Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Roll Cage за WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Roll Cage за WJ

Къде и при кого в България може да се конструира качествено и постави подобна клетка в купето ? Подобни клетки има по чуждите сайтове но само за Wrangler или поне аз не намирам за Grand Cherokee.
    Идеята е да се получи нещо подобно като на приложените снимки.
    Прикачени файлове

От: Roll Cage за WJ

Точно това от снимките не изглежда да е особено добре конструирано, защото явно е правен компромис за запазването на "цивилни" елементи на колата. А конкретно по въпроса - зависи къде в България се намираш. Има не едно и две места, на които се подготвят джипки за състезания.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Точно такъв компромис ще търся и аз, за да запазя до колкото е възможно удобството ... т.е. да не пречи на вратите, прозорците, видимостта и т.н. Нещо в София или Бургас ще е най-удобно.

Коментар

Първоначално публикуван от MagnetiC Преглед на мнение
        Точно такъв компромис ще търся и аз, за да запазя до колкото е възможно удобството ...
        Ама такъв компромис може да ти запази удобството, но в голяма степен ще обезсмисли клетката. В същност, каква е точно идеята да се слага клетка на WJ ?!? Това не е особено подходяща кола за хард извращения и състезания. А и, сложиш ли клетка, тази кола има голяма вероятност да си остане все за тебе.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

запазя до колкото е възможно удобството ... т.е. да не пречи на вратите, прозорците, видимостта
          А за какво ще се използва този автомобил и защо му е Roll Cage в този вид, защото така направен половината остава на практика неизползваем? Задните седалки няма, а голяма част от багажника вече не може да се ползва, та за какво "удобство" става въпрос?
          Успех!
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Сложил съм тези снимки за да дам малко нагледност на темата, а не че точно същата конструкция искам. Ще се ползва както за в града, така и за терени, в които шанса за преобръщане е висок, а също и по-скоростни маневри по рисков терен. Знам че с тази клетка се женя за превозното си средство и съм го приел като факт. Предполагам може да се измисли и конструира подобна клетка, която да отговаря на тези изисквания, но незнам дали има подходящ човек наблизо за направата й.

Коментар

Ами ако Колегата си ходи на пикници в полето или гората, при евентуално невинно преобръщане в някоя канавка или долче, тази клетка ще го отърве от контузии (ако е с колан) и сериозни деформации на купето.
              Само дето трябва да е продължена по цялото протежение на купето, а тези елементи назад (които пречат на задните седалки), да са вертикално разположени зад предните седалки.
              Аз на няколко пъти вече виждам какво става със смелчаци, когато минат през таван.

Коментар

Помисли си пак защото и цената не малка на тая клетка. Ако правиш компромис с тръби или конструкция по добре не я слагай. Лично мнение не ангажирам никого с него
                Газ 69 2.4i
                Густо майна, пътят свърши !!!
                GSM: О895 7О6О59

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                  Ами ако Колегата си ходи на пикници в полето или гората, при евентуално невинно преобръщане в някоя канавка или долче, тази клетка ще го отърве от контузии (ако е с колан) и сериозни деформации на купето.
                  ...
                  Може, ама ако е направена като хората, а не да е имитация на клетка, за която само ще даде едни пари. За да е направена като хората, трябва основният ролбар да има поне един диагонал (още по-добре - Х). Да, ама това ще му пречи на нормалната работа на щатните седалки, чиито облегалки ще са там, където трябва да е ролбарът. При изработване на клетка най-вероятно ще трябва да забрави за използване на задните седалки, или най-малкото то ще бъде затруднено и силно некомфортно.
                  Отпред ще трябва да се реже таблото, за да може да се направи като хората предната част на клетката, при което вероятно ще пострадат въздуховоди и ще трябва да се местят разни кабеляци. Предната горна напречна тръба ще му пречи да използва сенниците.

Гонейки удобството, той ще иска да запази тапицерията на купето, което значи, че ще трябва тръбите на клетката да минават по-навътре. При сравнително ниското купе на WJ това ще доведе до приближаване на тръбите до главата на шофьора и пътника и, особено при каране по неравен път, ще има възможност редовно да проверява кое е по- здраво - тръбата или главата му ... Поради тази причина най-вероятно ще се въздържи да сложи усилващи тръби над главите на седящите на предните седалки, което пък не е в интерес на уж търсената сигурност. Та така!
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Цената не е и голяма. Ако ти отърва във Варна, ще те заведа при човек, който съм го виждал да прави вече няколко клетки на "бегачки", с професионална машина за огъване. Взема 200 лева за клетка от типа на одобрените от FIA. Но ти си носиш тръбите - каквито си избереш.

Чавдаре, като съм гледал подготовката на твоя Нисан, мисля, че расъждаваш като за много хард изпълнения. Колегата може да е по-софт
                    Да каже първо за какво му е.

Коментар

Точното разположение на тръбите за максимална сигурност предполагам ще се обсъждат на място с човека който им разбира и ги изработва. Предполагам ще каже и с кои елементи точно може да се направи компромис и с кои не. Спомням си преди когато водих един Вранглер при близнаците, те правеха друг и му бяха сложили много свястна и здрава клетка, която беше максимално щадяща интериора и дори беше красива

Коментар

На снимките се вижда че това е Prerunner така направени има много джипове.Ясно се вижда че е с Fuelsafe и къде точно е седяла противопожарната система.Този вид автомобили са се наложили заради забраната на SCORE федерацията да се тренира по трасето на Baja-1000 със спортни автомобили.
                        Но не е забранено с цивилна кола да минеш по маршута за да опишеш или запишеш в GPS цялото тарасе или опасни участаци от него.
                        За да може това да стане колата трябва да има регистрация.Така по лесно се влиза и излиза от Мексико.А тръбите в купето дават много по-голяма сигурност на екипажа.
                        Не е нужно да са по изискванията на някоя спортна федерация.Всичко друго като окачване,гуми,джанти и тн. е точно като на спортните автомобили.
                        Някой такива Prerunner достигат до цена в пъти по-висока от редовната бегачка.
                        Имах удололствието да се возя в такъв пикап направен на базата на Трофи Трък.Чувството е че все едно се возиш в Майбах с 40 инчови гуми и ходове на окачването от 100см и двигател с 800кс.
                        Всичко може да се направи от прави тръби,може да е много грозно и опасно или красиво и полезно.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Lugo 7.jpg
Прегледи:1
Размер:94.1 КБ
ID:5633639

Име:Lugo 2.jpg
Размер:87.9 КБ
ID:5633637

Име:Lugo 3.jpg
Размер:91.3 КБ
ID:5633638

Име:Prerunner.jpg
Размер:49.6 КБ
ID:5633640

Име:Prerunner3.jpg
Размер:75.5 КБ
ID:5633642

Име:sick headliner 1.jpg
Размер:34.1 КБ
ID:5633643

Име:Picture 2021.jpg
Размер:110.6 КБ
ID:5633646
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от IVAYLO BLIZNAKA; 08-01-15, 18:38.

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                          Цената не е и голяма. Ако ти отърва във Варна, ще те заведа при човек, който съм го виждал да прави вече няколко клетки на "бегачки", с професионална машина за огъване. Взема 200 лева за клетка от типа на одобрените от FIA. Но ти си носиш тръбите - каквито си избереш.

.......................................................................
                          Колега, да не си пропуснал някоя нула в цената, или пък да взема 200лв. човека, само за огъване на тръбите ?
                          Eвгени Филчев
                          Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Супер! От тези снимки идеално се вижда колко добре може да изглежда една клетка (дори по-добре отколкото си я представях) без да загрозява или да прави неизползваеми места от джипа. Дори тези 2 тръби на предното стъкло доста ми допадат

Коментар

Първоначално публикуван от MagnetiC Преглед на мнение
                              Точното разположение на тръбите за максимална сигурност предполагам ще се обсъждат на място с човека който им разбира и ги изработва. Предполагам ще каже и с кои елементи точно може да се направи компромис и с кои не. Спомням си преди когато водих един Вранглер при близнаците, те правеха друг и му бяха сложили много свястна и здрава клетка, която беше максимално щадяща интериора и дори беше красива
                              Нищо чудно да е бил моят Вранглер, много добре е направена, но и Близнаците ми казаха че не става за търкали! Е, аз се врътнах веднъж и нямаше проблеми после, явно са имали предвид че не става за тежки въргали
                              Ако ще те варди от бавно преобръщане по пътя, става и орязаният вариант, ако мислиш да полудяваш, трябва да е както трябва. На Грандовете тавана им е нисък, така че част от клетката е по-добре да е външна. Както се досещам,ще предпочетеш орязаният вариант, и запазване на тапицериите. Както споменаха и други колеги, цената ще е поне по две, и хората които могат да я свършат тази работа са много малко!
                              Последно редактирано от kocha; 08-01-15, 20:08.
                              Eвгени Филчев
                              Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X