Обява

Свий
Няма добавени обяви.

сваляне на кардан на Grand cherokee ZJ 4.0 93г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• сваляне на кардан на Grand cherokee ZJ 4.0 93г.

Здравейте, искам да попитам мога ли да си сваля кардана на предното или задното движение и да карам само с едно от двете, дали ще има някакъв проблем за колата ако остане само с един. Целта е да си сваля малко разхода защото джипа се кара само по асфалт и предимно градско така че не ми е нужно 4х4. Ако може някой да ми даде идея кой кардан ще е по добре да сваля преден или заден. И още един въпрос мисля да си слагам газов инжекцион някой може ли да ми каже какъв разход да очаквам градско и извънградско. Джипа е Grand Cherokee ZJ 4.0 93г. автомат.

БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!

От: сваляне на кардан на Grand cherokee ZJ 4.0 93г.

Ъ! За какво ще сваляш кардани?!! Раздатката ти трябва да има позиция 2H, ако не си я сменял, или греша?
    ...или искаш да сваляш задния кардан?
    Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Наско ,като гледам джипа на колегата ще да е като моят, така че няма 2Н. Към колегата, разход на газ очаквай от 17 до 25. На мен средно ми идва някъде към 20/100. За карданите да кажат по запознатите но си мисля че без заден няма как да върви . Ако си с раздатка 242 можеш да изключиш предният мост но едва ли ще мръдне разхода. Това са стари и лакоми двигатели.
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
        Наско ,като гледам джипа на колегата ще да е като моят, така че няма 2Н. Към колегата, разход на газ очаквай от 17 до 25. На мен средно ми идва някъде към 20/100. За карданите да кажат по запознатите но си мисля че без заден няма как да върви . Ако си с раздатка 242 можеш да изключиш предният мост но едва ли ще мръдне разхода. Това са стари и лакоми двигатели.
        Живко, ама ти сменя раздатка ако се не лъжа? Шестаците знам, че ги събират с раздатки NP231 и NP242 (и сега пак проверих).

Линк: http://www.jeep.avtograd.ru/grand_ch...xfer/index.htm
        Последно редактирано от AAF; 17-02-15, 18:44.
        Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Първоначално публикуван от AAF Преглед на мнение
          Живко, ама ти сменя раздатка ако се не лъжа? Шестаците знам, че ги събират с раздатки NP231 и NP242 (и сега пак проверих).
          Скорости сменях Наско. Раздатката е 249, да не си гледал за Чероки....

Коментар

Първоначално публикуван от ti6o_daskalov Преглед на мнение
            Здравейте, искам да попитам мога ли да си сваля кардана на предното или задното движение и да карам само с едно от двете, дали ще има някакъв проблем за колата ако остане само с един. Целта е да си сваля малко разхода защото джипа се кара само по асфалт и предимно градско така че не ми е нужно 4х4. Ако може някой да ми даде идея кой кардан ще е по добре да сваля преден или заден. ...
            И да свалиш кардана, кой знае каква далавера няма да имаш. Колата е тежка с голям мотор, малко тип "камионски" и особено на градско ще си харчи.
            Защо не смениш джипа с едно комби, като ти идва дебело разходът?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Мисля, че няма да свалиш нищо от разхода. И да откачиш предния кардан, пак ще ти се върти предния диференциал и полуоските и ще има триене и загуби.
              Това, което мислиш става само с хъбове на всяко предно колело, с които може да оставиш само лагерите да се въртят и така да намалиш загубите и съответно да подобриш малко разхода.

С газов инжекцион разходът на газ е от 15 до 20% над този на бензин, но при всички положения си заслужава. Онзи ден за 40 лева заредих 47 литра газ.
              Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
              0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                Мисля, че няма да свалиш нищо от разхода. И да откачиш предния кардан, пак ще ти се върти предния диференциал и полуоските и ще има триене и загуби.
                Това, което мислиш става само с хъбове на всяко предно колело, с които може да оставиш само лагерите да се въртят и така да намалиш загубите и съответно да подобриш малко разхода.

С газов инжекцион разходът на газ е от 15 до 20% над този на бензин, но при всички положения си заслужава. Онзи ден за 40 лева заредих 47 литра газ.
                Тцъ ,и с хъбове не става ,пробвано на друга марка джип . Чавдар дава най -правилният съвет!

Коментар

раздатката ми няма само за предно положение затовя мисля да махна кардана. мога ли да махна и каретата за да не върти дифа?

Коментар

Махай и двата кардана ....Няма да гори .И да гори мах 5 мин.
                    ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

раздатката ми няма само за предно положение затовя мисля да махна кардана. мога ли да махна и каретата за да не върти дифа?
                      Само за предно няма да има, въпросът е дали има само за задно. Що не снимаш лоста на раздатката и не пуснеш снимката тука ?
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

ха-ха-ха, докъде я докарахме ...
                        Що да не може, оставяш само късата полуоска с вилката, стягаш и караш .... джип.

Коментар

Тази тема скоро я виждам наредена до бар наздраве......

Коментар

Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
                            Махай и двата кардана ....Няма да гори .И да гори мах 5 мин.
                            Перфектния подпис за колекцията на Ясен

Коментар

знаех си че темата ще стане за подигравка но все пак благодаря за няколкото сериозни отговора !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X