Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скоростна кутия - отново

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Скоростна кутия - отново

Износени пакети не трошат карета.
    Сравнявам МЛ с Гранд с еднакви мотори 2,7 дизел и еднакви кутии.
    Кутията се товари от въртящ момент, не от коне и магарета. S430 осмак, бензин има въртящ момент колкото 2,7 дизел в гранда - 400Nm.
    Гранда също не е лек. После 4х4...условията в гранда изобщо не са леки. Въпреки това като сменяш масло на 150к км. излиза като ново.
    При бенца освен кафявата боза на 60к км. винаги има и таралежи по магнитите. Но това не е непременно недостатък - комфорта се плаща.
    Приста АТФ все още е одобрен от Даймлер за спецификация 236.6 за някои по стари автомати в бенц - 722.3 и 722.5
    Последно редактирано от onufriz; 17-06-15, 00:15.
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
      Износени пакети не трошат карета.
      Сравнявам МЛ с Гранд с еднакви мотори 2,7 дизел и еднакви кутии.
      Кутията се товари от въртящ момент, не от коне и магарета. S430 осмак, бензин има въртящ момент колкото 2,7 дизел в гранда - 400Nm.
      Гранда също не е лек. После 4х4...условията в гранда изобщо не са леки. Въпреки това като сменяш масло на 150к км. излиза като ново.
      При бенца освен кафявата боза на 60к км. винаги има и таралежи по магнитите. Но това не е непременно недостатък - комфорта се плаща.
      Приста АТФ все още е одобрен от Даймлер за спецификация 236.6 за някои по стари автомати в бенц - 722.3 и 722.5
      Аз ей това винаги съм се чудил - как разбирате от тъпото bevo.mercedes-benz.com(или ако не от него от кой официалн източник, защото до сега никъде не успях да намеря връзка), че на 722.6 например трябва да се сипва 236.10 и нагоре. На OM612 само 229.1/3 или 5 най-добре. На 722.9 само 236.14. На OM642 само 229.31 или 229.51 и т.н.....?
      WG 2.7 CRD

Коментар

Ще ни върнеш 5 години назад по темите - има си бюлетини от Мерцедес,кое с какво се сменя,а вече защо е обяснено в едни други статистики.

общо взето сипи и последното одобрено за нея и не я мисли.

Аз на 150 не сменям,хвърлям го на половинката на това и проблеми нихц.Смяна на кутия......това ще е голям екшън,такъв проблем още не съм срещал та чак да се налага цяла смяна и то не само в тия които ние ровим ми и в скромната практика на тукашните механици.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Не ми се е налагало да му ползвам услугите, но има много добри отзиви тук за него, вкл. и по ремонт на раздатъчни кутии, май и диференциали също. Grand WJ се движи предимно на задно и прехвърля тяга на преден мост при пребоксуване на задния, така, че нищо няма да му стане от кротко придвижване от Бургас до Пловдив без преден кардан.
          То моето кротко придвижване само с заден кардан стана вече около 5 000км
          За да хванеш луд,прати луд да го хване :D
          Jeep Grand Cherokee Limited WJ 2.7

Коментар

Мерси за съвета, лошото е, че съм извън БГ и не мога да се възползвам

Коментар

Първоначално публикуван от Евгени Евтимов Преглед на мнение
              АСК на 2.7 CRD си е ок. При нормално каране и редовна смяна на маслото няма никакъв проблем доста хиляди км. Да, платката дава фира след определено време и да, може лесно да си я батисаш с някаква течност... Само, че се ремонтира и не е нужно да се сменя целия шифтър механизъм. Това, че някой някъде е написал евтини части и т.н. далеч не е определящо за издръжливостта (все пак влияят и много други фактори). Дали е била проектирана да кара 12, 13 и плюс години с неограничен пробег!? И принципно кои коли се правят с 15 годишна гаранция!?
              Не си прави експерименти, ами потърси хората които те съветват колегите. Иначе ще си изкупвач на донори докато не ти писне и твоя не стане такъв.
              Конкретно тази АСК е на джипа от около 4-5 месеца и съответно маслото е ново ... така, че не мисля, че това е проблема

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                От всичките писаници, правилно ли съм разбрал, че текущия ти проблем е чупене на задно каре на преден кардан?
                Официално и на прима виста - да, карето на кардана ме "дразни" ...
                Но пък после диагностиката в "Дарс Ауто", изскочи наяве и проблема със АСК, нещо в което по принцип се съмнявах

Коментар

Значи, колеги благодаря за ответите ви, разбирам, че имам два проблема
                  - карето и,
                  - АСК
                  е има и други, но на общия фон ... тези са най - сериозните. Понеже съм извън БГ, Пловдив ми идва най - близо от текущото ми положение, нещата се въртят натам. Понеже към момента нямам възможност да се свържа с човека, оставам с впечатлението, че цялата процедура (ако всичко е наред) разбира се отнема като време около ден - два, или се бъркам?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X