Здравейте, имам няколко въпроса относно смяна на компоненти по окачването на въпросния Jeep. Общо взето ми трябва някой с опит в София, който да ми смени следните неща:
1. Тампони на кривата щанга отпред (track bar). Знам че се рециклира цялата щанга с някакви тампони от Митцубиши и ставала "вечна".
2. Избиване и сменяне на тампоните на долните предни носачи. За смяна са и четирите. Има ли вариант да се сменят с някакви по-яки или варианта е нови оригинални носачи?
3. Избиване и сменяне на двата тампона на А рамото (горен носач) отзад. Пак същия въпрос - могат ли да се сменят с по-хубави.
Смятам да карам джипа, така че искам да се направи както трябва от някой, който вече е правил въпросната процедура. Знам, че има механици в тоя форум, искам да чуя и тяхното мнение по въпроса.
1. Тампони на кривата щанга отпред (track bar). Знам че се рециклира цялата щанга с някакви тампони от Митцубиши и ставала "вечна".
2. Избиване и сменяне на тампоните на долните предни носачи. За смяна са и четирите. Има ли вариант да се сменят с някакви по-яки или варианта е нови оригинални носачи?
3. Избиване и сменяне на двата тампона на А рамото (горен носач) отзад. Пак същия въпрос - могат ли да се сменят с по-хубави.
Смятам да карам джипа, така че искам да се направи както трябва от някой, който вече е правил въпросната процедура. Знам, че има механици в тоя форум, искам да чуя и тяхното мнение по въпроса.
"Афтърмаркет" тампоните са полиуретан с метална вложка и... мамата си трака в прекия смисъл... После утихват, ама не се знае защо - може тампоните да са си "позаминали".
си е направил лека рекламка, ако това имаш "из-на-в-предвид".
", не си прави реклама, 'щото му не требе! Потрошил съм няколко Джипа, за да разбера, кое става и кое не, и предавам опит(безплатно)! Когато смените всичко по предницата на WJ-я с нови,,, подсилени, хеви-дюти..... и тем подобни "гумени", и ви се доще да нямате ШИМИ и да си карате нормално(без чести ремонти), ще разберете че има какво да вземете като съвет от мен..... най-простия пример, ако ви 'шимясва' предницата, не сменяйте демпфери и др. , сменете панхарда(диагоналната щанга) и не с тампони от тук!!! Мога да пиша още много, за проблеми и решения, но нямам навика, и времето да си чеша пръстите, заради неправилни въпроси и неправилни предположения!
За 5 години съм имал шими 1 път заради разбита сайлент втулка на щангата и кормилен накрайник. Беше сменена втулката, не цялата щанга. Нямам по предницата никакви хеви-дюти чарколяци.
Коментар