Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Либи с два проблема

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Либи с два проблема

Гледам тук едно бензиново либи автомат и му се чудя. Та изнамерих следните проблеми.

На рейката има един голям болт точно под мястото където влиза кормилната колона отгоре. Болта е зацапан с мазно. Като да не виждам хидравлика там какво може да е това?

И две автомата поставен на Д с пуснат педал на газта колата не тръгва сама напред ако не се подаде газ.Това нормално ли е?

От: Либи с два проблема

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150616_130123.jpg
Прегледи:1
Размер:44.1 КБ
ID:5666856

Това е болта.

Коментар

Това този болт (с № 1 на картинката) ли е:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CouplerPinchBolt.JPG
Размер:45.7 КБ
ID:5666859

Трябва да е законтрящ болт на кардана на кормилния прът. Вариант да е мокрен с нещо като спирачна течност с цел по-лесно развиване или да е накапан с масло при вадене на пръчката за проверка на маслото в двигателя ? Ама тя май беше от другата (дясна откъм водача) страна ?

За скоростната кутия - зависи дали е на съвсем равно джипът и дали течността в скоростната кутия е достатъчно. Аз имам "Либи" и то не винаги тръгва на D - правило ми е впечатление по разни светофари, на някои тръгва, на други - не. Ако е студен и току-що запален двигателят, трябва категорично да тръгва само. Сутрин така ми прави, а през деня - както дойде, както вика Ицата Стоичков "sometimes win, sometimes lune" (отдавам го на лек наклон, камъчета пред гумите и др. според случая).
      Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 16-06-15, 15:30.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Не не е законтрящия болт. Това е този огромния болт дето се вижда на рая схема най долу, от долната страна на рейката, все едно на долния капак на това което сега виждам че е точно клапана на хидравликата. Значи ясно какво тече там. Тия рейки като да нямат ремонтни комплекти не съм ли прав?

Другото странно е че това Либи е 07-а на 50000 и ми се вижда много рано за такъв проблем. А всичко друго си отговаря на километрите по тая кола.

Мерси за ипита с кутията. Там ми беше по притеснително.

От къде ги вземаш тия схеми? Да погледам и аз там.

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
          От къде ги вземаш тия схеми? Да погледам и аз там.
          https://www.techauthority.com/en-US/Pages/Home.aspx ама гледам за Service manual за модел 2007 г. искат пари
          Тука във форума има друг линк http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=93643 дано да работи.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Не се зареждат тези неща за съжаление. Ама рейката излиза като неремонтируема, за цялостна смяна.

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
              Не се зареждат тези неща за съжаление. Ама рейката излиза като неремонтируема, за цялостна смяна.
              Те на всички по-нови коли официално се водят такива.
              тук http://files.jeep.org.ua/jeep/manuals/VMTD25/25CRD.pdf зарежда за дизелово 2,5 л.
              а навремето май го изтеглих оттук http://www.colorado4wheel.com/manuals/Jeep/KJ/

Коментар

Не ми хареса това с рейката сега друго гледам. То пък има следната странност. Предния кардан на изхода от раздатката изглежда така Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150617_144353.jpg
Размер:47.2 КБ
ID:5667006

Нещо май липсва там. Маншон най малкото. Зацапано е с грес доста добре също.

Коментар

Здравейте колега ,карето е омаслено ,което предполага ,че маншона е скъсан.Преди месец го сменях същото на моя Jeep Cherokee/Liberty 2004 automat.Отдолу имаше едно потракване ,което отдавах на
                  разтегната верига в раздатката ,но се оказа карето:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0023.jpg
Размер:59.8 КБ
ID:5667007 и така изглежда новото каре :Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0045.jpg
Размер:114.2 КБ
ID:5667008

Успех

Jeep Cherokee/Liberty CRD 2004 automat

Коментар

Нищо не липсва, маншонът също си е на място. Огледайте само по периферията дали е здрав и няма скъсано, като на снимката на колегата, а така също скобата дали е стегната. Ако всичко е О.К. значи не би трябвало да има проблеми. Това е т.н. шарнир с равни ъглови скорости /CV JOINT/ и това си е фабричния му маншон, а той не е гофриран и не е от обикновена гума, а е по-твърд. Заради оборотите, с които се върти кардана, там обикновен маншон не издържа и се пръсва.

Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                    First impression is not always true. Get inspired.
                    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Това със тръгването, може да е от по-малко масло в ХДП-то на скоростната кутия, от там и да не иска да тръгне на ниски обороти, поради по-малкото количество на маслото.
                      П.П Колегата Bogoljub Gagic е споменал за маслото, не го бях видял..
                      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Аха разбрах как е устроен този възел. Мерси колеги. Не бях виждал до сега такава схема, очаквах кръстачки и там.

Ами явно маншона е тръгнал щото изпуска грес. Но това не е голяма болка.

Коментар

По принцип този маншон е сравнително здрав, рядко създава проблеми и изкарва доста километри без смяна. Стига механично да не го скъса нещо - примерно да се забие в него някакъв клон при off road експлоатация, макар и да е малко вероятно. В него няма семеринг и нищо не се върти и трие в самия маншон. Всичко е стегнато и ако е здрав пази греста вътре в шарнира, а от там и самия той живее дълго. При скъсване обаче, греста се изхвърля, влиза прах и карето умира бързо. Огледайте го внимателно и ако е здрав е напълно възможно омасляването да не е от него, а да се е налепило масло от някой друг възел. Примерно при смяна маслото в мотора и отвиване масления филтър тече върху част от предния диференциал, а от там като нищо може да се налепи в движение върху доста елементи отдолу, ако не е избърсано и измито от теча. Огледайте и в задната част на двигателя при камбаната на скоростната кутия за теч от задния семеринг на коляновия вал, че смяната му е неприятна.
                          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                          First impression is not always true. Get inspired.
                          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X