Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Чероки zj 2.5TDI загрява.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гранд Чероки zj 2.5TDI загрява.

Здравейте,
    Като тръгна сутрин при студен мотор ми вдига 100-110 гр и няма парно.След малко тепературата се нормализира и повече не загрява,парното се оправя.Термостата го смених.Не губи антифриз и не го прави винаги.Проблемът е само при първия студен старт на колата.Моля за помощ.

От: Гранд Чероки zj 2.5TDI загрява.

Има проблем с охладителната система. Винаги първо се гледат типичните за модела проблеми, а за тоя модел проблема в охл. система идва от главите. Така, че първо тест за изгорели газове. Отделно, че е и най лесен този тест, преди да се пристъпи към илиминиране на други причини.

Коментар

звучи ми като недобре обезвъздушена охладителна система. не е добре да се кара в това състояние много, този двигател е склонен при проблем да пука глави. парното на купето е вързано на малкият охладителен кръг - на главите, ако има събран въздух там е много кофти, освен че не топли колата и не охлажда главите. самият вътрешен радиатор на гранда не знам как , но на черокито е с много тясна серпантина, склонен към запушване и от там играе кофти номер на охлаждането на главите. има и още едно кофти място, тънкият маркуч който влиза от главите в казанчето на огладителната система. и той се случва да запуши от лоша , стара и мърлява охладителна течност и прави въздушна възглавница. с оглед на това че сте сменяли термостат, ако до преди това не е имало проблем - най вероятно е въздух в системата. малко е екзотично, но ако пък колата се паркира на стръмно с носа на долу е възможно да събира въздуха в радиатора на купето. във всички случаи промивка на радиатора, смяна на охладителната течност и правилно обезвъздушаване са от полза.
      не бързам за никъде...
      XJ 2.5TD '98

Коментар

Ако има проблем в главите,колата няма ли да губи антифриз?

Коментар

Колега провери след каране дали маркучите на радиатора надуват. Не е нужно да губи антифриз, може да надува инсталацията.
          Jeep ZJ 4.0 HO, AW 4 , Quadra Drive
          NV 231 - COMMAND-TRAC
          3" lift

Коментар

Днеска я карах няма грижи.Прави го когато си поиска,но след като загрее и върне на 90 гр, не загрява повече. Всички казват за този двигател че бил проблемен.Имам джипката от 8 г и това е най безпроблемната кола която съм имал.Другата ми кола е БМВ е60 530д,там вече си станах майстор.Представа нямате какво е проблемен мотор,като започне да налива нафта в маслото на мотора.

Коментар

Пропуснал съм че си писал, че не губи антифриз. Виж да не си сложил някой менте термостат.

Коментар

Термостата съм го сменил заради проблема - 39 лв на BEHR.Преди него загряваше,след него пак.Казаха ми че можело да е от неправилно работеща водна помпа,
                дали е възможно не знам.

Коментар

Кaквото и дa сa ти кaзaли, този двигaтел е ПЛAЧЕВНО известен именно с товa-проблеми с темперaтурaтa. Събирaй пaри зa ремонт.
                  Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                  Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

...Кaквото и дa сa ти кaзaли, този двигaтел е ПЛAЧЕВНО известен именно с товa-проблеми с темперaтурaтa. Събирaй пaри зa ремонт....

колега, айде да минем без тези глупости...
                    не бързам за никъде...
                    XJ 2.5TD '98

Коментар

Извинявaм се зa "глупостите".
                      2.5 ТД е нaй-здрaвият и безпроблемен двигaтел използвaн в тия джипове.

пп към aвторa- зaкaрaй го при някой, който им знaе проблемите нa тези двигaтели, дa го оппрaви нa време, че после ще ревеш.
                      Последно редактирано от АлКБ; 13-12-14, 02:26.
                      Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                      Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Няма да се разрева спокойно,поддържам общо 3 коли.Този джип ако ще трябва да му се махат главите отива за части.А сега по темата - днес в работна температура дебелия маркуч който е между термостата и радиатора беше супер мек и студен,ако това ще ви помогне за определяне на проблема.

Коментар

Смени термостата с деуг и провери някъде за запушване около мястото му
                          Jeep ZJ 4.0 HO, AW 4 , Quadra Drive
                          NV 231 - COMMAND-TRAC
                          3" lift

Коментар

Имаме малко развитие.Не излиза нищо от тънкия маркуч от мотора към казана за антифриза.На студено на топло все тая.
                            Махнахме маркуча,не излиза нищо от металната тръбичка.На към водна помпа отиват нещата според мен.

Коментар

Джипа е готов.Металната тръбичка на тънкия маркуч се оказа запушена.Благодаря на всички за менията осбено на колегата GLINSKI,който спомена за въпросния маркуч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X