Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питанка за свещи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питанка за свещи?

Дубрутру!Имам едно приятелче зад океана.Та той може да ми донесе свещи.Само се двоумя кои точно.АРР или ХР!Има ли смисъл да взема иридиеви?Те тва ми пише:

"APP 5224 са по скъпи ~ 6 $ с доставката,има и ХР 5224 по 9$

Кои да взема:
    АР ~ 4$ платинени
    АРР ~ 6$ двойно платинени
    ХР ~ 9$ иридиум"

Във ВЕСТ Ауто ми искат 22 лева за АРР!
    Последно редактирано от traun; 14-06-15, 07:19.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
    0888854582
    Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
    Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

От: Питанка за свещи?

Каквито пише на стикера под капака на возилото. Обикновено - медни. Всичко друго са експерименти с неизвестен край.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Гледам тези иридиевите Autolite XP5224, ги има в Аmazon по седем доларЯ с фрий шипинг.
      Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
      Toyota RAV4 XA10 3S-FE
      Grand Cherokee WG Limited 4.7 V8 Quadra Drive - продаден

Коментар

Първоначално публикуван от BaiHoi Преглед на мнение
        Гледам тези иридиевите Autolite XP5224, ги има в Аmazon по седем доларЯ с фрий шипинг.
        Е да де ама тук няма ли ДДС и мито?
        0888854582

Коментар

Мдаа, за пратки до 150 евро не се дължи мито, но ще има ДДС, ако е над 30 лв. Не съобразих.
          Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
          Toyota RAV4 XA10 3S-FE
          Grand Cherokee WG Limited 4.7 V8 Quadra Drive - продаден

Коментар

Първоначално публикуван от BaiHoi Преглед на мнение
            Мдаа, за пратки до 150 евро не се дължи мито
            Ако ти ги пратят с куриер се дължи.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Иридиеви свещи са били от полза (спрямо медните) на абсолютно всеки двигател на който съм ги сложил. Ползата е била различна, разбира се. При по-калпазанските двигатели е по-осезаема, на модерни двигатели в добро състояние си личи само със статистика или на газ-анализатор.

Дали се усеща спрямо платинени не знам, но иридиевите имат едно принципно предимство - живеят повече от колата (и със сигурност повече отколкото една кола живее при мен). Веднъж като ги сложиш отпадат като грижа.

Коментар

Абе написАх му да ми земе двойно платинените.Че и кеша ми на много места отива.Тия двойните ги давали за сто хиляди.Като знам кога ще ги мина,а и със сегашните имам още 30 000,та ...............
                0888854582

Коментар

добре си направил

Коментар

Колко свещи има WJ и на колко км. се сменят? Щото на мен "Хемито" ми е със... 16 и затова профилактично си купих обикновени медни, ама точно от тия, дето ги пише на стикер под капака, по 12 лв. парчето. Не съм ги сменял още.

После попаднах на някакви странни указания из интернета - wkjeeps или нещо подобно, че едната свещ на всеки цилиндър била long-life, пък другата обикновена. Ето тук: www.wkjeeps.com/misc/maintenance_schedule_wk_europe.pdf

 Replace the top row of spark plugs (4.7L Engine).
                     Replace the spark plugs (3.7L and 5.7L Engines).
                    NOTE: ** Vehicles built with the 4.7L engine are equipped with sixteen spark plugs , one set is located on the top of
                    the engine under the coils and the second set is located on the side of the engine.
                    The spark plugs located under the coils are a standard plug and must be change every 30,000 miles (50 000
                    km)
                    The spark plugs located on the side of the engine are a premium plug and must be changed every 102,000
                    miles (170 000 km).

Според мен са объркали 4,7 с 5,7 л.
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Осем бройки как и да ги броИш!И от лево на десно и обратно!Преди две години като Жоро ми донесе Аутолайт,Деди и Димата тогаз ми рекнаха да ги сменя на 50 000.Аз до тук съм минал..............чакай да сметна........17000.Тъй чеее....със сегашните и с новите,напрау нема смисъл да сметам.
                      Па ти ми пишеш /не ти де/170 000........басси!Аз до тогава дали ш карам таз колица???
                      0888854582

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X