Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на нафта от гнп - Гранд чероки 3.1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч на нафта от гнп - Гранд чероки 3.1

Колеги ,тече нафта от горивната помпа на Гранд Чероки 3.1 тд ,връща въздух през обратното гориво и съответно пали тежко .Даите съвет...

От: Теч на нафта от гнп - Гранд чероки 3.1

Първоначално публикуван от mps3 Преглед на мнение
    Колеги ,тече нафта от горивната помпа на Гранд Чероки 3.1 тд ,връща въздух през обратното гориво и съответно пали тежко .Даите съвет...
    къде си?

Коментар

София

Коментар

София
        Търси Боби 0895556662 кв. Дървеница. Той е човекът , който ти трябва.

Коментар

като питам за съвет имам впредвид някои ако се е борил и е успял да отстрани течове дали с гарнитура,дали с опръстен,и от къде тези помпи обикновенно дават фира, ивъзможен ли е ремонт на място.Вариантът демонтаж и на маистор е ясен.Проблемът се появява след изгасване на мотора,аиначе при запален мотор работата му е равномерна и джипът си върви безпроблемно...

Коментар

... от къде тези помпи обикновенно дават фира, и възможен ли е ремонт на място....
            Това с розовото са все гарнитурки, о-пръстени, дифтунги .... тоест, все места от където може да протече.
            Има от към страната на блока, където няма как да се бръкне и съответно трябва сваляне на ГНП.

Коментар

мисля,че течът идва от капака,а и самият факт,че веднага след изгасване на мотора въздухът тръгва да върви по маркуча за обратното гориво ме кара да си мисля ,че проблемът е точно там.Само не знам при сваляне на самият капак може ли да се прецака нещо по невнимание.Само гарнитурата на капака може ли да се закупи или върви всичко комплект и откъде ако някои знае...предварително благодаря за всяка информация

Коментар

ремонт на място - само гарнитурата на капака. Нищо повече. Обаче - зтвориш ли капака - ще протече от другаде.Уплътнителните пръстени вече са вече остаряли и са изгоряли. Без сваляне на помпата и смяна на всички пръстени - не става коректно. Всичко друго е временно решение. А освен това и колчеството гориво едва ли ще можеш да оправиш сам.
                Последно редактирано от stilnik; 01-10-15, 23:16.

Коментар

Количеството гориво не се ли регулира от самата плочка.Като гледам на схемата , показана ми от Андро 160, капакът е с отделни болтове,изключая ония общия с различната глава.Само капака свързан ли е с нещо вътре или е просто капак с гарнитура....

Коментар

Просто капак с гарнитура. Количеството се регулира с премесване на плочката.

Коментар

Днес смених гарнитурката на капака и проблема е решен.Благодаря на stilnik i Андрю 160 за полезната информация.

Коментар

Чудесно. Дано сега да не протече от другаде. Не искам да те разочаровам, но твърде вероятно е сега, като повиши вътрешното налягане , да протече от друго място.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                          Чудесно. Дано сега да не протече от другаде. Не искам да те разочаровам, но твърде вероятно е сега, като повиши вътрешното налягане , да протече от друго място.
                          Може пък .... и да мине метър !
                          Не бъди лош .
                          Еди Рангелов : 0885 088 444
                          Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

А дано има късмет!!! Ама след полвинчати ремонти се създава мнението ,че 3.1 били "кенефи"!!! Когато едно нещо се прави както пише в дебелите книги и не се разчита на късмета , тогава нешата се получават както трябва.

Коментар

Колега stilnik,имам три такива гранда.Единият е с 4.7 мотор и години наред орах с него италианските алпи безпроблемно,макар че съм виждал по сервизите доста разглобени осмаци.Вторият е 3.1 ,които закупих от представителство на Jeep na 80 000 км.Сега е на 220 000 и е в чудесно здравословно състояние.Освен масла,филтри,ремък,обтегач и накладки,нещата които съм борил по него са съвсем незначителни и те се виждат от малкото теми ,които съм пускал.Третият също е 3.1,купих с прецакани скорости,неработещи централно и ел стъкла,теч от гнп,теч на масло от топлообменника при масления филтър и неработеща дясна страна на климатроника.Кутията се оказа прецакана от смесване на антифриз с маслото във водния радиатор.Там проблема вече съм го решил.Скоростите смених,ел стъклата и централното оправих след смяна на панела на шоф.врата и подвързване на скъсан кабел между вратата и куперто.Общо взето занимавам се с него през свободното си време.Не е проблем да смъкна гнп-то и да го обслужа както трябва за да не бъде ремонта "половинчат",но общо взето от всичко изписано досега искам да кажа ,че за мен лично тези автомобили не са "кенефи",ако се поддържат и карат както трябва...Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X