Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нагревател на водната риза 5.2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нагревател на водната риза 5.2

Момчета,
    имам едно забавно питане. В момента ревизирам един 5.2 V8 - смяна на биелни и основни лагери, лагери на разпределителния, сегменти, всички гарнитури и тапи и т.н. Та защо стигнах до тапите - едната от старите е с монтиран нагревател ... от него си излиза 3 жилен кабел със странен щепсел, на който пише само Канада. Имам доста неизвестни с този нагревател и ако някой си има представа, ще се радвам да сподели На какъв волтаж работи говедото; има ли някакъв смисъл да го пазя; бързо ли стопля или е за в гаража ( за мрежата ) и т.н ... Помогнете да му реша съдбата

От: Нагревател на водната риза 5.2

Преслушай го с един омметър и кажи какво показва. Вероятно едната жица е към маса а другите две са нагревател и в тоя случай сигурно е за 110 волта.

В другия случай са два нагревателя с обща точка и може да се обърне на 220

Да го снимаш също не пречи.

Коментар

Да колкото знам в щатите работната инсталация по къщите е 110 волта а в гаражите имат силова инсталация на 220 волта та е напълно възможно и 220 волтов да е .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Навремето имах един бус "ТОЙОТА" с фабрично изведен странен контакт с три клеми, подобен на Английските каравани,на него пишеше 220в.Имаше два нагревателя,единия на дъното на картера, другия на водната риза.Вечер зимата го включвах на сутринта темперетурата на водата показваше 40гр.С тръгването парното почваше да духа топло.
        ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Това е голяма благинка,ако работи не го махай,зимата ще разбереш защо.

Коментар

Благодаря на всички за отзивите Вече съм сигурен поне, как се ползва. Проблемът е, че колата не стои в гараж и ще ми е малко трудно да и подавам ток през улицата .... т.е практически не виждам как ще мога да го ползвам

Коментар

Първоначално публикуван от Piperkow Преглед на мнение
              Благодаря на всички за отзивите Вече съм сигурен поне, как се ползва. Проблемът е, че колата не стои в гараж и ще ми е малко трудно да и подавам ток през улицата .... т.е практически не виждам как ще мога да го ползвам
              Нищо нямада ти пречи да стърчи метър кабел,веднъж може да ти затрябва я на хижа я в балкана !! Най лесно е да изкормиш готовата работа!!!Какво казала мед сестрата, готовата работа да я развалим,я да му удължим краката!!!
              Най-добре е да имаш богати приятели!!!
              Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X