Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Откраднат катализатор на WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Откраднат катализатор на WJ

Мараба колеги,
    вчера предновогодишно разбрах, че са ми тафнали катализатора на 3.1td-то. Явно им е било сгодно на момчетата, висока количка, лесно се стига до него.

Въпроса ми е с какво да го сменя? Права тръба, резонатор? Мисля, с права, тамън да се чува една идея по-добре
    Какво е Вашето мнение?

Наглеждайте си джип-ките, че било епидемия да бягат тез катализатори
    Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

От: Откраднат катализатор на WJ

Права тръба или някакво гърне имитиращо корпуса на катализатора отново с права тръба вътре в него. Без катализатор турбото се развърта по-леко и колата става една идея по отзивчива.

Коментар

Ами при моят тази работа отдавна е свършена и е с права тръба.
      Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

А не става ли така с правата тръба по-шумен, особено на дълъг път? Според мен е по-добре да се подбере някакво резонаторно гърне с подходящ диаметър на присъединителните фланци. То вътре пак си е с права тръба и се вижда през него, но има и зони на разширяване на газовете и е конструирано да гаси определен диапазон от шума /звука/, който не се заглушава в основното гърне.
        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
        First impression is not always true. Get inspired.
        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
          А не става ли така с правата тръба по-шумен, .....
          Не, след това има гърнета.....
          Последно редактирано от дядо владо; 01-01-15, 13:28. Причина: граматика Р - врАти ми се глАву
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
            Според мен е по-добре да се подбере някакво резонаторно гърне
            Фабричните които се продават са си все прави.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:nengun-1555-01-jsracing-test_pipe.jpg
Прегледи:1
Размер:11.8 КБ
ID:5632659
            Има едни леко уширени, които по-скоро променят тона на звука, придават повече бумтене като при състезателен автомобил ( на толкова малко място няма как да заглушават, така че не го мисли).
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1327672159-megan-racing-testpipe.jpg
Прегледи:1
Размер:6.6 КБ
ID:5632660

Коментар

ЧНГ и честито.Моя го взеха по-миналата година.Не знам с какво са го рязали,обаче заварчика остана доволен,че среза е правилен .Една права тръба ,и това е.Има промяна в звука, но е незначителна.

Коментар

Първоначално публикуван от batkoemo Преглед на мнение
                .Не знам с какво са го рязали,обаче заварчика остана доволен,че среза е правилен .
                С те такова нещо .
                http://www.proftools.net/product/155...ovi-trabi.html

Коментар

Не, не е с такъв инструмент. Режат ги с диамантено въже - още по-лесно е. Ето какво се е получило при мен:

Коментар

До сега не съм виждал срязан с диамантено въже въпреки ,че съм чувал да има такова.Режат ги с нещо подобно на верига но вместо буренцата има остри дискове и така не е нужно да правиш цял оборот за да го отрежеш (като например машинката която е имал предвид колегата по горе).На турбо дизелов двигател е напълно достатъчно да се сложи права тръба на 99% гарантирам ,че няма промяна в звука.При бензинов двигател трябва задължително резонаторно гърне иначе звукът е много дразнещ,но пък на бензиновите коли не крадат катализаторите

Коментар

Благодаря колеги,
                      Понеделник ще наварявам права тръба

Коментар

Първоначално публикуван от eti Преглед на мнение
                        До сега не съм виждал срязан с диамантено въже въпреки ,че съм чувал да има такова.Режат ги с нещо подобно на верига но вместо буренцата има остри дискове и така не е нужно да правиш цял оборот за да го отрежеш (като например машинката която е имал предвид колегата по горе).На турбо дизелов двигател е напълно достатъчно да се сложи права тръба на 99% гарантирам ,че няма промяна в звука.При бензинов двигател трябва задължително резонаторно гърне иначе звукът е много дразнещ,но пък на бензиновите коли не крадат катализаторите
                        Каква е причината да не крадат на бензинови - един разправяше, че ако ми тупнат 3-те катализатора, крадците щели да ми оставят кутия бонбони под колата - от благодарност. Може би 2-та на изпускателните колектори са трудно достъпни, но за третия даже няма да се навеждат много много.
                        Последно редактирано от m4r1qn; 04-01-15, 07:46. Причина: инфо
                        O888 749-O86
                        C20LET 4x4 198 kW 370 Nm - любимата
                        NC 750

Коментар

Не ги крaдaт бензиновите друг път. Крaдaт ги и още кaк, просто в случaя сa попaднaли нa дизелов, но кaто цяло не подбирaт.
                          Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                          Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Първоначално публикуван от m4r1qn Преглед на мнение
                            Каква е причината да не крадат на бензинови - един разправяше, че ако ми тупнат 3-те катализатора, крадците щели да ми оставят кутия бонбони под колата - от благодарност. Може би 2-та на изпускателните колектори са трудно достъпни, но за третия даже няма да се навеждат много много.
                            На бензиновите катализаторите са много евтини,може и да има някой дето имат стойност но като цяло предимно крадат на дизелите и то след 2000г.Работех 2г. в сервиз за ауспуси и пострадалите бяха само с дизелаци

Коментар

Нa 3,1тд кaтaлизaторa е един и е около 100-инa левa изкупнa ценa.
                              Все си мисля, че нa бензиновия трите кaтaлизaторa общо, ще сa поне 300лв aко не и повече.
                              Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                              Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X