Обява

Свий
Няма добавени обяви.

светва ми лампа part time nad 120к.ч.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• светва ми лампа part time nad 120к.ч.

Здравейте.колеги .отново неяснотий с моя гранд 2.7црд.проблема е следния.при скорост над 120кл.ч.ми светва лампа на таблото с надпис part time и още една на която има нарисувано нещо като двигател ,простете невежеството ми но както писах и по рано във форума не разбирам много от джипки само да спомена че тези лампи светват само при скорост над 120кл.ч. при ск.под 120 няма никакъв проблем.посъветвайте ме какво да правя и опасно ли е това светене на тези лампи.БЛАГОДАРЯ ви предварително.

Re: светва ми лампа part time nad 120к.ч.

Диагностика с ключ какво показва ?
    Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
    0886/872-646

Коментар

От: светва ми лампа part time nad 120к.ч.

Първоначално публикуван от boris72 Преглед на мнение
      ... .при скорост над 120кл.ч.ми светва лампа на таблото с надпис part time и още една на която има нарисувано нещо като двигател ... .посъветвайте ме какво да правя и опасно ли е това светене на тези лампи ...
      Лампата "Part time" трябва да индикира, че колата е в режим 4х4 с включена блокировка на междуосевия диференциал, при който НЕ трябва да се кара по твърда настилка. Не си писал каква система 4х4 имаш (какво пише на пластмасата при скоростния лост?), но предполагам, че си с такава, при която този режим е само при включване на бавни, което не се сещам как би могло да стане при 120 км/ч. Така че, по-скоро гласувам за някаква неизправност в датчика за положението на разпределителната кутия (раздатката).

Лампата с "нещо като двигател" е индикатор за наличие на някаква неизправност и, след като е светнала, трябва да се направи диагностика и да се прочетат грешките за да се види какъв е проблемът. Можеш да си прочетеш грешките и самостоятелно като три пъти в бърза последователност врътнеш ключа за запалването в положение On (без да палиш). Като го направиш както трябва, системата ще ти покаже последователно записаните кодове за грешки на километража там, където ти показва изминатия пробег.

Като гледам обаче какви въпроси задаваш, по-добре да отидеш при някой, който може да ти направи диагностика като хората.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

От: светва ми лампа part time nad 120к.ч.

Абсулютно същия случай имахме преди 3 дена с една гранд витара 2.5 v6 само, че разликата беше че лампите светваха след 90-100, до тогава не светват колкото и да я караш градско, но дигниш ли 90-100 и светват, изгасяш я и те изгасят и не светят докато не дигниш пак 90-100.
        Оказа се клапана за рециркулация на отработените газове. Изчистихме го на ултра звук и вече не светят лампите.

Коментар

Имам подобен проблем с Grand Cherokee Wj светва чека и part time от време на време и скоростите почнаха да си сменят когато искат понякога на легнали тръгва на трета колата е 4x4 quadra trac като грешки с клуча ми излизат P0702
          P0836
          Също така няма щека за масло на кутията и не знам количеството, което има
          Ще се радвам някой ако сподели мнение от какво може да е !

Коментар

• дядо владо
            дядо владо коментира
            Редактиране на коментар
            Дизел или бензин🙄, че като да нямат нищо общо помежду си .............

2.7 crd дизел

Коментар

• дядо владо
            дядо владо коментира
            Редактиране на коментар
            Огледай всички жици

Ще ги проверя, благодаря !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X