Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Компютъра 4.0 Гр.Чероки'96

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Компютъра 4.0 Гр.Чероки'96

Здравейте колеги!Сега открих този форум,след като се разтърсих,заради проблем с ECU.Един ден отивам в гаража да запаля и той не иска!Забелязах,че показва няма бензин,напрежение и другите два индикатора на таблото,а най-интересното от вс.лампи не свети само "check engine"!Колата е Гр.Чероки Лимитид,4X4,Ауто,4.0 Обадих се на два дилъра в чужбина и те ми дадоха по 6 номера на Компутъра,които били за мен.С уговорката ,че сигурно ще се наложи и програмиране на колата.Много странно,видях,че P/N (парт номера)на тези компютъри е изключително богат на разновидности!Сигурно 50-100 различни!Много е странно,защото управляват един и същ двигател с едни и същи ел.компоненти на него!Аз не мога да намеря точно моя номер,но същестевременно съм убеден,че ще мога да монтирам и друг номер!Някой може ли да изкаже мнение по въпроса или да препоръча специалист за консултация.Моля също,ако някой има компютър и е готов да направим проба с включването му в трите букси на моя JEEP за да разберем кое е важно и кое не също да пише!Аз съм в софия,Имеила ми е orta@abv.bg a tel 0899 291416.А също всякакви идеи и предложени са добре дошли.Благодаря за вниманието,Жоро.
    Прикачени файлове

До: Проблем с Компютъра 4.0 Гр.Чероки'96

Колега, дали си опитал да прочетеш грешките на компа? Може да излезе нещо...От друга страна ако е станало изведнъж, да не би да имаш проблем с токове, я някой бушон , я още нещо?
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Има най различни дребни нещица които различават комповете на различни коли с един и същ двигател, има значение дали е автоматик или ръчна кутия, за кой пазар е пригодена горивната система, и много други подобни неща. Може просто компа да има заместващ номер и да е идентичен само че с някакви малки промени в него или от друг завод, тогава и номера му се различава.Отиваш в официалния представител, вкарват ти шасито и ти казват кои е твоя комп, и дали има заместващи номера и кои са те. А колегата от по горе те е питал, да питам и аз: Как разбра че компа не е наред?

Коментар

Всички предпазители и релета работят!А и липсата на сигнал в лампата Check Engine ,доколкото знам е типична за избушен компютър!Не съм го тествал,но го отворих и мисля,че имаше отлепена микро бобина!Изглежда това е дало отказа.Освен спойката,въпросния детаил е покрит и с лента силикон,от същия тип,с който е херметизиран компютъра.Видно е ,че са търсили допълнително подсигуряване!Така или иначе трябва да вземам друг.Мога да поръчам веднага(говоря за употрбяван),но не намирам точно моята спецификация,в продължението на P/N P56041 ... В трите големи цифри от страни на това.

Коментар

Колега, разрови из форума, конкретно Купувам-Продавам, също тук в Jeep, бях давал телефони на Пепи който беше вкарал едно Чероки 4,0 за части......Също при Дидо от Горна Оряховица трябва да има един комп, само че от WJ 3,1 телефона му 0878292303. Пробвай и успех
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Коя година е колата?
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

1996 година с трибуксовия компютър

Коментар

дай ми номера или по добре снимка само на лепенката с номерата и в понеделник ще видя какво има при мене, най вероятно го имам. досега съм изпратил десетки компютри и не е имало проблеми. мойта програма в работата ми дава и всички възможни замени така че е малко вероятно да го нямам.
                Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Изпревари ме
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ето снимка на лепенката.И искам да попитам ако трите големи цифри на края се разминават,то сигурно е софтуерно или?Не е ли редно да работи?Все пак управляват 6 дюзи!
                    Прикачени файлове

Коментар

Говорих с един дилър и той ми каза,че за този комп. съвместими са 56041 262,56041 300,04886695,04886801,04886946 и R4886946 Ако не е този номе,каза "може да имаш проблем"

Коментар

чудесно, в понеделник ще проверя
                        Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                        http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                        http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

След дълго четене и лутане по форуми,открих проблема!Диагностиката не винаги показва повреден сензор на коляновия вал(Crank position sensor-CPU).През компютъра на JEEP преминават зареждането и климатика(при климатроника) наред с другите функции.При проблем с CPS той дава на късо и от там прекъсва функциите на компютъра.Ако се задържи контакта по продължително компа награява и често изпушва.Според мен,в тази ситуация той е поправим,тъй като има на платката малка бобина,която прегрява и се отлепя от спойката.С 8 крачета е но те са 2по2 вързани заедно,което прави спойката лесна,въпреки миниатюрните размери.
                          Друг срещан ефект от CPS дефект е проблем с запалването на топъл двигател,а също неравномерен празен ход и преходни режими.Изобщо твърди се ,че е необходим винаги един такъв в колата за резерва.Ако съм бил полезен на някой ще бъда доволен.Мерси и на тези,които се опитаха да помогнат!

Коментар

Първоначално публикуван от kearny Преглед на мнение
                            След дълго четене и лутане по форуми,открих проблема!Диагностиката не винаги показва повреден сензор на коляновия вал(Crank position sensor-CPU).През компютъра на JEEP преминават зареждането и климатика(при климатроника) наред с другите функции.При проблем с CPS той дава на късо и от там прекъсва функциите на компютъра.Ако се задържи контакта по продължително компа награява и често изпушва.Според мен,в тази ситуация той е поправим,тъй като има на платката малка бобина,която прегрява и се отлепя от спойката.С 8 крачета е но те са 2по2 вързани заедно,което прави спойката лесна,въпреки миниатюрните размери.
                            Друг срещан ефект от CPS дефект е проблем с запалването на топъл двигател,а също неравномерен празен ход и преходни режими.Изобщо твърди се ,че е необходим винаги един такъв в колата за резерва.Ако съм бил полезен на някой ще бъда доволен.Мерси и на тези,които се опитаха да помогнат!
                            Всичките тези неща ги има в руската библия по джиповете, там има и как да си замериш датчика на хол и тн...

Коментар

Дай един линк към тази библия

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X