Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Климатроник ZJ- принцип на управление

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Климатроник ZJ- принцип на управление

Здравейте, колеги, боря се с климатроника на този Гранд, но стигнах до задънена улица. Не открих подобна тема и пускам тази, може на някой да е полезна, ако стигнем до някакво решение. Преди да спре изцяло климатроника е работеше с прекъсвания. Известно време работи, после спира, пак работи и докато накрая вече не тръгва. Накратко какво е направено до сега: Системата е заредена с точното количество фреон и не изпуска. Няма изгорял предпазител, релето за управление на електромагнита на компресора работи. Датчиците за ниско и за високо налягане работят. Проследени са веригите от PCM модула до датчиците и управлението на компресора- наред са. Връзката между ATC и BCM е здрава и при натискане на бутона за включване на климатика има подаване и отпадане на маса. На дисплея на ATC светва символа за включен климатик, но компресора не тръгва. Отворих ATC и BCM модулите, огледах ги за студени спойки, но всичко е перфектно. на модулите има всички захранвания(+, ign и -)През самодиагностиката на климатика не показва грешки. Изписва само 00. С наличните ми тестери мога да диагностицирам други системи, но климатика не мога. С тестера през PCM- а мога активирам компресора. Не намерих как става управлението на PCM-a и кое го кара да пусне компресора. Виждам, че всички системи имат CCD BUS комуникация. Може ли управлението да е през нея, или има друго, което ми убягва. Ако, някой е запознат, ще бъда благодарен да помогне да локализираме проблема.
    П.П. Пропуснах да кажа, че Гранда е 5.2 бензин 1997г.
    Последно редактирано от atanas_93; 16-05-15, 15:02.
    Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
    SSang Yong Kyron 2.0xdi
    Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

От: Климатроник ZJ- принцип на управление

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
    Датчиците за ниско и за високо налягане работят. .
    Как ги провери?
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ами на куплунга на PCM-a. Те са свързани последователно към маса. Когато са закачени, имам верига на съответния крак на куплунга. Когато разкача който и да е от тях, веригата се разпада.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:zj.jpg
Прегледи:1
Размер:53.1 КБ
ID:5661221
      SSang Yong Kyron 2.0xdi

Коментар

Хубаво ама като е работила килимата(бай мангал така викаше) закачал ли си с манометри да видиш налягания
        все пак дават някаква инфо при диагностика.Ръчно пробвал ли си да пуснеш компресора?

Коментар

Като работеше климатака, не съм мерил налягания, ама като не работеше вече, съм мерил и всичко е в нормите. Не знам какво е ръчно да го пусна, като го пусна принудително със замостване, си работи без проблем. Само от там от където трябва, не мога.
          SSang Yong Kyron 2.0xdi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X