Здравейте колеги! Решил съм да си сложа термометър за маслото за скоростите но незнам и неможах да намеря информация в какъв диапазон се движи температурата му, за да знам какъв термометър да му сложа. Никога не съм имал проблем с прегряване на кутията, светене на лампички и тем подобни. Искам да си сложа термометъра просто така, за кеф. Джипа е гранд 4.7 2000г. Ако някой знае ще съм благодарен да сподели.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос относно температурата на маслото на АСК
Свий
X
-
От: Въпрос относно температурата на маслото на АСК
Щом е за спорта, преди няколко дни гледах този:
www.ebay.com.au/itm/321516922817
Изглежда добре, върви в комплект с датчик.
Виж къде точно ще сложиш датчика трябва сам да го измислиш и импровизираш.
Естествено има и по-евтини но ми изглеждат по-сигански:
http://www.ebay.com/itm/331530697916
Изобщо който и уред за мерене на температура на масло да избереш ще свърши работа.
Всички са к-кт прибор с датчик.
Останалото е въпрос на визия, вкус и възможностиВраг усраине
Коментар
-
Тези 100градуса не са ли малко множко за скоростна кутия. За маслото в двигателя са добре, но за скоростите много ми се виждат. Мисля да монтирам датчика преди охладителя. Там смятам ще е най-лесен монтажа и без преправяния.Никога повече части от "Вест Ауто"!!!
Jeep Grand Cherokee WJ 4.7 V8 2000 year
Коментар
-
Първоначално публикуван от evillion Преглед на мнениеТези 100градуса не са ли малко множко за скоростна кутия.А къде се охлажда туй мАсло? Там дето мислиш да слагаш датчика температурата е горе долу същата като на двигателя!!!
Коментар
-
Без да претендирам за експертно мнение също мисля, темп. на това масло ще бъде с поне 20 градуса по-ниска от това в двигателя.
Но какво значение има?
Това че прибора мери до 150 градуса не означава, че няма да мери коректно по-ниски темератури.
Тъкмо ще кажеш в какъв диапазон варира като го монтираш [emoji6]Враг усраине
Коментар
-
Датчика трябва да го монтираш на картера на скоростната кутия. Нормално трябва да се движи към 80-90 до 100-110 при голямо натоварване. 120 вече не е добре.Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
Че няма да тръгна да дупча картера, няма. Мислех си на маркуча който излиза от кутията и отива към охладителя. Според мен там също ще показва горе-долу точно. Все пак от там излиза топлото масло за да се охлади. А питах за температурата защото масово термометрите за масло започват от 50 градуса и ако тази на маслото в кутията е близо до тази температура малко няма да стои готино стрелката да стои винаги в началото на скалата.Никога повече части от "Вест Ауто"!!!
Коментар
-
Съгласен съм, че картера не е много практично място.
И не защото ще се продупчи за датчика а заради това, че трябва да се свали за целта.
Доста мотивация трябва да имаш за подобна гимнастика.
Между другото аз съм пред подобна дилема с мотора.
Вероятно ще хвърля едни тридесетина евро за специален преход към маркучите на маслопровода, на който се навива датчика.
Такъв, че не се режат маркучи!
Не ми се сваля картера само заради това при все, че демонтажа на картер на мотоциклет е фасулска работа сравнено с твоят случай [emoji2]Враг усраине
Коментар
-
И като ви погне една автохипохондрия после...Само ще гледате показанията на датчика и ще се шашкате. Нощем ще ровите интернета за да разберете колко в края на краищата е нормалната температура на маслото. Ще почнете да мислите за допълнително охлаждане и т.н.
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеЩе почнете да мислите за допълнително охлаждане и т.н.Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
Защо не използваш оригиналния, които си е в картера, няма да дупчиш и разглобяваш и преходници...
В блока накутията, краче 54, виолетов кабел.
Там трябва да имаш променящо се съпротивление към маса в зависимост от температурата.
Съзнателно няма уред на таблото, да няма шашкане, макар, че новите Грандове имат в менюто прозорец където можеш да си гледаш темп. на АСК, но едва ли някои я гледа.Последно редактирано от onufriz; 08-08-15, 10:41.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
То може да се чете и през OBDII буксата, но от няколкото Android програми, които пробвах, никоя не можа да покаже каквито и да било параметри на скоростната кутия.Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
Това за този кабел не го знаех, но как да разбера кой термометър ще отговаря на това съпротивление за да показва коректно температурата?Никога повече части от "Вест Ауто"!!!
Коментар
-
Датчика със съпротивлението ако го чете някой (ЕКУто) ще е трудно да се закачи нещо друго да го чете. Трябва да се види схемата с която се чете и да се съобрази как да се върже. Има голяма вероятност да успееш да калибрираш уред към него на база на напрежението което се отчита върху датчика.
Иначе има едни интересни уредчета на Auber Ins дето се водят автомобилни мултиметри. Четат почти всякакви датчици. Аз на такъв съм връзвал MAP сензор, уред за темепратура на масло, диференциален MAP за газова и К термодвойка. Ако ще четеш датчика който е в кутията може би той е удачен вариант. Ама не е със стрелка, а е с 4 цифри. Бонус е, че има аларма при преминаване на зададена стойност и помни най-ниска и най-висока стойност.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар