Здравей те приятели 
От преди година и половина имам джип чероки и съм много доволен от него до момента в които помпата за маслото се издъни
Повредих коляновия вал и скочих на основен ремонт
Купих си вал (втора ръка) за 0.25 ремонт (Втори)
Смених основни и биелни лагери , използвах старите аксиални лагери от моя вал.
Купих чисто нови ризи , бутала и сигменти .
Зглобих всичко безупречно, центровах ангренажа по центровката която го карах преди това.
И сега имам съмнение че не съм го центровал правилно, защото малко подпушва и има мирис на сорова нафта не я изгаря хубаво.
Може ли някои да даде иформяция за белези или ако има някаде засек за центровка наколяновия вал.
Гледах в аутодатата ама немога да го разбера каде се навива някакъв болт ( или щифт ) с каква дължина е.
Благодаря предварително

От преди година и половина имам джип чероки и съм много доволен от него до момента в които помпата за маслото се издъни

Повредих коляновия вал и скочих на основен ремонт

Купих си вал (втора ръка) за 0.25 ремонт (Втори)
Смених основни и биелни лагери , използвах старите аксиални лагери от моя вал.
Купих чисто нови ризи , бутала и сигменти .
Зглобих всичко безупречно, центровах ангренажа по центровката която го карах преди това.
И сега имам съмнение че не съм го центровал правилно, защото малко подпушва и има мирис на сорова нафта не я изгаря хубаво.
Може ли някои да даде иформяция за белези или ако има някаде засек за центровка наколяновия вал.
Гледах в аутодатата ама немога да го разбера каде се навива някакъв болт ( или щифт ) с каква дължина е.
Благодаря предварително

Коментар