Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Крушки за таблото - обърнах света и няма ....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Крушки за таблото - обърнах света и няма ....

Имам няколко свалени табла от Гранд Чероки zj така че,ако някой търси крушки с пласмаската да казва

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      .......що ли си мисля че грешиш....
      защото греши

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        С днешна дата имаха само едни жълт цокъл, които наподобяваха лампите за осветление на таблото, но още не съм пробвал дали ще светят.

[ATTACH=CONFIG]794354[/ATTACH]

За индикаторите (тези отдолу) не можаха да намерят.
        Баш те тия,посочените си се изваждЪт от фасонкЪтЪ!Е ся,преди два часа си смених една от тях.
        Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
        0888854582
        Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
        Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Здравейте.
          Преди време и на мен ми изгоря една крушка на таблото. Съответно в магазините ме гледаха като учудено, че не са виждали такова нещо.
          От няколко вида които ми предложиха избрах един който много приличаше на оригиналните, като водещо беше контактните крачетата
          да са същите. Проблема беше, че цокъла беше малко по широк, но малко работа с една тясна пиличка нещата си дойдоха на мястото и
          всичко си свети. Пропуснах да кажа, че цокъла е малко по дълъг но това не пречи.
          Успех.
          Jeep Grand Cherokee 2.7 crd-2002 год.

Коментар

И на Витара-та изглеждат такива. Само дето се отделят от цокъла. Нямаха откриване и май от Китай заръчах. Алиекспрес има всичко .

И ако са за таблото - светодиодни не стават. Не разпръскват светлината по същият начин и таблото става на "петна".

Като гледам тука оригиналният номер на крушката е L000PC74 . А по картинките в нета - тая крушка се отделя от цокъла. Т.е. същата схема като витарата.
            Последно редактирано от brum; 23-10-16, 22:53.

Коментар

Вземат се матови светодиоди.

Коментар

Да се включа и аз мъничко ако може . Аз съм с 3.1тд от 2001 година . Тези крушки съм ги сменял веднъж с бели LED , но таблото започна да свети в син цвят , и не след дълго започват да мигат , защото са просто евтини боклучета . След това си сложих най-обикновени с жълта светлина , и таблото пак си светна в заводското зелено . Тези обикновените , ги има в почти всеки магазин за авто джунджурийки , защото са си универсални за табла , просто нашите са по-шики извън цокълчето . Цялата работа е , внимателно да се извади самата крушка , за да не се счупи , слага се новата , завърта се на таблото и готово . Аз лично ги намирам по 60 стотинки . Мисля , че се водят размер Т5 , а тези за габаритите са Т10 , които също ги има навсякъде , просто защото нашите оригинални са по-различни като форма и номерация , за да изглеждат по-страшни и шашкащи за нас и за магазинерите . Надявам се да съм бил полезен
                Jeep Grand Cherokee WJ - 2001g.- 3.1TD - Quadra-Drive
                Kawasaki ZZR 1200 - 2002 g.

Коментар

Прлбваи в ауто + ще имат

Коментар

Здравейте!Някой/мисля,че Е.Рангелов/беше публикувал списък с всички крушки използвани за осветлението на WJ/предни,задни светлини,купе.../,но не го откривам!Трябват ми и моля за помощ!

Коментар

Първоначално публикуван от veso-o Преглед на мнение
                      ... списък с всички крушки използвани за осветлението на WJ/предни,задни светлини,купе.../,но не го откривам!Трябват ми и моля за помощ!
                      http://wjjeeps.com/lamps/lamps.htm

Jeep Grand Cherokee WJ - lamps and lighting specifications.pdf
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Благодаря много,колега!

Коментар

Първоначално публикуван от Cvetomir_nikolov81 Преглед на мнение
                          ...Тези крушки съм ги сменял веднъж с бели LED , но таблото започна да свети в син цвят , и не след дълго започват да мигат , защото са просто евтини боклучета...
                          Ако имаш предвид готови светодиодни лампи - може и да си прав.

За да няма изненади, технологиятя на LED-побългаряването е следната:
                          1. Купувате си светодиоди с ГОЛЯМ ЪГЪЛ на светене - поне 120 градуса. Ако си вземете от 15 или 30 или 45 градусовите - ясно, че ще има точка и тъмно петно около нея.
                          2. Светодиодите се подбират освен по цвят - чисто бяло или леко цветно, зависи само от собствения ви кеф, и по ефикасност. Аха, ония същите лумени на ват. Важи принципа на мечо Пух- колкото повече, толкова повече...
                          3. Изчислява се ограничаващия резистор - тока през диода ДА НЕ надхвърля 15 милиампера при 14.5 волта (тоест, не по-малко от 820 ома, желателно килоом - килоом и половина до два, зависи от това какво ви кефи като сила на светене). Ако диодите са правилни, на 15 милиампера и без това ще ви извадят очите. Причината за ограничението е, че при дълговременна употреба на над 20ма, особено зимата, когато парното блъска къде ли не и топли каквото трябва и не трябва, диодите прегряват, примигват и умират геройски. Данните са доста обобщени, но се предполага, че ако някой седне да се занимава с SMD диоди или COB матрици, ще си направи труда да провери и точните данни
                          4. Ако искате работата да е съвсем сигурна, запоявате и по един бърз диод, паралелно и в обратна посока на светодиода. Пази LED-а от всякакви обратни пикове от неовладяни индуктивности, а такива по съвременните коли - колкото искаш. Не е задължително, минава в графата 'къФ манЯк съм, не оставям нищо на случайността...'
                          5. Забравяте за проблема.

П.П. Ако в магазина не могат да ви дадат данни за избраните светодиоди, сменете магазина.
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Тези , които пробвах , бяха "COB" , с онези гадните извитите жички , които така готино контактуват , че след няколко дни започва да ги боли главата , и да мигат на дискотека . Вече съм сменил осветлението на цялото купе , с изключение на жабката и лампите на сенниците . Сега отново съм се хванал с лампичките на таблото . Поръчах едни Cambus-и от китайците , които светят жълто , защото мисе искаше да запазя зеления цвят на уредите , обаче като дойдоха , и ги сложих , се окоза , че едва едва светят . Вявно , че ми излязоха 3-4 лева за десет бройки , та за това не ме е яд . Сега съм си поръчал други , но този път бели и по-скъпи , та ще видим какво ще сеслучи . Ето това чакам да дойде до няколко дни https://fr.aliexpress.com/item/WLJH-...b-fff7d0b46f14

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Вземат се матови светодиоди.
                              Има светещи напред, има настрани, има напред и настрани. В тераното тия паснаха перфектно, и за индикаторите, и за осветлението:
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:temp2.0x0.jpg
Прегледи:1
Размер:51.7 КБ
ID:5739902

А има и такива:

Име:10pcs-font-b-T5-b-font-LED-Dashboard-Licence-Plate-Indicator-Light-Speed-Wedge-Light-font.jpg
Размер:32.0 КБ
ID:5739903

Както и такива:

Име:10pcs-T5-LED-Car-Auto-LED-3-led-smd-3528-Wedge-LED-Light-Bulb-font-b.jpg
Размер:40.6 КБ
ID:5739904

И сигурно 50 вида още.

Обикновените "стъклени" диоди обикновено не се справят особено добре като осветление. Понякога и като индикатори не се справят.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първите , които бях поръчал , са от вторив вид който си показал , но с три диода на крушка , и светещи в жълто . Работата е там , че светеха толкова слабо , че едва се виждаше , че има някакво осветление на уредите . Вероятно факта , че са направени да светят в някакъв цвят , ги кара да светят по-слабо , отколкото като са си в неутрално бяло

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X