Здравейте колеги, от както имам джипа имам проблем с една гарнитура. Става въпрос за гарнитурата между очертаната на снимката тръба от радиатора и двигателя.
Вчера за четвърти път я сменям, като използвам четвърти вид материал. Пробрах клингерит, хартиена гарнитура, гумена с дебелина 5 мм, която издържа най-много. Моля дайте съвет, от какъв материал да направя сега, за да спра най-накрая да я сменям през няколко месеца.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съвет за гарнитура.
Свий
X
-
От: Съвет за гарнитура.
Да, както каза Андро - провери повърхността на фланеца за изкривяване вследствие на затягането му към мотора и ако е така, то я изправи чрез шлайфане на равна повърхност. Това е връзка между неподвижна част - радиатора и подвижна част - двигател, който непрекъснато се мести спрямо купето, а и са свързани със сравнително дълъг и тежък маркуч. От това може да се деформира и изкриви самия фланец, а дори и да се разширят отворите на свързващите болтове. Заради непрекъснатото натоварване във всички посоки, вследствие на движението на мотора, контактната повърхност трябва да се осигури допълнително с херметизиращ маслоустойчив силикон.Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Re: От: Съвет за гарнитура.
А да питам, за този фланец имате в предвид металната част на маркуча, или трябва да има отделен фланец, който да стои между металната част на маркуча и двигателя? Ако е отделен фланец... аз такоз нещУ нямам.Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
0886/872-646
Коментар
-
Re: Съвет за гарнитура.
Да. Значи всичко ми е налично, в петък ще видя дали фланеца не е крив и ще го изшкуря леко. А гарнитурата ще намажа с силикона, който използвах за капака на диференциала, леко по външният ръб и дано вече да не прави проблеми. Този силикон, ще стане нали?Последно редактирано от Svetlozar Stankov; 04-03-15, 20:42.Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
0886/872-646
Коментар
-
От: Съвет за гарнитура.
Доколкото виждам на снимката по-горе, това е някаква щампована ламарина. Явно се е деформирала от стягането и вибрациите на мотора спрямо радиатора. Не може ли да се изправи върху някаква твърда равна повърхност чрез изчукване и после да се монтира? Може да се нанесе малко по-дебел слой силикон и след като се изчака малко силиконът да стегне, да се притегне окончателно върху мотора?Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар