Температура на двигателя 95 - парното едва се усеща. Клапите работят, разпределят нормално, климатроника регулира топло- студено , но топлината е мижава !! Ако може някой колега да ме насочи ! Благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с парното на WJ -2000
Свий
X
-
Ами , като завъртя копчетата на климатроника на студено , духа студено , като мина на топло духа топло , но не достатъчно . Прави впечатление което за мен не е нормално , че преди да отвори термостата горната част на радиатора загрява?!
двигателя е 3.1 ТДПоследно редактирано от Чавдар (V93); 26-11-14, 16:02.
Коментар
-
От: Проблем с парното на WJ -2000
Което може да означава, че термостатът не затваря докрай и пропуска към големия кръг на охладителната ситема през радиатора. Може и той да е причина за слабото парно. Може би трябва да се измери реалната температура на двигателя, а не само тази по стрелката, както и дали наистина загрява първо само малкия кръг и едва после да отвори към радиатора. Паралелно с горната част загрява ли се и надолу радиатора? Което би било още една индикация за незатворил докрай термостат.Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Дай повече информация, проблема със силата на духането ли е? Така си е по-принцип или по някое време става така?
Ако е постоянно най-вероятно е паднала клапата за която стои над вентилатора (recirc. door)! Ако ли не, значи е друг проблем, но ми е мако информацията да преценя какъв е! Термостата не би трябвало да има отношение, освен ако не държи големия кръг постоянно отворен!
Коментар
-
При мен беше същото, след което ми протече радиаторчето на парното.Смених го явно имаше запушване и сега всичко е наред и духа горещо.Използвах да сменя и клапите макар,че бяха здрави.Jeep Гранд Чероки 3.1
Коментар
-
Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнениеПри мен беше същото, след което ми протече радиаторчето на парното.Смених го явно имаше запушване и сега всичко е наред и духа горещо.Използвах да сменя и клапите макар,че бяха здрави.разглабя таблото с затворени очи .
Коментар
-
Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнениеПромйго ако имаш късмет ще се оправи,ако не аз карах една зима така не е страшноPajero 2.8 tdi GLS къса база
Коментар
-
Момчето което ми го прави го поръча някъде от София,но не знам от къде.По принцип струваше 160лв,но се оказа че е свършило и трябваше да чакам за това се наложи да вземем от друго място за 220лв.Jeep Гранд Чероки 3.1
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар