Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Газов инжекцион на WJ 4,7
Свий
X
-
От: Газов инжекцион на WJ 4,7
Колега, аз се занимавам с монтаж и настройка на газови уредби, и според мен няма никакъв смисъл да се ползват настройки от една кола на друга.
Тази настройка е актуална само за твоята кола, с този газов инжекцион, с този изпарител, с това налягане на изпарителя, с твоята рейка, с твоите размери на дюзите, и към специфичните изисквания на твоя мотор, които са свързани с неговото износване и проблемите които е придобил от използването му досега.TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra
-
Към казаното от колегата TOYO ще добавя, че този бензинов двигател си прави собствени настройки и при сваляне на акумулатора и включване след това даже пали трудно. Освен това е характерно, че работи с много големи инжекторни времена на бензин и е хубаво газовите да са с по-малки коефициенти на увеличение, за да работи добре при високи обороти и с голямо натоварване.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнениеКолега, аз се занимавам с монтаж и настройка на газови уредби, и според мен няма никакъв смисъл да се ползват настройки от една кола на друга.
Тази настройка е актуална само за твоята кола, с този газов инжекцион, с този изпарител, с това налягане на изпарителя, с твоята рейка, с твоите размери на дюзите, и към специфичните изисквания на твоя мотор, които са свързани с неговото износване и проблемите които е придобил от използването му досега.
Много точен коментарЕди Рангелов : 0885 088 444
Няма незаменими има незабравими хора !!!
Коментар
-
Какво ми се случи днес... Свирна ми зумерът за свършваща газ. Отивам на газ станция и викам - Пълни до горе. Да, ама - Не! Не може да се зареди, едвам-едвам по малко влиза, за три минути - няма и литър, и се отказах. Първо пробвах разбира се, дали съчмата не е заяла нещо, не, като я натисна и излиза газ. Отидох и на друга газ станция - същото.
Какво може да е станало?! Клапанът на самата бутилка ли е заял нещо, или...?
Газовата е - газов инжекцион Zavoli, слаган в жабарско, пише го на стария талон. Кой точно модел, не знам. Нито се вижда при мотора блокът за управление, нито изпарителя. Изпарителят е отдолу нейде, самата бутилка е тероидална на мястото на резервната гума. Лошото е, че не виждам по нея да има клапани-кранчета и т.н. черколяк.
Ето снимки:
Бутилката
Изпарителя
Колега, Станчев, гледам си от Севлиево, та да попитам... Официялният дистрибутор на Zavoli е в Севлиево - Ици ГАЗ, имаш ли отзиви някакви за тях? Да им се обадя и прескоча да видят какъв е проблема, м? Тъкмо да сменя и филтри. Да еВа тая крива нива, да еВа!Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
Toyota RAV4 XA10 3S-FE
Grand Cherokee WG Limited 4.7 V8 Quadra Drive - продаден
Коментар
-
Нивомера ти е точно над задния диференциал.
Проблема с преминаването на бензин може да е от много неща, най-често някой газов клапан не иска да се отвори, имаш два, един на изпарителя, и един на сондата на бутилката, проври замасяващите кабелчета дали са наред, клемите трябва са чисти и стегнати, хубаво е да замериш с пробна лампа.
Тези клапани трябва да издават ясен звук на щракане когато преминава на газ, ако не се чува нищо, или звука е съвсем тих, може вътре около стеблото на клапана да се е събрала смола, която да пречи на движението на котвата в клапана, ремонта е лесен, разглобява се клапана и се почиства, вътре частите трябва да са идеално чисти.
Е има и по-тежки диагнози, но те са изключително рядки, затова няма да ги споделям, прегледай първо тези простички неща.TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra
Коментар
-
Мерси за отговорите! TOYO, на бензин-газ и обратното си прехвърля нормално. Не мога да вкарам газ у бутилката, човече. Не вляа у буркана, дет' се вика.
Или аз не те разбрах правилно, или ти мене?!Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
Toyota RAV4 XA10 3S-FE
Коментар
-
А сигурен ли сте, че бутилката е пълна с пропан бутан?Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Празна е, преди да отида на газ станцията днес, ми свирна зумера и прехвърлих на бензин. Последно заредих 50 л. и изминах 250 км. на газ от тогава. Забравих да спомена, че точно днес, преди да ми свърши газта, минах през една огромна локва. Не я видях, карах с около 100 км./ч. и почти спрях без да натискам спирачка, толкова голяма беше. Та си мисля, след като този нивомер е отдолу, дали не се е откачило нещо от водата?! Но, пък, клапанът на бутилката е механичен, нали?Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
Toyota RAV4 XA10 3S-FE
Коментар
-
Идеята ми беше че много често бутилката не може да поеме газ, просто защото е пълна до горе, това се случва когато някой клапан не отваря, и няма консумация на газ, а ти искаш да заредиш още, но в такива случаи започва да изчезва и бензина от резервоара.
Ако си сигурен че се движиш на газ, и бутилката е празна, то проблема е значително по-прост, най-често самото зарядно ограничава дебита, съчмата му трябва да има пружинка зад нея, или решетка, ако се размести или счупи пружинката, или решетката се подбие и придобие формата на съчмата, съчмата затвяря плътно входа под действия на високото нялягане от колонката, и спира да зарежда.
Вероятността да има проблем със самата сонда е много по-малка, разбира се не е изключено и тя да е проблема, но локвата няма как да повреди сонда или пълначка, дори да потопиш цялата кола в язовир.
Като начало разглобяваш зарядното, и се вижда какво е повредено в него.TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra
Коментар
-
Ходих днес на газаджия...
Нивомерът в сондата беше заял и затваря притока на газ към бутилката. За първи път ходя на майстор по газовата откак взех джипа - пролетта 2014. Викам му - Смени и филтрите. Гледа-гледа, не можа да открие филтри никъде!? Значи, ако заредя "мръсна" газ, всичко отива в инжекторите!? Вика - "И евросондата ти я няма (тоест, клапана който да прекъсва газта от бутилката, като угасиш колата) и бас държа, че не е махан още в Италия". Всичко е отдолу под колата - изпарители, сондата на бутилката, гледах и аз - няма филтри. Подвижна бомба съм един вид сега, като ми махна и нивомера. Мисля да поръчам нова тороидална бутилка и нова сонда, защото старата сонда, пък, била с четири болта и ги нямало в БГ. Той каза, че можело и така да карам. Но аз се притеснявам, не толкова от това, че ще препълня бутилката, колкото - че само съчмата на пълначката вече спира газта да изтече. Филми... Последната ми кола с газ, беше в началото на деветдесетте, тогава майсторите (някои от тях) още при слагането, препоръчваха "издънване" на бутилките, защото заяждали сондите. Какво ви е мнението?Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
Toyota RAV4 XA10 3S-FE
Коментар
-
Първоначално публикуван от BaiHoi Преглед на мнение... Последната ми кола с газ, беше в началото на деветдесетте, тогава майсторите (някои от тях) още при слагането, препоръчваха "издънване" на бутилките, защото заяждали сондите. Какво ви е мнението?Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Той няма избор батко Чавдаре, сондата му е с четири болта, вероятно е много стара щом е заяла, или е кофти марка, за съжаление не може да смени само сонда, защото такива не се намират у нас, ако се замени с нова трябва да е комплект с бутилката, ако бутилката му е нещо специално, като моята например която е резервна гума 90 литра ( леко надига пода, ама аз не и се сърдя), у нас не може да се намери точно такава бутилка, и трябва да се задоволи с максимум 70 литрова.
А да се кара така с неизправен поплавък си е опасно, и не си заслужава риска.TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар