Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за Grand Cherokee WJ Quadradrive???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масло за Grand Cherokee WJ Quadradrive???

Здравейте. Предварително се извинявам за пускането на поредната 100-на тема по този въпрос, ама колкото повече чета, толкова по-неясни ми стават нещата. Налага ми се да сменя семеринга на предния диф, та ще сменям и маслото. Преди 2 години сменях всички масла и в дифовете майстора ми сложи 75w140 с присадка за LSD (в самото масло, добавка не съм слагал) някакво масло за AUDI, имаше си и емблемката на ауди (предполагам, че е за Q7 или по-нови quttro-та). Та някаде четох, за съжаление не си спомням къде (даже не съм убеден че ставаше въпрос и за диференциалите), че трябва да се използват само масла Mopar, тъй като семерингите били направени така, че не издържали на други. Струва ми се доста невероятно, но понеже и моя сега прокапа, та затова да си питам възможно ли е. И понеже нямам време и желание да чакам доставка от Англия, САЩ и където и да е, въпросът ми е към тази дата могат ли да се купят въпросните масла от БГ, ако не какво да сложа? Същия въпрос и за раздатката. Какво да слагам там? От производителя изрично пише в раздатката да е само и единствено Mopar. Друго не става ли? И ако да, какво? Благодаря предварително

От: Масло за Grand Cherokee WJ Quadradrive???

След като твърдиш, че си с Quadradrve, значи в раздатката сипваш:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:file-25.jpg
Прегледи:1
Размер:75.9 КБ
ID:5634923
    (има го във вестауто)

Като алтернатива, мисля че се ползваше:

Име:10801806ic.jpg
Размер:73.0 КБ
ID:5634924
    (ама най-добре някой да потвърди)

Преди 2 год. в диференциалите сложих ето това :

Име:cas_syntrax_75w-140.jpg
Размер:44.8 КБ
ID:5634922
    + lsd добавката на mopar.
    Към момента няма проблеми. Мисля да го сменям след 5000км на 30к.
    WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
      След като твърдиш, че си с Quadradrve, значи в раздатката сипваш:
      [ATTACH=CONFIG]769409[/ATTACH]
      (има го във вестауто)
      Има го и в Скорпион 13.

Коментар

Аз в раздатката сложих на Тутела,никви ядове.Приготвил съм си и за следващата смяна.Ама идва по скъпо от Мопара.
        Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
        0888854582
        Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
        Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
          Аз в раздатката сложих на Тутела,никви ядове.Приготвил съм си и за следващата смяна.Ама идва по скъпо от Мопара.
          Преди 2 гдини колегата ме уреди и мен с такова, за сега раздатката не се е оплаквала. А според производителя на колата всичко трябва да е оригинално и купено от дилъра (stealer)!

Коментар

Я само да ми кажете за какво са ви тези Тутели, при условие, че наличниат Мопар е дори с по-ниска цена? Нещо не го проумявам !!
            Grand Cherokee 2000(WJ) 4.7L Quadra Drive + 2"

Коментар

По едно време нямаше "Мопар" NV 245/247 и в "Балканстар". Даже оттам бяха заявили, че повече няма да има. Тогава възникна дилемата и в разни немски и италиански форуми се появиха коментари за това масло. После на пазара пак се появи "Мопар" и в момента има във "Вестауто", "Скорпион" и "Грид".
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от sta78 Преглед на мнение
                Я само да ми кажете за какво са ви тези Тутели, при условие, че наличниат Мопар е дори с по-ниска цена? Нещо не го проумявам !!
                Немедленно обяснение : без пари ми е !!!
                0888854582

Коментар

Първоначално публикуван от sta78 Преглед на мнение
                  Тутела е заместител на Мопар ,защото доколто разбрах марката JEEP вече е собственост на FIAT,съответно минават на италианско масло.Аз лично сложих на раздатката Castrol 80W за 19.50лв/л от Тех-ко и мисля че всичко е ОК.
                  Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
                  Subaru Forester 2.0 d 2010
                  Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

Коментар

Първоначално публикуван от vute74 Преглед на мнение
                    Аз лично сложих на раздатката Castrol 80W за 19.50лв/л от Тех-ко и мисля че всичко е ОК.
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Тутела е заместител на Мопар ,защото доколто разбрах марката JEEP вече е собственост на FIAT,съответно минават на италианско масло.Аз лично сложих на раздатката Castrol 80W за 19.50лв/л от Тех-ко и мисля че всичко е ОК.
                      Дано да си се объркал и поне да си го сложил в диференциалите.
                      WG 2.7 CRD

Коментар

Дано да си се объркал и поне да си го сложил в диференциалите.
                        Тутела е просто марка , на бутилката си пише sae 80w-като от пост 2 .Поне такова ми продадоха миналия път от Балканстар Варна.На двата дива сложих като Кастрола по-горе.
                        Последно редактирано от vute74; 16-01-15, 16:58.
                        Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
                        Subaru Forester 2.0 d 2010
                        Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

Коментар

Аз мога да потвърдя че Тутела W80 е официалния заместител на Мопар NV24X.
                          С тутела раздатката функционира по същия начин по който функционира и с масло за автоматични скоростни кутии - блокажа е по-натегнат.

Коментар

Вярно , че това си е масло 80W. Изобщо не го бях видял на етикета, за което се извинявам. Явно наиситна върши работа. Абе то и ние сме малко педантични в обслужване на колите си. Както казваше Тиквата, повече харчим за колите си, отколко за здраве.
                            WG 2.7 CRD

Коментар

Вярно , че това си е масло 80W. Изобщо не го бях видял на етикета, за което се извинявам. Явно наиситна върши работа. Абе то и ние сме малко педантични в обслужване на колите си. Както казваше Тиквата, повече харчим за колите си, отколко за здраве.
                              Малко спамче : цел живот си даваш здравето за пари,а накрая даваш същите за здраве!
                              Звучи почти като сентенция на Шишо Бакшишо.
                              Ай
                              0888854582

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X