Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на KJ 3.7 бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов собственик на KJ 3.7 бензин

от около три месеца съ собственик на Jeep LIberty 3.7 бензин/газ инжек.
    с няколко думи за автомобила.Машината е 2001 г. автомат кожен салон климатик и раздатка 231.От самото начало имах проблем с шлицовата двойка на задния кардан, проблема беше отстранен.Маслото в двигател 5 w 40 castrol масло в преден и заден диф 75 w 140 slip антифриз long life свещи denso.Предстой смяна на масло в автомат но след като събера още инфо.Всичко до тук е направено след много кратно четене на Ваши публикации в форума за което Благодаря.Разхода градско 19-20 извън градско около 19 това е на газ.Искам да попитам при скорост около 120 започва да се осещат вибрации отпреде които влизат в резонанс.Искам да попитам собствениците на такъв модел дали имат такъв проблем и на какво може да се дължи.
    Благодаря предварителноНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_1031.jpg
Прегледи:1
Размер:92.9 КБ
ID:6098093Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_1033.jpg
Размер:112.2 КБ
ID:6098094Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_1037.jpg
Размер:114.3 КБ
ID:6098095
    основният дефект на автомобила е зад волана:confused:

От: Нов собственик на KJ 3.7 бензин.

Стари криви гуми......
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Тоя разход с газов инжекцион ли е? При мен магистралния е някъде към 16.

Коментар

Гуми или джанти

Коментар

От: Нов собственик на KJ 3.7 бензин

Честито! Провери тук каква ти е скоростната кутия. Филтрите за 5-45RFE са два метални, а за 42RLE е един пластмасов. Това с вибрациите, ако изчезват над 120 км/ч, към скептичен, че е от гуми или джанти. Гледам престилката (радиаторната "решетка") не е оригинална, този "булбар" също е присаден, имало е някакъв удар отпред, може тези чарколяци да влизат в резонанс и да дрънчат. Аз имам едни леки, но осезаеми вибрации на "Гранд Черокито" в подписа ми, появяват се между 90 и 100 км/ч, между 150 и 160 км/ч и между 190 и 200, като над тези скорости изчезват. Колата не вдига повече от 220, така, че не знам в кой интервал по-нагоре биха се появили пак. Смених гумите, въртя им местата за равномерно износване, но нещата не се променят. Според щатските форуми е или преден кардан или torque converter, все скъпи за ремонтиране неща, а не е сигурно, че е от това. Затова ако не се усили и не почне да се проявява и при други скорости, не мисля да правя нищо.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Честито за придобивката, но нещо много еднакъв разход градско/извън споделяш..или градския е малко, или извънградския е много..
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Привет на всички.
              започвам малко по малко да отговарям на предложенията и въпросите от Ваша страна.
              Първо Дядо Владо и на мен ми мина през главата за гумите и джантите.Отидох при гумаджия на когото от доста време познавам и не ме е подвеждал.Гумите не са първа младост по дот са 2012 всичките бяха балансирани и проверени джантите също нямаше нищо фрапиращо.
              Колеги разхода е на газ.Като се замисля че това беше разхода преди да сменя изпарителя на газовият инжекцион.Сега може да има и промяна в разхода извън градско ще пробвам и ще пиша.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Честито! Провери тук каква ти е скоростната кутия. Филтрите за 5-45RFE са два метални, а за 42RLE е един пластмасов. Това с вибрациите, ако изчезват над 120 км/ч, към скептичен, че е от гуми или джанти. Гледам престилката (радиаторната "решетка") не е оригинална, този "булбар" също е присаден, имало е някакъв удар отпред, може тези чарколяци да влизат в резонанс и да дрънчат. Аз имам едни леки, но осезаеми вибрации на "Гранд Черокито" в подписа ми, появяват се между 90 и 100 км/ч, между 150 и 160 км/ч и между 190 и 200, като над тези скорости изчезват. Колата не вдига повече от 220, така, че не знам в кой интервал по-нагоре биха се появили пак. Смених гумите, въртя им местата за равномерно износване, но нещата не се променят. Според щатските форуми е или преден кардан или torque converter, все скъпи за ремонтиране неща, а не е сигурно, че е от това. Затова ако не се усили и не почне да се проявява и при други скорости, не мисля да правя нищо.
                Маската най-вероятно е сменяна наистина.Когато вдигна капака под предният ляв фар се вижда че е имала лек удар.За ролбара явно го е слагал някой който сега се е учил да заваря отделен е въпроса че не е за този автомобил.И аз си помислих за предният диф. но цената там вече е сериозна и си мисля че скорост до 120 км е напълно достатъчна.

Коментар

Малка е вероятността проблемът да е от самия диференциал, ако разбира се не останал без масло и да е каран така. Но пък би започнал да вие, ако е износен. Ако въобще вибрациите идват от трансмисията отпред, то най-вероятно става въпрос за проблеми с предния кардан и по-точно някое от каретата му. Те са т.н. Шарнири с Равни Ъглови Скорости /jeep Lberty front drive shaft/, подобни на тези на полуоските, но с малко по-различна форма. Страдат ако се скъса маншона и изхвърли греста, а вътре попаднат кал, пясък и т.н. След това започва интензивно износване, а после и вибрации. Няма да е лошо да се се огледат тези маншони и да се види дали са здрави, какво е състоянието на самите карета, имат ли луфт, чукане и др. Може да се огледа и какво е състоянието на раздатката, веригата вътре в нея, защото при износване провисва и също може да е източник на шум. За това обаче ще трябва да се доверите на някой, като Дядо Владо, примерно.
                  Успех!
                  P.S. И няма да е лошо да разкарате т.н. рол бар отпред. Това не само, че не предпазва от нищо, ами може да донесе неприятности и да причини доста щети дори и при съвсем лек удар отпред.
                  Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                  First impression is not always true. Get inspired.
                  Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                  Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Здравейте
                    Днеска най накраят ми остана време да погледам предницата и наистина има опасност при удар да понеса по големи поражения от измисленият рол бар. Благодаря на Алекс Маринов ,че ми насочи вниманието на там. За предният кардан и каретата ще се опитам да намеря време тези дни и да се натикам отдолу.

Коментар

Честито и от мен , Варненската група се увеличава
                      Много без аварийни километри и забавления с новата придобивка !!!
                      Еди Рангелов : 0885 088 444
                      Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Честито колега! Аз съм от другата група с дизелите,но машините си имат доста общи неща. Пожелавам ти да оправиш нещата и да те радва дълго време!
                        Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Колега перко не си ли доволен от джипката, гледам че си решил да се разделяш с нея?

Коментар

Джипката е един път.Там където живея зимата се качва само една УАЗКА БУХАНКА и ЛИБЪРТИТО.Преди няколко дена когато валеше ми се наложи да изпробвам Джипката.Останах изумен как даже и предният диф да опира в калта не се спира а въпросният участък е и баир нагоре.Вторият наложителен опит беше като предният мост е във високата бразда да не опира а задният се хлъзна в дълбокият.Тогава минах на бавни вече и това което направи джипа ме изуми напреки на стръмното и пак драпаше като трактор.Един автомобил за мене служи на стопанина си ако и стопанина се грижи за него не намирам за нижно да го троша от каране.Запазен е и тогава ми мина през акъла че неискам да го съсипвам като може да взема нещо което да потроша.Затова е пуснат, но не съм обеден на 100% че искам да се разделя с него.

Коментар

Благодаря.Непознавам всички от форума които са от Варна, но се успокоявам,че го има форума и от тука да направим контактите с моите съграждани.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X