Здравейте колеги, имам един надявам се малък проблем с Jeep-a. От кормилната кутия(не съм сигурен, че така се нарича извинете ме за невежеството) ми капе малко масло. Jeep-a го кара баща ми и ми се оплака, че долива масло така че не е капело по-много, а сега трябва на 2 дни да долее малко. И понеже съм в Испания и не познавам някои свестен майстор които разбира от Jeep реших да ви попитам за съвет и да го направя сам. Имам много излишно време и инструменти така че няма да е проблем. Ще приложа снимки от мястото където изпуска масло. Надявам се някои да даде добър съвет или поне да ми каже каква е тази част, за да я сменя. 

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Grand Cherokee 4.7 v8 модел 1999-2004. Масло от сервото.
Свий
X
-
От: Grand Cherokee 4.7 v8 модел 1999-2004. Масло от сервото.
По-добре ако можеш демонтирай сам кутията и я занеси в някой сервиз за хидравлични системи. За да спреш какъвто и да е теч трябва да я разглобиш, а ако нямаш необходимите инструменти и приспособления ще ти е трудно. Ако теча е от семеринг може да се наложи шлайфане на вал (понякога вала се износва в областта на триене със семеринга). Съвета ми е дори да не се мъчиш да вадиш хебела от шлиците на вала. Занеси я с хебела. Те в сервиза ще си го извадят.Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.
-
Добра идея, благодаря. Ако не намеря сервиз за хидравлични системи, дали кутията от модела с дизелов агрегат ще свърши работа? (мисля че мярнах един странично ударен на морга). Може това да излезне и по-евтиният вариант, защото не ми се вярва да ми земат по-малко пари за труд?
П.С: Ако някой има съвети, тънкости за разглобяването и зглабянето нека ги сподели моля.Поздарви.
Коментар
-
Правил съм я тази операция вече 2 пъти на, моя джип и на още един колега, ако мислиш че можеш да се справиш почваи, ще ти обясня как се сваля кутията.
Махаш бронята след нея махаш фаровете, след тях решетката пречат всичките, ако искаш се пробваи без да ги сваляш но аз не мога няма как да се бърка, разкача се подкалника , разкачаш маркучетата на стъкломиещото казанче събираш си течноста, ако имаш такава и махаш и него , разкачаш кутията на въздушния филтър махаш филтъра тръбата на кутията и самата кутия, болтовете са и отдоло в подкалника и така имаш място да почнеш да сваляш кормилната кутия като разкачаш курмилния накраиник от хебела използваи скоба недеи да блъскаш с чук по хебела да не направиш по големи поражения по кутията ( тва не е Лада) . Разкачаш кутията я от маркучите и от пръта и я носиш на сервиз които се занимава с ремонт на кормилни кутий и рейки, тука при нас цяла подмяна на всички семеринги излиза към 120-160лв. зависи от кутията. и си имаш нова кутия , да не забравиш да си сипиш ПРАВИЛНОТО масло да не текне пак. Цялата система събира някаде към 1.300л. кутията я носи с хебела тои се избива с специална скоба , не се мъчи ти да го избиваш.
п.с. И напиши в профила си от къде си , немога да разбера защо много хора крият от къде са ,срамуват ли се незнам.
Коментар
-
Първоначално публикуван от l000p Преглед на мнениеДобра идея, благодаря. Ако не намеря сервиз за хидравлични системи, дали кутията от модела с дизелов агрегат ще свърши работа? (мисля че мярнах един странично ударен на морга). Може това да излезне и по-евтиният вариант, защото не ми се вярва да ми земат по-малко пари за труд? ...Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеА тази, дето ще я вземеш от моргата срещу някакви пари (щото безплатно не ги дават), откъде си сигурен, че е в по-добро състояние от твоята и няма да текне веднага, след като я сложиш?
Коментар
-
Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнениеПравил съм я тази операция вече 2 пъти на, моя джип и на още един колега, ако мислиш че можеш да се справиш почваи, ще ти обясня как се сваля кутията.
Махаш бронята след нея махаш фаровете, след тях решетката пречат всичките, ако искаш се пробваи без да ги сваляш но аз не мога няма как да се бърка, разкача се подкалника , разкачаш маркучетата на стъкломиещото казанче събираш си течноста, ако имаш такава и махаш и него , разкачаш кутията на въздушния филтър махаш филтъра тръбата на кутията и самата кутия, болтовете са и отдоло в подкалника и така имаш място да почнеш да сваляш кормилната кутия като разкачаш курмилния накраиник от хебела използваи скоба недеи да блъскаш с чук по хебела да не направиш по големи поражения по кутията ( тва не е Лада) . Разкачаш кутията я от маркучите и от пръта и я носиш на сервиз които се занимава с ремонт на кормилни кутий и рейки, тука при нас цяла подмяна на всички семеринги излиза към 120-160лв. зависи от кутията. и си имаш нова кутия , да не забравиш да си сипиш ПРАВИЛНОТО масло да не текне пак. Цялата система събира някаде към 1.300л. кутията я носи с хебела тои се избива с специална скоба , не се мъчи ти да го избиваш.
п.с. И напиши в профила си от къде си , немога да разбера защо много хора крият от къде са ,срамуват ли се незнам.
Живея в Испания в областа на Тарагона. Града се казва Ел Бендрей (El Vendrell). Много изчерпателен отговор! Благодаря.
П.С: Ти какво масло сипваш колега?
Коментар
-
Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнениетука при нас цяла подмяна на всички семеринги излиза към 120-160лв..Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.
Коментар
-
А, присадката на Bardahl за спиране на теч от хидравликата, върши ли работа поне временно при Jeep, или тук не работи. Щото при други марки ми е помагала, ама с Jeep установих, че всичко що е флуид и е различно от Mopar, е с непредсказуем резултат, което е много тъпо.Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
SSang Yong Kyron 2.0xdi
Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd
Коментар
-
Мисля да сипя на моята. Все пак е Бардал, а щом тече, значи семерините вече са заминали. Какво по лошо може да стане? Така или иначе ще се прави ремонт. Поне ще съм опитал да го отложа малко, а ако на се получи, просто ще съм назад с едни 25- 30 лева.Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
SSang Yong Kyron 2.0xdi
Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd
Коментар
-
Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнениеMopar Power Steering Fluid +4
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар