Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с светване на всички лампи на километража Jeep WK 3.0 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с светване на всички лампи на километража Jeep WK 3.0 CRD

Здравейте хора,тук от известно време имам едно вкл. на всички свтлини на километража в движение(примигване) с спиране на климатроника ,а двигателя не мърда работи като часовник.само всички данни от таблото изчезват,освен там където пише PRNД за данните на скоростния лост.Иначе през ноща забелязах фаровете си работят докато святкат лампите.
    П.С. не е от ключа на стартера.Ще съм благодарен за всякакви помощни съвети!
    Mercedes-Benz GL 500

От: Проблем с светване на всички лампи на километража Jeep WK 3.0 CRD

Най-вероятно е лоша маса на таблото.

Коментар

Първоначално публикуван от madness75 Преглед на мнение
      вкл. на всички свтлини на километража в движение(примигване) с спиране на климатроника
      Ако е тръгнал да си заминава алтернатора, могат да се получат същите проблеми - токът ще мига, от което ще премигва таблото по време на движение, и допълнителните системи като климактроник и прочее ще откажат.

Коментар

Първоначално публикуван от goiko Преглед на мнение
        ... лоша маса на таблото.
        Консенсус на "лошо захранване"

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
        Ако е тръгнал да си заминава алтернатора, могат да се получат същите проблеми - токът ще мига, от което ще премигва таблото по време на движение, и допълнителните системи като климактроник и прочее ще откажат.
        Невярно.
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Акумулатора проверен,клемите зачистени, динамото не е проблем,странно ми е защо работи радиото ако няма добро захранване!Но благодаря на всички за мненията!
          Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Акумулатора проверен,клемите зачистени, динамото не е проблем,странно ми е защо работи радиото ако няма добро захранване!Но благодаря на всички за мненията!
            Става дума единствено и само за захранването на приборното табло!
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Здравейте хора,тук от известно време имам едно вкл. на всички свтлини на километража в движение(примигване) с спиране на климатроника ,а двигателя не мърда работи като часовник.само всички данни от таблото изчезват,освен там където пише PRNД за данните на скоростния лост.Иначе през ноща забелязах фаровете си работят докато святкат лампите.
              П.С. не е от ключа на стартера.Ще съм благодарен за всякакви помощни съвети!
              Имам няколко въпроса . Кога се появи проблема ? Имаш ли активирани дневни светлини ? Имаш ли монтирани ксенони които не са оригинални ? И колко често се проявява дефекта ?
              Еди Рангелов : 0885 088 444
              Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Ами Еди ти знаеш имам модул за дневни светлини,нямам ксенон,проявява се когато си иска но винаги когато колата е студена светва до 3 пъти най много,но не винаги 3ти понякога само един път и оставят да светят тракшън лампата и вбс или абс или ебс беше.След това ако спра колата и запаля всичко се изчиства и повече няма проблеми.Но мен ме навежда мисълта за захранване на таблото като дядо Владо,но защо работи радиото и другите светлини по конзолата където е радиото,нали всичко би трябвало да угасне!
                Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Ето линк да видите какво се случва: https://www.youtube.com/watch?v=fQe0vumDNZk ,гледам всички от други такива клипове сменят цилиндъра на ключа на запалването и се оправя.
                  Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Хора проблема е диагностициран от мен, след дълги години на употреба ключалката на запалването се прецаква, аз реших проблема като махнах всички други ключове от ключа за запалването.
                    Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Поръчай си контактна плочка (ignition switch) на модели след 2005 често дефектират аз съм сменил поне 3 бр. само миналата година , ама ти нали писа че проблема не е в ключалката , както работи мотора размърдай ключа на горе на долу и ще го направи отново .
                      Еди Рангелов : 0885 088 444
                      Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Да, махането на тези ключове и допълнителни висулки от контактния ключ е трябвало да стане доста преди възникване на проблема с ignition switch-а, сега вече е късно. Така или иначе вече е износен и за съжаление, рано или късно проблемът ще се прояви отново.
                        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                        First impression is not always true. Get inspired.
                        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Възможно е да се прояви,а може би не,май че го хванах в начална фаза ,но все пак благодаря на всички,то туй да му е проблема на черока и все така лесно и евтино да го разрешавам.
                          Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Еди ,преди като мърдах ключа нищо не ставаше,ма аз зверската го клатех,а то като жена бе, леко искало даа го погалиш.
                            Mercedes-Benz GL 500

Коментар

Като цяло проблемът с ignition switch-а не е кой знае каква сага, макар и да е неприятно с цялата тая коледна елха от светлини. Лошото е, ако се разбие патрона с ключа /ignition cylinder/. Ако трябва да се смени става проблем защото контактния ключ после не отговаря на останалите ключалки и все трябва да внимаваш кой ключ за къде е.
                              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                              First impression is not always true. Get inspired.
                              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X