Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Нов" Jeep Grand Cherokee 4.7 във отбора,моля за съвети!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Нов" Jeep Grand Cherokee 4.7 във отбора,моля за съвети!!!

Здравейте на всички съфорумци,приятно ми е да споделя със вас новата придобивка в гаража,а именно гранд 4.7 бензин/гас....ще ви споделя историята на покупката и ще оставя за после въпросите ...
    ..Закупих въпросния звяр от бащата на мой приятел в Холандия и тъй като работих там си го карах известно време там,сега обаче е на българска земя...всичко по джипката си е ок...но тъй като това ми е пръв джип от парка въпросите са твърде много защото този камион няма нищо общо с леките коли,поддаржал съм субару импреза wrx...но все пак искам компетентно мнение тъй като пътя от Япония до САЩ е много..
    ...Като за начало джипът е на 188 хил км редовно обслужван(видимо и документално) и от около 40 000км +мои 9 от тях се кара на гас(газова уредба принс с течна фаза...
    бих искал ако има някой който да ме насо4и към правилно обслужване на камиончето....информациата е супер много в блоговете ,поздрави към администраторите но ми е трудно да се добера до това от което имам нужда,неискам да обиждам никого...просто ако има някой компетентен който има опит и може да ми отдели 10 мин ще бъда безкрайно благодарен....искам да си обслужа от до камиончето като не бих щадил пари за нищо знам че това е корава машина и ще ми се отплати...имам земи които обработвам но джипа няма да е подлаган на сериозен тормоз ...най много се интересувам от истински магазин за масла и части който е доказан сред вас..Предварително благодаря на всички ...живи и здрави!

От: "Нов" Jeep Grand Cherokee 4.7 във отбора,моля за съвети!!!

Виж сега... Честито! Пиши по-бавно и чети това което публикуваш. Поеми въздух, както се казва... Тая машина е супер... Поддържай редовно маслата и филтрите (на 10к) и не се очакват проблеми. Ходовата част не се различава особено от останалите WJ. Моя ме кефи максимално... само на бензин... Това е хем комфорт, хем порядъчна проходимост, която ти е необходима. ГаЗта е финансово предимство, но с резерви...

Поздрави!

Коментар

Първи стандартен въпрос ?
      От къде си ?
      Щот може и в София,и в Пловдив,и във Варна примерно да те пратят в разни магЪзини!!!
      Ай да те радва колицата!
      Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
      0888854582
      Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
      Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Благодаря ви! От Сливен съм но от няколко години вече съм в Казанлък
        до сега бях с масло Репсол лонг лайф 5 30 ...с това ли да продължавам? Да сменям ли маслото в скоростната кутия?

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:192.3 КБ
ID:5681013

Коментар

Име:image.jpg
Размер:237.7 КБ
ID:5681014

Коментар

Eто малко теми, цитирани в "систематизирания" раздел. Не е нужно да имаш достъп до там, за да отваряш линковете:
              Често задавани въпроси.
              Теми от форума.

Интериор:
              Проблем с CD ченджър на WJ 3.1 TD
              Гранд 99 WJ - проблем с клапите на климатроника.
              Recall за подгряването на седалките от 19.11.2009
              Средночестотни говорители
              Ключ и дистанционно

Двигател:
              Още един гризнал дървото - 3.1td
              Дочаках по-сериозен ремонт и на моя Гранд Чероки 3.1
              Номер на двигателя на GRAND WJ 3,1TD
              бял пушек Jeep wj 3.1 1999

Трансмисия:
              Прокапа масло откъм предна лява полуоска
              Какво масло да сложа в раздатката на Grand Cherokee WJ
              Проблем с автоматика на Гранда (WJ 2.7 CRD)
              Задно каре на преден кардан WJ3.1TD

Окачване:
              Какво се гресира по WJ
              Проблем с возията на WJ 2.7 CRD
              Днес си взех колата - Grand Cherokee Limited, 2.7 CRD
              Как се преборих с явлението ШИМИ
              Блъска ми волана при 80км/ч (JEEP)

Подобрения:
              Jeep Grand Cherokee 3.1 D
              Гранд Чероки WJ 99-04
              Вежди за Гранд Чероки
              Лифт ГрандЧероки 99-05
              Козметичен лифт на Гранд Чероки 99-04
              Въпрос за гуми за Гранд WJ
              Защита на щангите. (GrandCherokee)
              WJ Transfer Case Swap NV247 to NV242j
              Прожекторни фарове Гранд Чероки WJ
              "Голям" проблем с фаровете на WJ

Сървис менюал за WJ

http://www.intrepid.ru/WJ.rar

И, естествено сайтът http://www.wjjeeps.com/ , който има и версия на руски http://www.wjjeeps.com/rus/jmenu.htm
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Благодаря много,това си беше подарък,ще прочета всичко.

Коментар

Масла специфични за Jeep аз съм намирал в Грид. До сега каквото съм вземал от там е изглеждало ОК сякаш. Части за американски коли Вестауто. Това в България. Иначе rockauto.co.uk а каквото няма там има в rockauto.com ама от там ако купуваш ще се занимаваш с митници и доставката е скъпа. Но ако си на зор.... Иначе са много бързи и точни в моя опит до сега и обикновено цените им са най-добри.

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
                    Иначе rockauto.co.uk а каквото няма там има в rockauto.com ама от там ако купуваш ще се занимаваш с митници и доставката е скъпа...
                    За съжаление и от co.uk много от нещата се доставят от извън ЕС и в БГ кацват на митницата, а шипингът обезсмисля покупката. Пример:

Име:rockaut.jpg
Размер:93.4 КБ
ID:5681053
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Да това е вярно. Човек трябва да гледа знаменцата над съответната част. Но все пак има не малко неща които са в Европа. Отделно понякога .сом доставят по бързо през ДХЛ от Америка отколкото со.uk дето тръгва от Европа. Но като няма от къде другаде накрая до Америка се опира за оригинални части и тогава това е мястото. Понякога също така от американския сайт са ми идвали нещата директно без да спрат на митница. На късмет е.

Коментар

Много весело, повечето линкове, за преработки по модела са откакто най-вероятно е бил гаранционен...... нещо по-съвремено няма ли кой, да го посъветва !
                        Eвгени Филчев
                        Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Първоначално публикуван от Prizrak83 Преглед на мнение
                          Благодаря ви! От Сливен съм но от няколко години вече съм в Казанлък
                          до сега бях с масло Репсол лонг лайф 5 30 ...с това ли да продължавам? Да сменям ли маслото в скоростната кутия?
                          Поразпитай още малко във форума и като ти омръзне, намери Доката(в Казанлък). Ако решиш изхарчи едни пари предварително, за чуждоземни свръх-части, и..... после намери Доката
                          Eвгени Филчев
                          Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
                            Много весело, повечето линкове, за преработки по модела са откакто най-вероятно е бил гаранционен...... нещо по-съвремено няма ли кой, да го посъветва !
                            Такива са. Поне може да си свали user-manual и service-manual. Доколкото разбрах, не иска да прави "преработки по модела", а да си го обслужи откъм консумативи.

Коментар

Малеееееееее вие направо ме стреснахте...толкова ли е голям проблема с частите!?...значи трябва да се моля да не се чупи нищо,което сигурно няма как да стане...за сега неискам да правя никакви преработки,искам просто да го обслужа и от...до. Почвам да се притеснявам вече къде и с какво трябва да внимавам...кое трябва да пазя?

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
                              Поразпитай още малко във форума и като ти омръзне, намери Доката(в Казанлък). Ако решиш изхарчи едни пари предварително, за чуждоземни свръх-части, и..... после намери Доката
                              Колега ти имаш ли някакви координати на Доката?
                              Последно редактирано от CarTest™; 16-09-15, 06:41.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X