Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с климатроник 3.00crd

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с климатроник 3.00crd

    Здравейте колеги. От седмица съм собственик на Гранда 3.00 crd 2005 година Лимитед.
    Та пролема е следният.
    Потенциометрите за градусите на климатроника работят само на двете крайни положения, или на горещо или на стидено. Пробвах на друг автомобил (същият модел) и там се чува как клапите се движат дори и да променя само няколко градиса.
    Ако някой знае нещо по въпроса моля да подсказва.

  • #2
    От: Проблем с климатроник 3.00crd

    Диагностика в специализиран сервиз........
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

    Коментар


    • #3
      От: Проблем с климатроник 3.00crd

      А дали има такъв някъде в пловдив че съм от Казанлък и София ми идва далече?


      Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      Диагностика в специализиран сервиз........

      Коментар


      • #4
        От: Проблем с климатроник 3.00crd

        Първоначално публикуван от gogsy Преглед на мнение
        А дали има такъв някъде в пловдив че съм от Казанлък и София ми идва далече?
        Балканстар Пловдив гледам ги хвалят много из форума, за разлика от Балканстар София Само за диагностика, де. Тука твърдят, че имало някакви сервизни бюлетини... Може да се нуждае от "рефлаш". Другото е, че системата, като много "софистицирана" реагира бавно и с много мислене. Ако не я набримчиш веднага на макс. - над 26 градуса по Целзий, има доста време преди да усетиш да духа топло, особено, ако си я изкарал от гараж (първо трябва да зацепи, че вече не е +11-12 градуса навън, а е -2, после да сметне колко е в купето и каква "смес" да направи, за да достигне до 22 градуса, колкото например й е зададено). Ако я сложиш на макс. пък почва веднага да духа топло, дори при току-що запален двигател, защото (твърди се, ама не е сигурно), включвала и електрически реотани. Същата работа и с климатика - ако искаш веднага да задуха "лед", трябва да избереш крайно ляво положение на малките врътки (за зоните). Моят съвет е да избереш позиция "auto - high" на лявата врътка и "auto" на дясната, да избереш еднаква температура, доста по-висока или доста по-ниска от външната на двете по-малки врътки за двете зони и да се въоръжиш с търпение - малко по-дълго шофиране, и чак тогава евентуално да се увериш, че не работи климатроникът. Това, че клапите на други такива коли се чуват, не е много за радване (значи, че драскат, скърцат и са тръгнали да се развалят).

        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2005_wk_24.jpg
Прегледи:1
Размер:79.9 КБ
ID:5656283
        "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

        Коментар


        • #5
          От: Проблем с климатроник 3.00crd

          Благодаря Ви за съветите.Хубав Уикенд!!!
          Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Балканстар Пловдив гледам ги хвалят много из форума, за разлика от Балканстар София Само за диагностика, де. Тука твърдят, че имало някакви сервизни бюлетини... Може да се нуждае от "рефлаш". Другото е, че системата, като много "софистицирана" реагира бавно и с много мислене. Ако не я набримчиш веднага на макс. - над 26 градуса по Целзий, има доста време преди да усетиш да духа топло, особено, ако си я изкарал от гараж (първо трябва да зацепи, че вече не е +11-12 градуса навън, а е -2, после да сметне колко е в купето и каква "смес" да направи, за да достигне до 22 градуса, колкото например й е зададено). Ако я сложиш на макс. пък почва веднага да духа топло, дори при току-що запален двигател, защото (твърди се, ама не е сигурно), включвала и електрически реотани. Същата работа и с климатика - ако искаш веднага да задуха "лед", трябва да избереш крайно ляво положение на малките врътки (за зоните). Моят съвет е да избереш позиция "auto - high" на лявата врътка и "auto" на дясната, да избереш еднаква температура, доста по-висока или доста по-ниска от външната на двете по-малки врътки за двете зони и да се въоръжиш с търпение - малко по-дълго шофиране, и чак тогава евентуално да се увериш, че не работи климатроникът. Това, че клапите на други такива коли се чуват, не е много за радване (значи, че драскат, скърцат и са тръгнали да се развалят). [ATTACH=CONFIG]794914[/ATTACH]

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X