Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем скоростна кутия WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем скоростна кутия WJ

Здравейте!

Автомобила е Grand Cherokee 4.7 2001година и се появи проблем в скоростната кутия. Същата изключва самоволно на неутрална при равна газ, няма кикдаун и ми се струва, че усещам и приплъзване на около 2500 оборота. На таблото ми изписва грешка P0700. Търся съвет за читав майстор във Варна или някъде наоколо. От Шумен съм. И за всякакви други съвети също ще съм благодарен.

Благодаря предварително!
    Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

От: Проблем скоростна кутия WJ

В този район съм чел много хвалебствия за Супер Любо - 0888 927 614 от село Мартен, Русенско.
    WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Yavor Paunov Преглед на мнение
      Здравейте!

Автомобила е Grand Cherokee 4.7 2001година и се появи проблем в скоростната кутия. Същата изключва самоволно на неутрална при равна газ, няма кикдаун и ми се струва, че усещам и приплъзване на около 2500 оборота. На таблото ми изписва грешка P0700. Търся съвет за читав майстор във Варна или някъде наоколо. От Шумен съм. И за всякакви други съвети също ще съм благодарен.

Благодаря предварително!
      Oбади се.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Мерси за отговорите!Ще се обадя и на двамата.
        Междувременно открих тема в нашия си форум http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=35888&page=5 и сега действам по нея с цел изключване на евентуалните причини описани там - зареждам акумулатора, а утре на светло ще огледам датчиците на кутията. Проверих и маслото на загрят и запален двигател. Същото го виждам с фенерчето на ниво малко над "cold", но за по-сигурно ще видя утре на светло и ако трябва ще долея.

Коментар

Още не съм отишъл на майстор, понеже всички на които се обадих са заети в момента и съм принуден да правя опити, да се справя сам. Акумулаторът е зареден. Маслото е в норма - наложи се да долея. Купих си блуутут OBD2 четец и си инсталирах програма Torque на телефона. Имам връзка. Виждам данни от датчиците, но програмата не ми открива грешки. На таблото свети чека и на километража продължава да ми изписва P0700. Някой има ли идея защо не мога да прочета грешките? Махам клемата на акумулатора и грешката се изтрива. Запаля ли - появява се.

Коментар

Първоначално публикуван от Yavor Paunov Преглед на мнение
            На таблото свети чека и на километража продължава да ми изписва P0700. Някой има ли идея защо не мога да прочета грешките?
            Защото е "генерическа" (родова) грешка. Показва проблем със скоростната кутия, а подробностите се вадят само с дилърски уред Най-често (според щатските форуми) е датчик на оборотите на входящия или на изходящия вал, но може и да е друго.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

И аз четох, че тези датчици са нещо като консуматив отвъд океана и затова вече съм ги поръчал от Рокауто. Междувременно ще проверя по празниците и какви съпротивления дава соленоида и всички ел.вериги от и за кутията.

Коментар

Темата я пуснах аз, но от профила на брат ми, понеже моят времененно беше наказан и сега докладвам - В крайна сметка проблемът в кутията се оказа счупен лагер, което доведе до пълното и реновиране - дискове, лагери, гарнитури и т.н. Операцията се извърши в специализиран сервиз. Ползвах услугите на Цанко от Варна и с двете си ръце мога да го препоръчам. Човека каза, че разполага с всички части за тази кутия налични и ремонта се прави за 24 часа. Така и стана. Освен това получих и гаранция от 12 месеца. Като изключим крайната цена (за коята имам фактура с ДДС) съм доволен.
                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                  Като изключим крайната цена (за коята имам фактура с ДДС) съм доволен.
                  Толкова класифицирано-информационна / военна / държавна / служебна / данъчна / търговска / комисийно-за-защита-на-личните-данни / и т.н. тайна ли е тази цена ?
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

По-скоро, човекът се притеснява да не го накажат пак. (да тролна малко аз)
                    Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
                    Toyota RAV4 XA10 3S-FE
                    Grand Cherokee WG Limited 4.7 V8 Quadra Drive - продаден

Коментар

Не е тайна. Ако някой го интересува, ще му кажа. Просто да попита.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                        Не е тайна. Ако някой го интересува, ще му кажа. Просто да попита.
                        Е, питаме ? Кутията е (5)45 RFE, нали ?

Коментар

Да, кутията е 45RFE. Разходите по ремонт са както следва:

- Монтаж/демонтаж на кутия - 360лв;
                          - Ремонт на кутия - 480лв
                          - Проверка на турбина - 250лв;
                          - Комплект гарнитури - 220лв;
                          - Комплект дискове - 220лв;
                          - Аксиален лагер - 80лв;
                          - 2 филтъра - 70лв;
                          - Масло - 240лв.

Общо 1920лв с ДДС.

Съвета ми е, ако някой има проблем с кутията, да отиде при специализиран (доказан) сервиз, да му я направят. В кварталния гараж - не става! Проверих!

Коментар

А най-добре си сложи една 2-ръка за 600лв. и + отделно за труд и си карай още колкото изкара, в сметката ги няма датчиците на кутията и блокчето което я управлява които ако ти дадат на късо и включи два пакета едновременно след ремонта и ще я направиш на салата вътре...
                            Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
                            Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

Ако ми намериш за 600лв кутия, ще я взема ей така да си имам една резерва. По-ниска цена от 1500лв никъде по моргите не ми дадоха.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X