Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подгряване на седалките на 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подгряване на седалките на 2.7 CRD

Здравейте!Ако може помогнете с малко инфо,подгряването на шоф. седалка се скапа.Не работи и не свети диодчето.Питам,защото при мен е студено(нямам и парно,като хората)Евентуално къде да търся, бушон или нещо друго.Благодаря.В чужбина съм,ако е важно.
    Grand Cherokee 2.7crd Limited

От: Подгряване на седалките на 2.7 CRD

Копчето може да не свети просто защото е изгоряла лампичка, но негреенето е много вероятно да е прекъснат нагревател. Провери с мултицет. При мен също не свети шофьорското, но ето го проблема:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20141202_211723.jpg
Прегледи:2
Размер:99.0 КБ
ID:5636721
    Решението - смяна с нов комплект и сега на Hi е прекалено топло, та ползвам предимно слабата степен.
    WG Limited 2.7 CRD 02
    WG Overland 2.7 CRD 04/05

Коментар

Виж при теб дали няма униварсални калъфки за седалки с отопление с включване кам запалката. Гранда който е пред мен в момента е с такива. Иначе както и по-горе са показали - горят. И си е врътня. Сваляш седалката, разтапицираш, мериш, вързваш или сменяш на цяло, тапицираш на ново и монтираш.....ъъъъъ
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Моите и двете не подгряват(диодите светят) , може ли да се премери с мултицед без да се разтапицира (някъде кабела където влиза в седалката).
        И евентуално от къде ги купи и колко парички. Благодаря ти предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от Евгени Евтимов Преглед на мнение
          Решението - смяна с нов комплект и сега на Hi е прекалено топло, та ползвам предимно слабата степен.
          А колко пари е в момента нагреватела,че преди години ми искаха 1300лв в любимия ни сервиз,и тотално ме отказаха да си грея Р-то!?
          JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Понеже проблема е общ с друга марка, с която съм запознат, да си дам петте стотинки.

Нагревателя е най-често канталов проводник, който е разположен в областта на кръста и задника. По някакъв алгоритъм той грее в два режима - яко и леко.Проводника се прекъсва, и отоплението изчезва. Възстановяването е елементарно - просто трябва да се съедини скъсаната жица. Теоретично е лесно, на практика - също - кримпва се муфичка, която съединява двата края.
            Силно препоръчително е да имате познат или приятел, който се занимава с автотапицерии. Ако нямате - поне готовността за разтапициране и тапициране на проблемната седалка е задължителна!

Как е решено при марката - не знам, но знам друго.

-ако не си чистите колата в автомивка - особено вътре - вероятността да си съхраните гъзното отопление е много голяма. Достатъчно е келешчетата от мивката да си подпрат коленцата по седалката, и тя да не се отопли никога повече - преди ремонта и.

Същата е и причината да бъде потрошен seat occupancy sensor - датчик за наличие на човек на седалката, който разрешава активация на защитни средства - еърбегове и колани, на заетата седалка.

Предвид цената на подобни ремонти в моите коли аз не допускам да влизат разни чистачи и автомивкаджии, и си чистя колите вътре лично.

Всичко ми работи, и не се е налало да си ремонтирам тия удобства - за разлика от други, които са разрешили да им газят седалките с колена, примерно..

Всеки решава за себе си, де.
            Последно редактирано от Veni1; 22-01-15, 18:44.

Коментар

Проблемът на стоковите хиитъри е в конструкцията им. Смисъл не материалите, а разположението. Точно където е изгорял моя, има дебел шев на тапицерията, а под него тел за захващането й и независимо от теглото на шофьора реотаните понасят сериозен натиск в тази точка. Въпрос на време е да се прекъснат (не че коляно или лакти не могат да съкратят това време).
              Смених ги с Дорман кит за WJ, сравнително лесно, с частично разтапициране оттук оттам и подпъхване. Малко те болят после пръстите, ама като ти подпари на д - то, бързо забравяш. А и все пак си го правих сам, без да знам какво и как. Мисля, че ми отне около час. Елемента на кръста почти 100% ти е здрав, но се куплира с основния седалищен и за това е добре да ги вземеш комплект. Иначе може и отделно. Излезе ми 212$ на седалка, като ми ги прати приятел от USA.
              Най - готиното е че новите не минават под нито един ръб и поне тази възможност за скъсване се избягва.
              Обхващат страничните задигания на седалката и усещането е за повече нагряване.
              WG Limited 2.7 CRD 02
              WG Overland 2.7 CRD 04/05

Коментар

Благодаря на всички,но не е ли възможно да е просто бушон?И оттам,кой?
                Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

В случая говорим за позната болежка при модела и вероятността да е бушон, клони към 0. Нищо няма да ти струва да си прегледаш всички бушони...
                  R 727cc BB KIT
                  ZJ V8
                  WK2 V6

Коментар

А дори да е изгорял и бушон, то пак ще има някаква причина за да изгори. В нормални работни условия този бушон е сметнат да работи без проблеми и за да е изгорял, нещо ще е окъсило и натоварило веригата за да изгори. Ако се намери куплунга за подгряването под седалката и се изключи ще може с мултимер да се измери веригата на нагревателя в седалката и да се види дали не е прекъсната. С това и последната надежда за "тънко минаване" ще е умряла и остават съветите на писалите по-горе.
                    Успех!
                    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                    First impression is not always true. Get inspired.
                    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Да попитам тези стават ли за подмяна на оригиналните ,че моите са загинали http://www.ebay.de/itm/Profi-CARBON-...item53f0c3681f

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X