Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно Grand Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно Grand Cherokee

Здравейте мисля да си купувам grand cherokee 3.1 TDI модел 2001. Интересува ме дали има блокаж на диференциалите или трябва да търся някаква offroad версия? Също ме интересува каква е разликата в мощността и разхода между 3.1 и 4.7 V8. Естествено и дали този по големия е много по скъп за поддръжка. Jeep-а не е за екстремен офроуд но ми се налага да минавам по подобен терен от време на време... Мерси предварително

До: Въпрос относно Grand Cherokee

Ако е в комплектация quadra-drive то не ти трябва нищо повече - там има 3 блокажа на всичките дифове и при това автоматични и плавно задействащи се от 0 до 100%
    що се касае до двигателите то еднозначно бих гласувал за 4.7 V8. И вървенето е вървене и тягата е тяга и разхода не е толкова плашещ, а с един газов инжекцион разхода в пари е по-малък от на дизела.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
      Ако е в комплектация quadra-drive то не ти трябва нищо повече - там има 3 блокажа на всичките дифове и при това автоматични и плавно задействащи се от 0 до 100%
      що се касае до двигателите то еднозначно бих гласувал за 4.7 V8. И вървенето е вървене и тягата е тяга и разхода не е толкова плашещ, а с един газов инжекцион разхода в пари е по-малък от на дизела.
      А колко ще струва този газов инжекцион за 8 /осем/ цилиндъра и като гори бензин мин 15л/100км. колко км. ще минеш с газовата бутилка с 1 зареждане. Иначе и аз съм за 4.7. Голям здрав двигател за него в сервизи и магазини не съм чувал забележки и ускорява супер.
      За моя имам само проблем в поддържането на резервоара пълен.
      Един приятел беше споделил: "Като карам на пътя съм най-големия. Като отида на бензиностанцията се смалявам..."
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Около 1200-1300 лева без бутилката и монтажа. Колко ще мине с бутилката/ите зависи от това колко са големи и колко събират. Във всеки случай достатъчно че да не спираш през 100 километра.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
          като гори бензин мин 15л/100км.
          мин 10
          Ти тая твойта ламя още ли не си я оправил.
          Катализатора махна ли.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            мин 10
            Ти тая твойта ламя още ли не си я оправил.
            Катализатора махна ли.
            Не съм пипал нищо. Нали не дава грешки. Катализатор ако работи не бих махнал никога. Вярно е че изгаряме милиони литри кислород поне ако можем по-малко да замърсяваме въздуха.
            Иначе ламята върви неимоверно много. Просто е змей-горянин.
            А извинявайте за спама, с който ще замърся темата: Ако откача акумолатора с цел връщане фабрични настройки, радиото има ли код, да не загубя нещо от другите настройки?
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Има 4 цифрен код,в Пловдив вземат 20-30 лева за разкодиране ;-)
              TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
              Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
              Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
              Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
                Има 4 цифрен код,в Пловдив вземат 20-30 лева за разкодиране ;-)
                А къде го пише някъде в документацията или?

Коментар

Не съм пипал нищо. Нали не дава грешки. Катализатор ако работи не бих махнал никога. Вярно е че изгаряме милиони литри кислород поне ако можем по-малко да замърсяваме въздуха.
                  Иначе ламята върви неимоверно много. Просто е змей-горянин.
                  Е тогава като пишеш за разхода на ГЧ 4.7 ще правиш задължително уточнението че става въпрос за твоето. Макар че това няма никакво значение. Твоето може и 200 да харчи. И в това няма нищо просто. Борд компютъра няма как да разбере че катализатора е задръстен.
                  Няма как да разбере и какво е състоянието на свещите. А само от свещите може да харчи с 5л повече. Иначе пак си върви, ама в сравнение с какво.

Коментар

+100

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                      Е тогава като пишеш за разхода на ГЧ 4.7 ще правиш задължително уточнението че става въпрос за твоето. Макар че това няма никакво значение. Твоето може и 200 да харчи. И в това няма нищо просто. Борд компютъра няма как да разбере че катализатора е задръстен.
                      Няма как да разбере и какво е състоянието на свещите. А само от свещите може да харчи с 5л повече. Иначе пак си върви, ама в сравнение с какво.
                      брррррр.... аз свещите не съм поглеждал

иначе палеца и дистрибутора са си за смяна де сигур и те ми влияят на големия разход

Коментар

Ако ти е оригиналното радио,на последната страница в книжката го пише.

Коментар

Кода могат да ти го кажат в Балкан Стар срещу 20 лева. Така стана с моето радио. Ако не намериш кода и свалиш акомулатора, то не импровизирай с кодове, тоест не се опитвай да вкарваш наякакви цифри без да си сигурен, щото блокира и после като му намериш верния код трябва да държиш колата 2 часа на контакт докато поиска код и да въведеш правилния. Ако знаеш кода просто след закачването на акомулатора го въвеждаш и свирва радиото........
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА! ... и без чалга!
                          "Един казл едно, друг друго и...делото преуспяло..." /Я. Хашек/ :)

Коментар

Първоначално публикуван от hristota Преглед на мнение
                            Кода могат да ти го кажат в Балкан Стар срещу 20 лева. Така стана с моето радио. Ако не намериш кода и свалиш акомулатора, то не импровизирай с кодове, тоест не се опитвай да вкарваш наякакви цифри без да си сигурен, щото блокира и после като му намериш верния код трябва да държиш колата 2 часа на контакт докато поиска код и да въведеш правилния. Ако знаеш кода просто след закачването на акомулатора го въвеждаш и свирва радиото........
                            Благодаря за инфото. Ще погледна книжката, а как точно се въвежда, с кои клавиши/бутони? А ти отдавна не си писал...или аз не съм чел?

Коментар

Имаш бутони от 1 до 5,значи и цифрите в комбинацията ти е от тез бутони,просто ги натискаш последователно и тръгва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X