Здравейте. Предварително се извинявам за пускането на поредната 100-на тема по този въпрос, ама колкото повече чета, толкова по-неясни ми стават нещата. Налага ми се да сменя семеринга на предния диф, та ще сменям и маслото. Преди 2 години сменях всички масла и в дифовете майстора ми сложи 75w140 с присадка за LSD (в самото масло, добавка не съм слагал) някакво масло за AUDI, имаше си и емблемката на ауди (предполагам, че е за Q7 или по-нови quttro-та). Та някаде четох, за съжаление не си спомням къде (даже не съм убеден че ставаше въпрос и за диференциалите), че трябва да се използват само масла Mopar, тъй като семерингите били направени така, че не издържали на други. Струва ми се доста невероятно, но понеже и моя сега прокапа, та затова да си питам възможно ли е. И понеже нямам време и желание да чакам доставка от Англия, САЩ и където и да е, въпросът ми е към тази дата могат ли да се купят въпросните масла от БГ, ако не какво да сложа? Същия въпрос и за раздатката. Какво да слагам там? От производителя изрично пише в раздатката да е само и единствено Mopar. Друго не става ли? И ако да, какво? Благодаря предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Масло за Grand Cherokee WJ Quadradrive???
Свий
X
-
От: Масло за Grand Cherokee WJ Quadradrive???
След като твърдиш, че си с Quadradrve, значи в раздатката сипваш:
(има го във вестауто)
Като алтернатива, мисля че се ползваше:
(ама най-добре някой да потвърди)
Преди 2 год. в диференциалите сложих ето това :
+ lsd добавката на mopar.
Към момента няма проблеми. Мисля да го сменям след 5000км на 30к.WG 2.7 CRD
-
Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнениеСлед като твърдиш, че си с Quadradrve, значи в раздатката сипваш:
[ATTACH=CONFIG]769409[/ATTACH]
(има го във вестауто)
Коментар
-
Аз в раздатката сложих на Тутела,никви ядове.Приготвил съм си и за следващата смяна.Ама идва по скъпо от Мопара.Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
0888854582
Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от traun Преглед на мнениеАз в раздатката сложих на Тутела,никви ядове.Приготвил съм си и за следващата смяна.Ама идва по скъпо от Мопара.
Коментар
-
По едно време нямаше "Мопар" NV 245/247 и в "Балканстар". Даже оттам бяха заявили, че повече няма да има. Тогава възникна дилемата и в разни немски и италиански форуми се появиха коментари за това масло. После на пазара пак се появи "Мопар" и в момента има във "Вестауто", "Скорпион" и "Грид".България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sta78 Преглед на мнениеЯ само да ми кажете за какво са ви тези Тутели, при условие, че наличниат Мопар е дори с по-ниска цена? Нещо не го проумявам !!Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
0888854582
Коментар
-
Първоначално публикуван от sta78 Преглед на мнениеЯ само да ми кажете за какво са ви тези Тутели, при условие, че наличниат Мопар е дори с по-ниска цена? Нещо не го проумявам !!Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
Subaru Forester 2.0 d 2010
Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011
Коментар
-
Първоначално публикуван от vute74 Преглед на мнениеАз лично сложих на раздатката Castrol 80W за 19.50лв/л от Тех-ко и мисля че всичко е ОК.България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Първоначално публикуван от vute74 Преглед на мнениеТутела е заместител на Мопар ,защото доколто разбрах марката JEEP вече е собственост на FIAT,съответно минават на италианско масло.Аз лично сложих на раздатката Castrol 80W за 19.50лв/л от Тех-ко и мисля че всичко е ОК.WG 2.7 CRD
Коментар
-
Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнениеДано да си се объркал и поне да си го сложил в диференциалите.Последно редактирано от vute74; 16-01-15, 16:58.Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
Subaru Forester 2.0 d 2010
Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011
Коментар
-
Аз мога да потвърдя че Тутела W80 е официалния заместител на Мопар NV24X.
С тутела раздатката функционира по същия начин по който функционира и с масло за автоматични скоростни кутии - блокажа е по-натегнат.
Коментар
-
Първоначално публикуван от vute74 Преглед на мнениеТутела е заместител на Мопар ,защото доколто разбрах марката JEEP вече е собственост на FIAT,съответно минават на италианско масло.Аз лично сложих на раздатката Castrol 80W за 19.50лв/л от Тех-ко и мисля че всичко е ОК.WG 2.7 CRD
Коментар
-
Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнениеВярно , че това си е масло 80W. Изобщо не го бях видял на етикета, за което се извинявам. Явно наиситна върши работа. Абе то и ние сме малко педантични в обслужване на колите си. Както казваше Тиквата, повече харчим за колите си, отколко за здраве.
Звучи почти като сентенция на Шишо Бакшишо.
АйJeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
0888854582
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар