Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло - хидравлика - Grand WJ 2002, Overland 4.7 V8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Масло - хидравлика - Grand WJ 2002, Overland 4.7 V8

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
    10838 не е за WJ
    А кое замества спряното от производство MS 5931 ?

Коментар

Първоначално публикуван от Евгени Евтимов Преглед на мнение
      Купих си Морар от Скорпиона (който те ми препоръчаха) и се оказа жълт на цвят...Въпреки протестите на момчето дето го сменя (заедно със злополучния маркуч, който все се пука) настоях да го налее.
      Е, с него вие помпата.
      Последва Феби (червено ) и всичко е ок вече 15К км.
      След като се разрових установих, че всъщност са два вида Мопар, (червен и жълт, съответно с различни номера) но Скорпиона не знаят за какво иде реч...
      Ако те интересуват спецификациите и на двете, утре мога да погледна бутилките.
      Първоначално публикуван от vute74 Преглед на мнение
      Аз също си доливам с феби ,червено от скоростите,въпреки че беше с някакво жълтеникаво,дори ги смесих.Така или иначе ми сълзи от маркучите.Това с Мопара за мен лично е манипулиране на потребителите.Не приемам да ме ограничават да използвам определен вид(марка)масло,без да упоменават спецификации на етикета или аналог от друга марка.Не ми изглежда нормално хора от цял свят каращи Jeep да си купуват масло само от САЩ.Карал съм доста марки коли,но единствено при Jeep се натъкнах на тая дивотия.Съжалявам ако съм засегнал някой,изразявам лично мнение и не искан да ангажирам никого с него.��
      Може ли снимка/модел на въпросното Феби?
      WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
        Може ли снимка/модел на въпросното Феби?
        Мога да погледна какви бутилки съм запазил от разни масла, но това ще стане след 2 дни, че не съм при тях. Така или иначе това беше преди доста време на Limited -а и след около 2 години му правих кормилната кутия. Имам спомен, че не намерих Феби и налях някакво червено за хидравлика от еврото (май тяхното I.G.A.T ). Засега няма никакъв проблем. От него доливам и на Overland - а, че пък там имам теч и пак е ок вече 15К км.
        WG Limited 2.7 CRD 02
        WG Overland 2.7 CRD 04/05

Коментар

Мога да погледна какви бутилки съм запазил от разни масла, но това ще стане след 2 дни, че не съм при тях. Така или иначе това беше преди доста време на Limited -а и след около 2 години му правих кормилната кутия. Имам спомен, че не намерих Феби и налях някакво червено за хидравлика от еврото (май тяхното I.G.A.T ). Засега няма никакъв проблем. От него доливам и на Overland - а, че пък там имам теч и пак е ок вече 15К км.
          Кормилна кутия прави след фебито или след червения игат или няма общо?

WG 2.7 CRD

Коментар

След Феби - то, след повече от година. Но няма общо, просто си и дойде врмето.
            WG Limited 2.7 CRD 02

Коментар

При мен няма теч, скърцане, виене и т.н., а като покарам малко и след като позагрее колата(течността) и в по-крайните положения имам чувството, че воланът става по-тежък или пък остарявам и ръцете не ме слушат толкова след час шофиране . Та се чудех дали да не промия и сменя течността. Става дума за 2.7 ЦРД.
              WG 2.7 CRD

Коментар

Знам го твоето Laredo.
                Според мен го смени само, ако е тъмна боза.
                WG Limited 2.7 CRD 02

Коментар

Опция за заместител на мопара имат и равенол:
                  http://www.ravenol.de/en/products/us...f-y-fluid.html
                  Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
                  Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

Знам го твоето Laredo.
                    Според мен го смени само, ако е тъмна боза.
                    Изглежда бистро като розе. Не съм сигурен само преди време дали не доливахме с атф+4 при смяна на един маркуч. Абе то е ясно, че ще я сменя ей така за профилактика дето се вика.

А сега се сещам, че преди седмица смених задно каре на преден кардан, което си имаше приличен луфт и ми жужеше в краката.
                    Също така като завъртах волана до края и маневрирах назад пукаше много характерно. И сега си правя връзката с волана. Замислих се новото каре няма ли пръст, че още е стегнато, понеже си позагрява на пипане.
                    WG 2.7 CRD

Коментар

Ако нямате проблем с хидравликата или кормилната кутия и течността си е бистра, не се занимавайте със смяна. Аз направих грешката да сменя дъртата течност, с цел рефреш и спиране виенето на помпата, но стана по- зле. Новия Равенол е синтетичен и вероятно хем е измил мърсотията налепена в кормилната кутия, хем е свил уплътненията и семерингите и се появи проблем при ляв завой ( вътрешен теч в кутията, който връща високо налягане към помпата). Та вариантът ми беше да сваля кутията и да ходя да ми я правят, но нито тече отвън нито луфта й е толкова голям. Та за да спася положението, реших да пробвам с добавка за хидравлики на Бардал и за късмет, явно поразду всички гумени уплътнения в кутията и проблема изчезна. Но първоначално, след смяната на старото масло с това на Равенол, много псувах. В крайна сметка си смених и помпата, защото старата си беше пътник, макар и след рециклаж.
                      R 727cc BB KIT
                      ZJ V8
                      WK2 V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X