. Ела ги пробвай.

Коментар

Абе мисля че мога да ти помогна но зависи от почерпката гумите са ми 285/50/18 снощи се прибирах от Пловдив и се дърпахме с една Q7 за ташак, и за малко можеби за минута не повече го държах на макс 195-6 повече не можеше и никаква вибрация нямаше в колата.

Коментар

Първоначално публикуван от madness75 Преглед на мнение
                        ......,тампон преден мост........ ,много тънка вибрация на купето има,огледалото за обратно виждане така тънко вибрира че леко размива отражението.
                        Само мнение, такива тънки вибрации идват по-скоро от двигател и трансмисия, ако има нещо по гуми и джанти ще го усетиш първо на кормилото
                        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Мерси на всички за помоща,проблема решен с изненада за мен в Балканстар/баланс на гумите.Явно в моя град всички вулканизатори бачкат с некалибрирани машини и балансират само малките гуми правилно,а тези като по големи не стават на тия машини.Смених 5 вулканизатора и всеки показва с 40/50 грама да се добавят или вадят.А иначе е доста баланса на всяка гума по 100-120 грама на гума взимат,може заводски да не са центровани ,не знам.Но проблема е решен.
                          Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Бургас- Балкан Стар?????
                            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

И аз по същия начин. Скоро като смених гумите на Ауди А6 4Ф 3.0ТДИ Куатро ходих на две места да ми правят баланс и на двете места уж много разбират и все още имах вибрации на волана. В Ауди Бургас Ми направиха баланс и чак след това проблема ми беше решен. Първите два пъти баланса ми го правиха 1- Айтос 2- Бургас. Бях почнал да се съмнявам вече в автомобила че имам някакъв друг проблем. Дори и другите майстори които ми балансираха първите два пъти гумите твърдяха че проблема ми е някъде другаде.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X