Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странности при палене и нивомер за гориво на KJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странности при палене и нивомер за гориво на KJ

Колеги, ще ви подам само сухи факти за поведението на автомобила, с молба за помощ……
    Автомобилът е KJ – 2005г.; 2.8 CRD; 163к.с. – карах го от около 2 месеца без да имам оплаквания, докато реших да започна стандартните обслужвания. И така………………….
    10.09.2015
    - Смяна на накладки и спирачна течност
    - Смяна на масло ДВГ + филтър
    - Смяна на въздушен филтър и филтър купе
    - Смяна на горивен филтър
    Каране около 200 км предимно в градски условия без забележки.
    16.09.15
    7.00ч. - паля карам детето на училище и се връщам в къщи – без забележки
    9.00ч.
    - колата запали от вторият път с повече въртене от нормалното
    - Стрелката за ниво на гориво беше на максимум, при положение, че горивото е около 1/4 резервоар
    - По време на движение 60 км. извън града стрелката застана в нормалното си според мен положение /около ¼ резервоар/. Чух звуков сигнал от три еднакви тона с повторение от два пъти и така два пъти през неопределено време, без никаква друга, каквато и да е индикация или промяна в поведението на автомобила. Поведение – нормално.
    10.00ч.
    - Оставих колата за около час, след което запали нормално. Показание на нивомера за гориво – също нормално.
    - По време на движение, на връщане нивомера пак показа „фул” /постепенно/
    - Поведение на автомобила – без аномалии
    11.00 – гася
    11.30 – паля ……………не пали. Подкачвам гориво – пали с малко повече въртене. Работи нормално, нивомера „фул”. Гася и чаквам 5 мин. – пали само след ръчно подкачване на гориво.
    12.00 - заредих до горе /на бензиностанцията пак се наложи подкачване/
    17.00 – запалих без подкачване, но с малко повече въртене. Пред гаража гасих и палих няколко пъти, без проблеми.

През цялото време лампа не ми е светвала.
    При огледа не намерих нещо, което да ме притеснява в зоната на горивния филтър.
    Идеи?
    Благодаря предварително!
    Последно редактирано от Ясен; 17-09-15, 12:11.

От: Странности при палене и нивомер за гориво на KJ

Днес никакви забележки. Пропуснах да кажа, че вчера когато заредих догоре резервоара събра 63 литра.

Коментар

Ако си събрал 63 литра и вярваш на колонката, това означава, че си имал използваемо гориво около 2 литра. Резервоарът е приблизително 69 л., имаш около 3 литра санитарен минимум и останалото е използваемо. Ако колата е била под наклон, може нафтовата помпа да не е засмуквала необходимото гориво. Или пък да си завлякла някое парче гняс от дъното на резервоара и това да ти е запушвало горивопровода (с ръчното подкачане е възможно да си го изхвърлил до филтъра).

За странните показания на нивомера погледни да няма някой разбутан кабел или да губи "маса".
      "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
        да губи "маса".
        Ако този автомобил има електрическа подкачваща помпа, това обяснява едновременно и двата ефекта.

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
          Ако си събрал 63 литра и вярваш на колонката, това означава, че си имал използваемо гориво около 2 литра. Резервоарът е приблизително 69 л., имаш около 3 литра санитарен минимум и останалото е използваемо. Ако колата е била под наклон, може нафтовата помпа да не е засмуквала необходимото гориво. Или пък да си завлякла някое парче гняс от дъното на резервоара и това да ти е запушвало горивопровода (с ръчното подкачане е възможно да си го изхвърлил до филтъра).

За странните показания на нивомера погледни да няма някой разбутан кабел или да губи "маса".
          Информацията от книжката е, че резервоара е с вместимост 78 литра. Това значи, че в момента на зареждане съм имал около 15 литра. Обърнете внимание, че проблема се прояви още преди да измина разстояние от около 120 км., а това са още 12 литра гориво. По тази причина изключвам възможността, да съм бил без нафта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X