Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за Cherokee 2006г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за Cherokee 2006г

Спешно ми трябва съвет,предлагат ми Cherokee 2006г на 50000км леко е одрано
    и има проблем в предното окачване все едно че гумата се е откъснала интересува
    ме колко преблизително би легнал един ремонт на окачването дали има някои които
    е правил нещо по подобно Cherokee.А ето и малко снимки.
    http://www.snimka.bg/album.php?album_id=192783

До: Съвет за Cherokee 2006г

Като гледам не е само това. Черокито е със самоносеща конструкция и ако е поддало (а то е поддало 100%) купето ще е зор голям. Части за него тук втора ръка трудно се намират, така че или ако имаш канал да си ги внесеш от чужбина или ще те одрусат бесни пари в Балкан Стар, което е лудост...
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

имам познат в usa тои може да изпрати чясти за джипа но ме притесняват дали няма нещо както каза по купето а 15000лв дали е добра цена с докарване.

Коментар

От САЩ ли? Скъпо е, сметни му митата и акцизите и ще видиш че ще ти струва колкото такъв на същите години тук неудрян
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

ЖИПА Е ОТ ЕВРОПА САмо частите от америка да взема.
          Цената от 15000лв е сдокарване до България
          дали двигателя 28 дизел има акциз.

Коментар

Колко кончета беше? Нещо ми се чини около 160, ама дали е над акцизните не се сещам.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
              Колко кончета беше? Нещо ми се чини около 160, ама дали е над акцизните не се сещам.
              От закона за акциза и данъчните складове:

Раздел V Автомобили
              Чл. 18. "Автомобили" са новите и употребявани пътнически, товаро-пътнически и състезателни автомобили за транспорт до 9 лица, включително водачът, с мощност на двигателя, превишаваща 120 киловата (kW) по системата DIN или 126 киловата (kW) по система SAE включени в код по КН 8703.

Раздел ІV Акцизна ставка

Чл. 40. (1) Акцизната ставка за употребяваните автомобили е, както следва:
              1. за автомобили с мощност на двигателя над 120 kW до 150 kW по системата DIN - 35 лв. за 1 kW;
              2. за автомобили с мощност на двигателя над 150 kW по системата DIN - 60 лв. за 1 kW;
              3. за автомобили с мощност на двигателя над 126 kW до 157,5 kW по системата SAE - 33,33 лв. за 1 kW;
              4. за автомобили с мощност на двигателя над 157,5 kW по системата SAE - 57,14 лв. за 1 kW.
              (2) Акцизната ставка за новите автомобили е:
              1. седемстотин лева + 90 лв. за 1 kW за разликата над 120 kW по системата DIN;
              2. седемстотин лева + 85,71 лв. за 1 kW за разликата над 126 kW по системата SAE.

Коментар

колата Е 120KW следивателно няма акциз поправете ме ако греша.
                А дали си струва приключениет с ремонта на предницата

Коментар

Първоначално публикуван от frizman Преглед на мнение
                  колата Е 120KW следивателно няма акциз поправете ме ако греша.
                  А дали си струва приключениет с ремонта на предницата
                  Не е акцизна, но аз лично не съм сигурен че е само предницата...

Коментар

Не бих се навил да правя някъква диагноза по тези снимки. Моя съвет: отиди на място, или прати много верен човек да огледа има ли огънато по "дебелите" железа. Ако има - забрави Обаче шом в Европа не го въстонавяват, значи ремонта е много скъп, и не е въпрос само в окачване. А може би и нещо друго, доколкото съм запознат, при определени деформации на купето, което в случая е носеща конструкция просто няма да го пуснат да се движи по пътища. А и цена която спомена ме навежда на мисълта че удара е сериозен, щото реално го дават под цена която бих извадили ако го продават като резервни части.
                    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Огледай внимателно хлабините при затворени врати. Според мен , още от снимката се вижда , че левите врати, са с по малки хлабини от десните, Ня знам как е станало при удар от дясно. но купето е посукано определено.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

А,аа сетих се. Вероятно поднасяне с последващ страничен удар от пред в дясно, но именно станичен а не челен. Това обяснява и лекия нюанс в рарушенията на предницата. Извила се е като кифла колицата.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                          А,аа сетих се. Вероятно поднасяне с последващ страничен удар от пред в дясно, но именно станичен а не челен. Това обяснява и лекия нюанс в рарушенията на предницата. Извила се е като кифла колицата.
                          Не виждаш ли как се е изпилил диска, това нещо е срещнало някакво препятствие отпред отдясно с висока скорост и е изскубало колелото и се е влачило по диск...

Коментар

Вземи тия снимки и отиди в балкан стар, срещу някой лев да ти направят проформа като за пред застраховател, на тая проформа са написани каталожните номера на частите и нормовремената на ремонтните операции. След това можеш да си провериш частите и в САЩ по каталожните номера и да си сметнеш ремонта по ценовата ставка на "бай Пешо" и така ще ти се оформи картинката. Според мен за качествено възстановяване ще идат между 7000 и 11000 лв. Мое мнение, доста субективно при това.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                              Не виждаш ли как се е изпилил диска, това нещо е срещнало някакво препятствие отпред отдясно с висока скорост и е изскубало колелото и се е влачило по диск...
                              Уфф, да, пак не съм забелязал СЛОНА ((

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X