Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръжда по WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ръжда по WJ

Имате ли ръжда по вашите WJ и как се справяте с нея? При мен се забелязват леки мехурчета под боята на задния ляв калник, точно под вратата - там ламарината е двойна, обаче не е запечатана и между двата слоя влиза вода и влага. Предполагам ще изкара още няколко години, преди да избие, но ако трябва да го ремонтирам качествено, сигурно ще трябва да се реже и заварява нова ламарина?
    Мисля си и за някаква обработка отдолу - какви са вариантите? Примерно песъкоструйка -> епоксиден грунд -> боя и пластификатор (от темата на elbgt "Моят проект Jeep Wrangler WK")?
    Ако някой е минал по този път и може да препоръча майстори, нека сподели.

От: Ръжда по WJ

Колегата taran
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Колегата taran
      +1 Тарана знаеи може ...
      Гранда по принцип трудно гние, от няколко стотин които съм видял, тотал гнилоч са 2-3, но .... попътно след Тарана съм аз, ела да си поклюкаме за "жипки", радикални и палеативни мерки
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        ... Гранда по принцип трудно гние, от няколко стотин които съм видял, тотал гнилоч са 2-3, ...
        Трудно, трудно, колко да е трудно. Може да не са "тотал гнилоч", но според това къде са карани, може да си има ръждиви прагове и там, където колегата е видял мехурчета по боята.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Трудно, трудно, колко да е трудно.....
          Знаеш че държавата ни е зле, няма как да не си усетил че парите не стигат, и в цялото това "гюбре" все по-често ми излизат хора търсещи "второ мнение".
          На тях им казвам, "...ако баба ти е в реанимация, задръж със сделката за силикон за гърдите и за "Весачето" с което би дошла на сватбата ти, нищо че ти е любимата баба....тя е в реанимация!"
          Да, но някои "майстори" казват - майната му, дошъл е за пребоядисване, ще го пребоядиша и ще му взема парите, нищо че мотора е за ремонт, а рамата гнила.....

Коментар

Въпросът е да взема някакви превантивни мерки, докато е време. Знам, че по принцип най-добре се консервира кола на 1-2 години, но все пак... Иначе ръждиви опели пред полу-разпад дал господ, и на всичко отгоре все още си вървят, така че надявам се за Гранда има надежда

Коментар

Продадох го, много хубава машина, никъде не съм закъсвал с нея, един път без малко да ме предаде на старозагорската среща, но след смяна на четки на стартер отново влезе в строя. Само че по-възрастни от мен са ми казвали, че ръждата като тръгне-спиране няма.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                ... че ръждата като тръгне-спиране няма.
                Все едно ще ги карате още 20-30 години тия коли... Имам тука един авер, дето все си избира колите да нямат ръжда. И наистина нямат - факт - обаче това, че мотора бил на последно издихание, че трансмисията е на дроб и че на всеки 2 месеца нещо му е в ремонт - важното е, че нямало ръжда... Както и да е, не е по темата.

D-Boy: иди при таран-а или при деди да я погледнат, не е толкова критично дали изобщо има ръжда, а къде я има. Че съм виждал и откъснат заден мост от иначе лъскаво купе.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Абе и моята има няколко точки надигната боя точно там, на задна лява вежда, точно като отвориш вратата се вижда.

Иначе всичко останало по колата ми е като неръждавейка, истинска италианка, включително отдолу е като от магазина, явно точно тази вежда им е слабото място.
                  TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Принципно такива кухини със спрей (парафин,восък) за кухини..........

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
                      ... явно точно тази вежда им е слабото място.
                      Явно.

Какво може да се крие под надигнатата боя:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0075.jpg
Прегледи:1
Размер:89.1 КБ
ID:5625151
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Практиката показва,че ако боята изглежда здрава,а отдолу се виждат мехурчета,релеф или друго подобно,ръждата е работила продължително време отвътре на детайла и вече е пробила ламарината.
                        Ако има наранена боя,и е ръждясало е по-малко притеснително,защото ръждата е върху детайла и може лесно да се обработи.
                        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Тема по въпроса (на английски)
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X