Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със запалването на 2.5 Чероки :(

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със запалването на 2.5 Чероки :(

Здравейте,

От София съм.
    Моля пишете ми ако познавате човек или сервиз (да не е Балканстар), който да е наясно със електрическите системи и окабеляването на Чероки 98 2.5. След обилните дъждове се появиха следните проблеми. Първо отказа отчитането на нивото на горивото. След това престана да пали. Днес пак се опитах да го запаля, стартера въртя известно време и се размириса на изгоряла жица. След като разгледах внимателно се оказа, че на един от кабелите, който влиза в двигателя, една от жиците е скъсана и прогоряла. Кабелът е с 3 жици и завършва с куплунг, излиза от лявата страна на двигателя и след куплунга отива в големия кабел при останалите жици. Черната жица е скъсана точно преди да влезе в куплунга. Ще се опитам да го снимам в последващ пост. Ако имате идея кой може да ми помогне, за предпочитане на място, тъй като няма как да го придвижа джипа и също да ми кажете какъв кабел може да е това , ще съм ви безкрайно благодарен.

До: Помощ ! Проблем със запалването на 2.5 Чероки

причините може да са много, при мен преди месец се оказа бушон на постоянния плюс на бобината....бяха го окъсили...

имаш ли ток на кабелите към свещите? (предполагам е бензин)

имаш ли аларма..... имобилайзер....... те могат да пречат да запалиш.

виж го тоя кабел с една пробна лампа - има ли плюс, маса ли е........... провери всички бушони........

ако имаш ток, провери имаш ли бензин.....

Коментар

До: Проблем със запалването на 2.5 Чероки

Машината е дизел.

Твърде вероятно се оказва да е проблем със стартера или нещо подобно. Скъсаната жица е вероятно да е от кабела на сензора за нивото. Изключих го от щипката и пак пробвах стартера. Отново се усети като мирис но бакелит. Мирисът се усеща да идва някъде от под двигателя.

Ще ми е нужна помощта на някой от форумистите да дръпнем джипа до сервиз.

Благодаря предварително

Коментар

Мириса на бакелит вероятно няма нищо общо със скъсания кабел. По-скоро и той е някакво следствие. Ако кабелчето е разтопено и прегоряло, а не механически скъсано, огледай и поразмърдай кабелите за маса между купето и двигателя. Бих погледнал колата, но преди неделя едва ли ще мога. Ако спешно ти трябва потърси електросервиз, но не се наемам да ти препоръчам. Аз не ползвам такива ...
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от 100yan Преглед на мнение
          Машината е дизел.

Твърде вероятно се оказва да е проблем със стартера или нещо подобно. Скъсаната жица е вероятно да е от кабела на сензора за нивото. Изключих го от щипката и пак пробвах стартера. Отново се усети като мирис но бакелит. Мирисът се усеща да идва някъде от под двигателя.

Ще ми е нужна помощта на някой от форумистите да дръпнем джипа до сервиз.

Благодаря предварително

еми трябваше да почнеш с това че е дизел, не да ти обяснявам за бензинов

какво означава пробвах стартера - стартера върти и не пали или не върти???? вземи го възстанови това кабелче като е скъсано де..

за дърпане не мога да ти помогна че нямам дърпалка отзад и няма как да те закача....... съжалявам

поне напиши в кой край на Сф си де.... и евентуално до къде да е дърпането - все някой колега може да живее наблизо или да има наблизо сервиз да вземеш един майстор да го погледне.

Коментар

Има голяма вероятност скъсания кабел да е захранващия на клапана на ГНП-то и затова да не пали, а мириса да е от кабела на стартера в следствие на прекалено дълго въртене.
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Още малко информация по случая.

Забелязах и следното. Когато пробвам да запаля на таблото се включва лампичката за блокиране на машината при дълъг път - мисли си че няма достатачно гориво /задраскано ключе/. Така че подозирам че скъсаната жица е просто от сензора за нивото на горивото който престана да работи от преди. И останалото да са само странични ефекти. Дано релето на подгряващите свещи не е отишло докато тествах на стартер, стори ми се че миризмата идва от там в началото, но може и да е от прогорялата жица на кабела или от клемата.
              Интересно ми е дали ще работи сервото при положение, че двигателят не може да запали. Ако не работи явно ще трябва да викам пътна помощ да го откарат на колесар, надали ще стане с дърпане.

Оставям следните телефони евентуално за колеги които могат да ми се отзоват на помощ /или за жицата, евентуално тестване на място или с дърпане до сервиз / Джипът е в Бояна.
              Стоян - дом. 02 959 15 48, 0886 506 806

Благодаря предварително.

Коментар

Колега, аз съм в Борово. Утре мога да намина към Бояна и да видим дали може да се направи нещо в домашни условия. 0888869241-Димитър
                Неизвестен мъдрец

Коментар

ДИЗЕЛА ИМА ЕЛ.КЛАПАН КОЙТО ПУСКА И СПИРА НАФТАТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X