Колеги, ще ви подам само сухи факти за поведението на автомобила, с молба за помощ……
Автомобилът е KJ – 2005г.; 2.8 CRD; 163к.с. – карах го от около 2 месеца без да имам оплаквания, докато реших да започна стандартните обслужвания. И така………………….
10.09.2015
- Смяна на накладки и спирачна течност
- Смяна на масло ДВГ + филтър
- Смяна на въздушен филтър и филтър купе
- Смяна на горивен филтър
Каране около 200 км предимно в градски условия без забележки.
16.09.15
7.00ч. - паля карам детето на училище и се връщам в къщи – без забележки
9.00ч.
- колата запали от вторият път с повече въртене от нормалното
- Стрелката за ниво на гориво беше на максимум, при положение, че горивото е около 1/4 резервоар
- По време на движение 60 км. извън града стрелката застана в нормалното си според мен положение /около ¼ резервоар/. Чух звуков сигнал от три еднакви тона с повторение от два пъти и така два пъти през неопределено време, без никаква друга, каквато и да е индикация или промяна в поведението на автомобила. Поведение – нормално.
10.00ч.
- Оставих колата за около час, след което запали нормално. Показание на нивомера за гориво – също нормално.
- По време на движение, на връщане нивомера пак показа „фул” /постепенно/
- Поведение на автомобила – без аномалии
11.00 – гася
11.30 – паля ……………не пали. Подкачвам гориво – пали с малко повече въртене. Работи нормално, нивомера „фул”. Гася и чаквам 5 мин. – пали само след ръчно подкачване на гориво.
12.00 - заредих до горе /на бензиностанцията пак се наложи подкачване/
17.00 – запалих без подкачване, но с малко повече въртене. Пред гаража гасих и палих няколко пъти, без проблеми.
През цялото време лампа не ми е светвала.
При огледа не намерих нещо, което да ме притеснява в зоната на горивния филтър.
Идеи?
Благодаря предварително!
Автомобилът е KJ – 2005г.; 2.8 CRD; 163к.с. – карах го от около 2 месеца без да имам оплаквания, докато реших да започна стандартните обслужвания. И така………………….
10.09.2015
- Смяна на накладки и спирачна течност
- Смяна на масло ДВГ + филтър
- Смяна на въздушен филтър и филтър купе
- Смяна на горивен филтър
Каране около 200 км предимно в градски условия без забележки.
16.09.15
7.00ч. - паля карам детето на училище и се връщам в къщи – без забележки
9.00ч.
- колата запали от вторият път с повече въртене от нормалното
- Стрелката за ниво на гориво беше на максимум, при положение, че горивото е около 1/4 резервоар
- По време на движение 60 км. извън града стрелката застана в нормалното си според мен положение /около ¼ резервоар/. Чух звуков сигнал от три еднакви тона с повторение от два пъти и така два пъти през неопределено време, без никаква друга, каквато и да е индикация или промяна в поведението на автомобила. Поведение – нормално.
10.00ч.
- Оставих колата за около час, след което запали нормално. Показание на нивомера за гориво – също нормално.
- По време на движение, на връщане нивомера пак показа „фул” /постепенно/
- Поведение на автомобила – без аномалии
11.00 – гася
11.30 – паля ……………не пали. Подкачвам гориво – пали с малко повече въртене. Работи нормално, нивомера „фул”. Гася и чаквам 5 мин. – пали само след ръчно подкачване на гориво.
12.00 - заредих до горе /на бензиностанцията пак се наложи подкачване/
17.00 – запалих без подкачване, но с малко повече въртене. Пред гаража гасих и палих няколко пъти, без проблеми.
През цялото време лампа не ми е светвала.
При огледа не намерих нещо, което да ме притеснява в зоната на горивния филтър.
Идеи?
Благодаря предварително!
Коментар