Здравейте, съфорумци.От скоро съм с Чероки 3.7 авт. На първо четене всичко е наред.Ще съм Ви много благодарен,ако помагате когато се затруднявам с поддръжката му. От Ст. Загора съм. Търся си теглич. Тел.0897977906. Предварително благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Теглич за KJ
Свий
X
-
От: Теглич за KJ
Добре дошъл.
Има един recall - https://customerconnect.custhelp.com...ail/a_id/24645 за тия коли който ще те докара по близо до теглича за без пари. Просто трябва да отидеш в Балканстар с документите и да се регистрираш като собственик на колата. Ако не е минавала рикола вече тази кола ще ти инсталират безплатно фабричен Мопарски теглич, но модифициран така че да не може да се използва за теглич директно, т.е. липсва му топката. Възможно е лесно и евтино да можеш да я добавиш. Така че провери.
-
Първоначално публикуван от jja Преглед на мнениеДобре дошъл.
Има един recall - https://customerconnect.custhelp.com...ail/a_id/24645 за тия коли който ще те докара по близо до теглича за без пари. Просто трябва да отидеш в Балканстар с документите и да се регистрираш като собственик на колата. Ако не е минавала рикола вече тази кола ще ти инсталират безплатно фабричен Мопарски теглич, но модифициран така че да не може да се използва за теглич директно, т.е. липсва му топката. Възможно е лесно и евтино да можеш да я добавиш. Така че провери.
От няколко седмици имам Cherokee CRD 2.5 KJ и се оглеждах за теглич.
След проверка на VIN се показаха следните резултати:
recalls.pdf
Значи ли това, че в Балканстар ще ми извършат тези 3 ремонта безплатно?
Коментар
-
Да , но за първите два , а за третия пише ,че частите все още не са налични.Отивате в Балканстар там дилъра ще регистрира автмобила и ще заяви рез.части и когагото пристигнат оправят всичко отбелязано за подмяна безплатно .Дано не е превъртан километража ,че тогава може да не признаят редовността на колата, но дилърите имат начин да оправят нещата(при добро желание).
Успех !
Jeep Cherokee/Liberty/ 2.8 CRD automat
Коментар
-
Благодаря на колегите писали по въпроса с теглича. Отсъствах доста време от дома и затова закъснях с отговора. Сега цъфна нов проблем.Вчера на път за Кръстова гора ми завря антифриза.Температурата си показваше нормално,а водата в разширителния съд беше завряла.Изчаках да се охлади,долях вода,обърнах обратно по надолнището и се прибрах до Ст.Загора без повече да кипи.Днес реших да се разходя малко по гората и джипа завря пак .Даѝте някакви идеи. Виското работи, утре ще му промия радиатора,но ме съмнява термостата.Ще разкажа след някоѝ ден какви ги свърших
Коментар
-
Първоначално публикуван от gospodinov.gig Преглед на мнениеДаѝте някакви идеи. Виското работи, утре ще му промия радиатора,но ме съмнява термостата.Много съм учуден, че бензинов KJ може да заври... Личният ми опит със завиране баш на "Кръстова гора" но на "Фиат Крома" е много прозаичен и сигурно нЕма да му повЕрвате: капачка на разширителния съд. Не държи налягане и излиза антифриз от разширителното казанче. Не знам каква е "физиката на флуидите" в охладителната система - нормално в тенджера под налягане вода завира по-бързо, отколкото в тенджера без капак, но със 100 % увереност знам, че отвориш ли предпазната капачка на разширителния съд или на радиатора (в зависимост от това на коя кола къде се намира) на загрял автомобил, оттам пръсва горещ гейзер, без преди това да е имало каквито и да е било признаци на врене-кипене.
То това си пише предупредително на капачките, де.
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
И на мен ми се случи.Карах в задръствания цял ден на климатик и не ми направи нищо.Около 20.00 отидох на автомивка след като го измиха реших да жидя нивото на антифриза и маслото в кутия и двигателя.Отворих капачката на разширителният съд, двигателя не беше пален от около час нямаше проблем с отварянето на капачката.След това тръгнах да се прибирам докато карах нямаше проблем след като спрях капака почна да пуши.Вдигнах капака и видях, че разширителният съд за антифриза кипи като чайник.Нямах обяснение как така цял ден в жегата работи без проблем после по хладното само след около 5 км завря.Търсих съвет от познати и те ме попитаха дали съм отварял разширителният съд.Ако не съм го стегнал след това е било възможно да се случи от тогава мина месец и продължавам да карам с стегната вече капачка няма никакъв проблем.Това е което мога да споделя с Вас относно проблема надявам се и при теб да е нещо елементарно.основният дефект на автомобила е зад волана:confused:
Коментар
-
Боголюбе, знаеш за това, че точката на кипене на течностите /в частност и на водата/ зависи от надморската височина - т.е. от налягането. По-високо налягане = по-висока температура на кипене. В случая с охладителната система на автомобила, при затворената система с работеща капачка и клапани в нея, съответно в системата се поддържа по-високо налягане и затова не кипва, а ако капачката не задържа налягането течността кипва при по-ниска температура.Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнениеБоголюбе, знаеш за това, че точката на кипене на течностите /в частност и на водата/ зависи от надморската височина - т.е. от налягането. По-високо налягане = по-висока температура на кипене. В случая с охладителната система на автомобила, при затворената система с работеща капачка и клапани в нея, съответно в системата се поддържа по-високо налягане и затова не кипва, а ако капачката не задържа налягането течността кипва при по-ниска температура.Ама се объркАх нещо с повърхностното налягане, там защо с капак тенджерата кипва по-рано, пък без капак имаш да чЕкаш.
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Благодаря на всички колеги помагащи ми със съвети за джипа. Смених термостата нямаше ефект.Купих нова капачка на разширителния съд и охлаждащата течност спря да кипи.Много се зарадвах,но за кратко,защото маслото се пресече и сега съм в бокса.Наѝ ме е яд че уж гледах.Тоѝ си е бил изпърдян още преди да го взема ама като съм зяпъл сега ще духам супата.Абе да сме живи и здрави.
Коментар
-
Из целия интернет не бях срещал оплакване от бензиновия двигател на KJ, докато тук при дядо Владо не кацна едно такова, карано без масло(учудването ми е как може да остане без масло такъв двигател - при мен маслото не мърда за ~ 8000 км, докато на WH се налага да доливам). Така и не разбрахме от какво е станало, защото човекът не го остави за ремонт. Това е вторият случай на оплакване от двигател на KJ.
Прегряване (заради оставане без/с малко антифриз) ?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар