Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee ПРОБЛЕМ СЪС СПИРАЧКИТЕ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Grand Cherokee ПРОБЛЕМ СЪС СПИРАЧКИТЕ

Здравейте имам проблем със Jeep Grand Cherokee модел 2000год 3,1TD 140кс Автоматик
    тъй като джипа го купих миналата седмица и дойде време за обстоен преглед на състояние смяна на консумативи и др. след смяната на накладките тръгвам и за около 3-4км всичко се беше нагряло до безобразие свалям раздвижвам супортите пак същия резултат свалих супортите разглобих ги почистих ги хубаво и буталата със шкурка 2000-2500 намазах с паста за супорти специална сглобих всичко смених спирачната течност обезвъздуших и пак същия резултат МОЛЯ НЯКОЙ ДА ДАДЕ НАКАЪВ СЪВЕТ КЪДЕ МОЖЕ ДА Е ПРОБЛЕМА

От: Jeep Grand Cherokee ПРОБЛЕМ СЪС СПИРАЧКИТЕ

Маркучите?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Не съм ги свалял да ги проверя но при отвиване на пробката за обезвъздушаване на супорта течноста не е под налягане а тече нормално

Коментар

Проблема е в правилната диагностика.
        При наличната информация те съветвам да обърнеш внимание на сервото. Направо извади маркуча от него,затапи го и пробвай. Но бъди подготвен за твърд и нечувствителен педал на спирачките.
        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
          При наличната информация те съветвам да обърнеш внимание на сервото. Направо извади маркуча от него,затапи го и пробвай. Но бъди подготвен за твърд и нечувствителен педал на спирачките.
          Здравей Калин, би ли обяснил с малко повече детайли какво подозираш, не съм професионален механик и ми е трудно да се сетя за какво говориш?
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
            Здрасти колега имаш впредвид да откача вакуумния маркуч който влиза в сервото ли и ме интересува ако го няма проблема при свален и затапен маркуч проблема в сервото ли е или в спирачната помпа

Коментар

Да. Подозирам проблем в сервото. Пробвай и пиши.
              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

И на 4-те колелета ли задържат?
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Здравейте, нов съм. Приятно ми е ! Имам гранд 3.1 лимитед вй 2000 г. След профилактика на 4те супурта ,смяна на гумички по тях и нови накладки и преден ляв маркуч които струва 100 лева пак ми задържа предно ляво колело. Някакви идеи !?

Коментар

Първоначално публикуван от malkiqt Преглед на мнение
                    Здравейте, нов съм. Приятно ми е ! Имам гранд 3.1 лимитед вй 2000 г. След профилактика на 4те супурта ,смяна на гумички по тях и нови накладки и преден ляв маркуч които струва 100 лева пак ми задържа предно ляво колело. Някакви идеи !?
                    Корозия, неправилен монтаж, некачествени консумативи/части на първо четене.

Ако вдигнеш колата на стойки и някой натиска спирачките ти да опиташ да гледаш какво се случва и какво не се случва може би ще помогне ако имаш условията, ако нямаш намери си читав механик, напиши от къде си за да ти се даде препоръка.
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от malkiqt Преглед на мнение
                      На 100% си смени буталцата, има ремонтни комплекти. Правени са от нещо като керамика и с годините се образуват някакви микро пукнатини които пречат да се връщат.

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                        На 100% си смени буталцата, има ремонтни комплекти. Правени са от нещо като керамика и с годините се образуват някакви микро пукнатини които пречат да се връщат.
                        Прав си ако са оригинални, ако са сменяни, най-често слагат метални които направо си корозират и стават като заварени, истината е, че човека има нужда от читав механик.
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                          Прав си ако са оригинални, ако са сменяни, най-често слагат метални които направо си корозират и стават като заварени, истината е, че човека има нужда от читав механик.
                          Метални са само на спирачна система Акебоно, тоест след 2002. От 1999 до 2001 спирачната система е АТЕ и цилиндарчетата са керамични.

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                            Метални са само на спирачна система Акебоно, тоест след 2002. ...
                            Не са изцяло метални. Метал е там, където контактуват с накладките.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Миналата година сменях на предно дясно колело, миналия месец на предно ляво. Единствено съжалявам, че не смених веднага и на двете. Около 60 лв е ремонтния комплект за едното колело.
                              Последно редактирано от SamuraiJack; 06-02-18, 17:58.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X