Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee 2.7 или 3.1 ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Grand Cherokee 2.7 или 3.1 ?

Убу, де, що не му казахте на питащия направо да НЕ взима 3.1, а забъркахте бензинови V8 и т.н.?
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Убу, де, що не му казахте на питащия направо да НЕ взима 3.1, а забъркахте бензинови V8 и т.н.?
      Ми....'щото практиката показва, че е неизбежно
      WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
        Ми....'щото практиката показва, че е неизбежно
        И решихте да нанесете "изпреварващ удар"? Дизелджийството е нелечима болест. Просто много хора обичат да ходят често-често по сервизи, да човъркат, "чипосват", преправят, подобряват, да слагат допълнителни вентилатори за охлаждане или печки за подгрев на антифриза или горивото, да рециклират турбо и дюзи, рано или късно колата тотално се разбрицва, но пък тогава (като е прежалена) почват да пробват с колко части олио или горено масло към нафтата може да се движи и така нататък. Те с презрение се отнасят към тъпите бензинаджиЙ, дето си отварят предния капак само за сипване на течност в чистачките - к`во разбират от коли тия, бе ? Плюс железния аргумент "колко много харчат бензиновите". Та каквито и спорове да се водят, те винаги са безрезултатни. Мисля, че поне в този форум публиката е разбрала това.

Коментар

Гагич, така като те чета то и бензинджийството е неизлечима болест.

Коментар

И решихте да нанесете "изпреварващ удар"? Дизелджийството е нелечима болест. Просто много хора обичат да ходят често-често по сервизи, да човъркат, "чипосват", преправят, подобряват, да слагат допълнителни вентилатори за охлаждане или печки за подгрев на антифриза или горивото, да рециклират турбо и дюзи, рано или късно колата тотално се разбрицва, но пък тогава (като е прежалена) почват да пробват с колко части олио или горено масло към нафтата може да се движи и така нататък. Те с презрение се отнасят към тъпите бензинаджиЙ, дето си отварят предния капак само за сипване на течност в чистачките - к`во разбират от коли тия, бе ? Плюс железния аргумент "колко много харчат бензиновите". Та каквито и спорове да се водят, те винаги са безрезултатни. Мисля, че поне в този форум публиката е разбрала това.
            Тук няма ние и вие. Поне за мен. Аз също предпочитам бензина пред дизела, но когато си търсих Гранд просто реших да взема по-практичното. Дали съм направил правилният избор(кой е той всъщност?!?) незнам. Сега, тъй като човекът пита - споделям от моята камбанария относно 2.7.

А по отношение на ремонтите.....Хм...това е много шекотлива и субективна тема. Когато се взима кола на старо, ако се взима от частно лице, а не от джамбазин, лично според мен е много важно да се обърне внимание що за човек е собственикът и. Даже може би е най-важно. До колко е технически грамотен и педантичен - знае ли кое къде се намира, колко струва, кой го продава на местна почва, детски болести, спесификации на консумативи и т.н. С две думи в час ли е и интересувал ли се е какво, защо и как. По колата си такъв човек обикновенно винаги намира място за ремонти. Били те наложителни(рядко), пожелателни или хипохондрични(често). Когато отсреща ми кажат: "Много добра кола. Не ми е правила никакви проблеми и нищо не се троши. Евтина е за поддръжка. Води я и я гледай където искаш, аз не и разбирам много, така си е и така си я карам" ми светва червената лампичка.

Имах комшия с едно Волво V70, дизел, 5годишно го взе и го кара още 5 год. Много го хвалеше. Беше ми интересно що за поддръжка изисква волвото(нали всеки казва, че е скъпо). Та разпитах за примерни цени - турбо, дюзи, скорости, ремъци, ролки, носачи, шарнири и т.н. Все да чуя някаква цена за нещо и да добия представа. Комшията отговори - Незнам човек. Много здрава кола! Нищо не ми се е налагало да правя. Адски съм доволен. Та 10те човека с които го е споделил са останали с впечатлението за желязното Волво. Обаче 10те човека, с които следващия собственик на Волвото е споделил ремонтите накуп които му се е наложило да прави, са останали с впечатление - Т'ва волвото е страшен таралясник. Чупи се на поразия. Та така за ремонтите. А и зависи кой колко споделя за тях.
            WG 2.7 CRD

Коментар

Ми не !
              Продължаваш да си ръсиш твойто виждане от твойта камбанария.

Няма да ти оборвам мнението, щото и да хвана тендовагинит, и пак няма да ме разбереш.

В заглавието на Форума пише OffRoаd, демек извън пътя, или тиняка, или къра, или лайната, или както искаш го разбирай, но там където ти не влизаш,
              щото си бършеш техниката дори само като се напраши, за да свети, в което няма нищо лошо,
              но го правиш за да дразниш голфистите още повече като ги дърпаш по светофарите (както ти сам казваш),
              и затова повечето ти мнения не са подходящи за този форум, а за някой голфаджийски такъв.

И да, имаш и доста интересни и смислени постове в някои теми,
              но се ограничавай в тези, в които, става въпрос за джиповете и сериозната нужда от 4х4 системите им за задвижване.

... и в тази тема иде реч за мнения относно два модела дизелови двигателя, ако и това си пропуснал.
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                Ми не !
                ...
                В заглавието на Форума пише OffRoаd, демек извън пътя, ..., но там където ти не влизаш,
                щото си бършеш техниката дори само като се напраши, за да свети, в което няма нищо лошо,
                но го правиш за да дразниш голфистите още повече като ги дърпаш по светофарите (както ти сам казваш),
                и затова повечето ти мнения не са подходящи за този форум, а за някой голфаджийски такъв.
                Аз може да не влизам, но други влизат с моите коли После бърсане не помага, трябва разглабяне, естакади и т.н. (вж. по-нататък в цитираната тема). И именно това попитах по-горе - като става дума за дизели, защо вие сами намесвате бензиновите в темата ?

Коментар

Брей.
                  Аз не знам къде Гагич влиза, ама явно има по-добри специалисти по Гагичоводство.

Доколкото разбирам, при Джип може да се избира между лежерни големи бензинови двигатели и силно форсирани малки турбодизелови. Предварително е ясно кои са по-икономични и кои вървят повече, а също и кои са по-надеждни.

Срещу физиката не се рита.

И след като човекът си е наумил че има откъде да взема евтина нафта, кажете му ВМ или МБ се троши по-малко. Аз нямам общо с нито единия, мога само да преброя че майката на 3.1 е доста по-търсена във Форума. Но това може и да е защото те са повече на брой.

Коментар

Абре хора, момчето дето пусна темата вече е забравило че се е регистрирало в форума, а вие още си мерите п.....е

Коментар

Е вече и на мен ми стана интересно.....Мога да споделя за 3.1 от първи ред, макар че съм го правил мисля в друга тема.За динамика не може да става дума иначе върви като набере скорост на равно и на надолнище,но на баир на горе аз поне повече от 90 трудно успявам да вдигна.Сега въпроса е дали е нужно да караш с такива скорости.Що се отнася за ремонти ,аз съм правил веднъж когато го взех защото имаше проблем с едната глава и надуваше.Шлайф на 5-те глави ,смяна на всички тапи по двигателя ,нова гарнитура ,нови маркучи за обратна нафта,ремонт на 2 дюзи ,нов антифриз всичко за 1000лв. с работата.Да чукам на дърво от тогава и 50000км нямам проблеми.Другите неща като клапи и радиаторче на парното няма да ги споменавам защото не са свързани с двигателя.
                      Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Аз може да не влизам, но други влизат с моите коли После бърсане не помага, трябва разглабяне, естакади и т.н. (вж. по-нататък в цитираната тема). И именно това попитах по-горе - като става дума за дизели, защо вие сами намесвате бензиновите в темата ?
                        Споко бе, човек, чел съм ти всичко, а и писаното от доста хора във всякакви теми, а и помня кога и какво съм чел, чул и видял,
                        затова и си позволявам да репликирам теб и стила ти на каране (който пък познавам от писаното от теб самият) и коментиране,
                        а не младши, щото тук пишеш ти а не той, а в тиняка беше той, а не ти.

Като те видя да бориш някой горски баир заедно с някоя печка от твоят модел тогава, мисля че сравнителните ти коментари по темата "V8 на бензин или 1.6D на олио" ще са меродавни,
                        но до тогава, от първо лице единствено число, разказвай за асфалтовите си ластици.

P.S. Правилно е разглобяване а не разглабяне.
                        Това лирично отклонение е щото гледам, че "некакси" тенденциозно си подчертаваш й-тата в края с "Й".

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                          Като те видя да бориш някой горски баир заедно с някоя печка от твоят модел тогава, мисля че сравнителните ти коментари по темата "V8 на бензин или 1.6D на олио" ще са меродавни,
                          но до тогава, от първо лице единствено число, разказвай за асфалтовите си ластици.

P.S. Правилно е разглобяване а не разглабяне.
                          Това лирично отклонение е щото гледам, че "некакси" тенденциозно си подчертаваш й-тата в края с "Й".
                          Искаш да кажеш, че 1,6D на олио е по-добро на горски баЙр? Добре тогаз, разглАбЯм си "Хемито" и пускам тема като тази. Ти понеже много се изявяваш като виртуоз-оффроудър с компилацията в подписа ти, дето те е било срам да й напишеш марката... Вземам си поука...

Коментар

Сега ти виждам поста.
                            Искаш да кажеш, че 1,6D на олио е по-добро на горски баЙр? Добре тогаз, разглАбЯм си "Хемито" и пускам тема като тази. Ти понеже много се изявяваш като виртуоз-оффроудър с компилацията в подписа ти, дето те е било срам да й напишеш марката... Вземам си поука...
                            Каквото искам да кажа, във Форума, го пиша собственоръчно.
                            В случая беше реплика на поста ти за алтернативните горива.

За изказване на сравнително твое мнение имах предвид да застанеш пред некой баир с твойто V18 и некоя печка от същият модел,
                            пък после да драснеш някой ред за поведението на двата джипа.
                            Сега разбра ли ме какво искам да кажа ?

Примера с темата който си дал е супер тъп защото, въпреки грамотно написаният пост, по същество е като извадена от моторджийския 2Т форум.

Ние сме такива, каквито ни виждат другите, независимо дали ни харесва. Щом така си ме преценил, нека да е.

Не съм написал какво имам, щото какво имам, касае само мен, а не който и да било друг.

Написал съм го така, не щото ме е срам, а щото дори във фирменият сервиз не го знаят по този начин , щото не ги интересува,
                            и много добре знам какво и защо съм си взел.

И да ти кажа, неам срам и притеснения от нищо и за нищо, щото живея за кеф, и ми е през оная работа за спонтанното мнение на който и да било,
                            а ти си преразгледай житейската концепция, щото гледам, че бая се напъваш да изглеждаш.
                            ФАни се Отпусни, мноо е готино !

Чета темата, щото ми е интересна, щото нищо не знам за 3.1, щото по едно време точно същият въпрос си бях задал,
                            поради причината, че ме интересуваше как му се отразяват алтернативните горива (тая мизерия с отработеното масло въобще не искам да я коментирам !), а 2.7 е само за нафта, но мой приятел с Вояджър 2.5TD ми каза, че в книжката му изрично пише с VM мотора да не се кара с биодизел.
                            Много се возя, и не ми е все едно дали давам 10 или 30-40лв. на ден за гориво.
                            Разума надделя и пропуснах тая покупка и защото не ми е по възможностите да вкарвам и дера такъв джип в гората.

2.7 ми е ясен, но за VM моторите чета всякакви мнения и ми е малко размазано, та ще се радвам на повече мнения от ползватели, а не преразкази на разкази.

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                              Абре хора, момчето дето пусна темата вече е забравило че се е регистрирало в форума, а вие още си мерите п.....е
                              Ми така е. По график Ясен трябваше да се намеси след спора за въртящия момент, а той избърза и виж какво стана.
                              Сега си чака спора за въртящия момент и да заключва, ама той графика се обърка нацяло.
                              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Обещавам повече да не правя така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X