Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газови амортисьорчета за задното стъкло на Jeep Grand Cherokee WJ 99-04

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Газови амортисьорчета за задното стъкло на Jeep Grand Cherokee WJ 99-04

Реших да споделя малко опит с един досаден проблем, изпуснали амортисьорчета на задното стъкло, особено актуален при студено време .
    Понеже в "Аутодата"-та нашите автомобили са само с един вид амортисьорчета на задната врата..., а доставката на "оригинална" част от САЩ изключвайки митническите главоболия е малко скъпа, седнах и потърсих алтернативи на нашите (55136965AE ; 55136761AB; 55136965AA; 55136965AB; 55136965AC; 55136965AD) Натиснете снимката за да я уголемите

Име:mopar.jpg
Прегледи:1
Размер:28.4 КБ
ID:6085749
    Оказа се, че некъдърността е повсеместна и няма "ВНОСИТЕЛ" на авточасти, който може да предложи алтернатива, независимо, че това работят... имат достъп до производители, каталози и т.н мъка. След 50-60 минути вече имах картинката - кои са марките у нас, кои се поддържат на склад каталожни кодове и т.н.

Та от внасяните марки, алтернативни кодове и най-лесни за доставка се оказват:
    Magnet Marelli - код: GS0551 това проверих като цена и си монтирах - 22лв/бр.Добре е да смените и двете, за да не натоварвате стъклото неравномерно - ще се счупи!
    Monroe - kod: ML5552
    Lesjoforce - kod 81 729 35
    Febi Bilstein - kod 27892
    Всичко което отговаря на следните показатели би било подходящо, ако имате алтернативни доставчици:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:descr.jpg
Прегледи:1
Размер:21.6 КБ
ID:6085750
    Extended Length L [mm]
    370
    Compressed Length [mm]
    236
    Stroke B [mm]
    134
    Rod Diameter ф [mm]
    6
    Cylinder Diameter [mm]
    15
    Force Neutons
    120 (+10% също става!!!!)
    Lifting Force [lbs] /kg/
    27lbs /12.250kg/
    Тук най важни показатели са:
    силата 120N може да е малко повече но не повече от 10% и
    общата разгъната дължина - не я превишавайте няма да стане!

Как се сменя - елементарно:
    Изваждате старите и вземате накрайниците (тези, с които ще дойдат амортисьорчета не са същите), завивате ги на резбите и обратно по местата.
    След това

Дано да съм бил полезен!

[FONT=Arial]"Само слабите се стремят към порядък, силните владеят хаоса..."[/FONT]
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
    Kawasaki KLE 500

От: Газови амортисьорчета за задното стъкло на Jeep Grand Cherokee WJ 99-04

Здравей колега. Много благодаря за информацията, много полезно! Имам същия проблем и точно се чудех дали да не взимам втора ръка от мегапартс. Ще кажеш ли тези Magnet Marelli от къде си ги взел. Благодаря предварително!

Коментар

Супер си!

Коментар

Първоначално публикуван от kiriaka Преглед на мнение
        Здравей колега. Много благодаря за информацията, много полезно! Имам същия проблем и точно се чудех дали да не взимам втора ръка от мегапартс. Ще кажеш ли тези Magnet Marelli от къде си ги взел. Благодаря предварително!
        Понеже, вече няколко колеги съм заинтригувал и питат - аз ги поръчах от магазин на Евро07, но Магнет Марелли може да ви достави всеки от магазините в България за авточасти.
        [FONT=Arial]"Само слабите се стремят към порядък, силните владеят хаоса..."[/FONT]
        Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
        Kawasaki KLE 500

Коментар

Здравейте, подтикнат от темата си взех амортсьорчета по размер като Монрото ML5552 - L=365 / 135N.
          Нещо много твърди ми се виждат и се опасявам да не вземат да спраскат стъклото... Някой слагал ли е такива?

П.П. Всичко е Ок! Отваря и затваря нормално, нама напрежение. Двата амортисьора /задно стъкло (365L-135N) за RENAULT MEGANE SCENIC 2003.6-2009.5/ ми излязоха 21.60 лв.
          Последно редактирано от AAF; 20-04-15, 14:46.
          Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Първоначално публикуван от AAF Преглед на мнение
            Здравейте, подтикнат от темата си взех амортсьорчета по размер като Монрото ML5552 - L=365 / 135N.
            Нещо много твърди ми се виждат и се опасявам да не вземат да спраскат стъклото... Някой слагал ли е такива?

П.П. Всичко е Ок! Отваря и затваря нормално, нама напрежение. Двата амортисьора /задно стъкло (365L-135N) за RENAULT MEGANE SCENIC 2003.6-2009.5/ ми излязоха 21.60 лв.
            Нови? То без пари бря! От де ги взе? И за 5тата врата някой да има подобна алтернатива? Сега като се затопли стават, ама зимата ги няма никакви моите.
            WG 2.7 CRD

Коментар

За петата врата си поръчах от авто бим,ако не се лъжа.Мисля.,че бяха по 22лв.бр,но единия ми дойде с резба 6мм.вместо 8мм. и му заварих нова шпилка,нямах нерви да го връщам и да чакам нов.А тези на задното стъкло ги изкривих и сега държат идеално,само дето малко по-трудно се затваря,но аз и без това не го ползвам.
              Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
              Subaru Forester 2.0 d 2010
              Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

Коментар

Имам щатски комплект изпратен ми по грешка. 50лв.
                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X