Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокирала героторна помпа/муфа на WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Блокирала героторна помпа/муфа на WJ

Аз дето съм малко бос с техниката, ама съм препатил, съм с Дедо Владо. Щом тресе, търси кучето да е заровено в задното каре на предния кардан. Ако ти е здрав маншона, си търси само каре. По-горе в темата има заменяеми карета от Алфа, Ланча и Фиат. Същите са като нашите, но трябва да намериш стругар за малки корекции. Цената на заместителя е 1/3 от Вестауто. Ако маншона ти е за смяна, по-добре си поръчай комплекта за около 130 лв. пак от там. За виенето не е задължително да изчезне, като смениш карето. Той предния си вие и от масла и от луфт и от други американски простотии... Търси ефекта да ти изчезне тресенето, а ако намалее виенето си е бонус, ако не намалее и те дразни търсете луфтове в предния диф.
    За лаик се изказах много смело, но като се има предвид, че съм от патилите, може да ми се има доверие...

П.П. Зависи кога усещаш че тресе. Ако е само при при завой, то по-скоро ще предния диференциал, където първо сменяш маслата, като при източването на старото гледаш за аномалии - стружки и/или пресечено масло. Ако не знаеш кога е сменяно по-добре първо смени маслото, за едни 50-на лв. и тогава търси други проблеми. При всички положения вижте задното каре на предния кардан.
    Последно редактирано от AAF; 09-02-15, 18:58.
    Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Първоначално публикуван от ostoichkov Преглед на мнение
      При мен има виене, но мисля, че е от кардана предния, защото и тресе. НО като жипа е във въздуха, като въртя предната гума, другата предна се върти в същата посока...... проблем или?
      Освен ако не е блокирал ВариЛок-а.За WJ става въпрос,нали?
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
        Освен ако не е блокирал ВариЛок-а.За WJ става въпрос,нали?
        При мен също тресе при обратен завой или при движение назад с навит докрай волан.Маслата съм ги сменил,но и преди и след това няма никаква промяна.Ако имам блокирал ВариЛок трябва ли да се отваря дифа или има друг лек?
        Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
        Subaru Forester 2.0 d 2010
        Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

Коментар

Трябва...

Коментар

WJ 4.7 quadra drive. Днес при смяна на шарнирите установих че единия апарат задържа и за това сработва блокажа. След гресиране на полуоските и предния кардан виенето понамаля значително, но пак е там. Подозирам лош реглаж дето натоварва дифа или кофти лагери в дифа ама пъ се чува от 90 до 110...... мисля да сменя новото масло в предния диф и да видя тогава... друго: колко е нормалния луфт в задните главини?

Коментар

Първоначално публикуван от ostoichkov Преглед на мнение
              WJ 4.7 quadra drive. Днес при смяна на шарнирите установих че единия апарат задържа и за това сработва блокажа. След гресиране на полуоските и предния кардан виенето понамаля значително, но пак е там. Подозирам лош реглаж дето натоварва дифа или кофти лагери в дифа ама пъ се чува от 90 до 110...... мисля да сменя новото масло в предния диф и да видя тогава... друго: колко е нормалния луфт в задните главини?
              Тук в общи линии се опитваме да помагаме, дори и на непознати....ако обаче се пишат явни глупости, няма много търпимост.
              Въпрос:
              1. Как откри, че блокиращия апарат активира блокажа на диференциала?
              2. Как успя да гресираш полуоска на цял мост, че и преден кардан?
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Па съм язе... Преди писах, че промихме предния диференциал и сменихме маслото и спря да блокира и да тътри. Това добре, обаче, като закача предния кардан продължава да си вие. Докато не е закачен е добре, като се закачи кардана - вие! Четох и се убеждавах сам, че "те джиповете са така", ама не можах да се съглася... От началото на годината и от както е сменено маслото в предния диференциал, така се случи, че джипа да съм го карал не повече от 300-400 км. Предния диференциал ме дразни!
                Днес накарах моя човек да го отвори за да го огледаме - маслото е черно, все едно, че не съм го сменял преди 300-400 км! Пак тръгнахме да го гледаме...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DANA 30 front.jpg
Прегледи:1
Размер:73.4 КБ
ID:5642662
                Снимката е резната от клип, и се надявам, да се вижда... При завъртане на гумите напред-назад, вътре в касетата се виждат луфтове, които сега ще опитам да обясня /моля, ако бъркам терминологията, поправете ме/: Забелязвам луфтове най-добре там, където отиват червените линии. Най-вече при лявата планетарна зъбчатка /лява на снимката/ - има луфт към полуоската. Като размърдам гумите и се вижда, че мърда близо милиметър по дължината на полуоската /по шлиците/. Това, като че ли се предава и към сателитите. В дясно такъв луфт няма. Ще се сваля, това е ясно, но да го разглобяваме ли и какво да гледаме и при положение, че приятеля, който се плеска няма опит с този диференциал? Аз нямам достатъчно познания и умения за практически манипулации, та ще мога само да държа, да подавам инструменти и да правя предположения от типа "хората казват, че..." и "четох, че тук...".
                Та, да задам няколко въпроса, да дадете съвет:
                - знае ли някой от къде е проблема и може ли да се отстрани?
                - кои са специфичните места при разглобяването и сглобяването?
                - и последно да се хващаме ли да го правим или да търся нещо втора употреба с надеждата да е по-читаво?

Коментар

Нарушено е "лагеруването" на планетата към касетата. Това ако няма видимо износване на зъбите. Как точно е реализирано тук нямам идея,виждал съм с пластини ,с "пластмасови" шайби...
                  Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Щом задаваш точно тези въпроси,значи и идея си нямаш с какво се захващаш.
                    1.Да.Може да се отстрани.
                    2.Тука е дълго за писане.Поста би ми отнел сравнително страница с размер А4.
                    3.Или да го прави някой който е наясно с тази материя ,или друг мост...

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                      Нарушено е "лагеруването" на планетата към касетата. Това ако няма видимо износване на зъбите. Как точно е реализирано тук нямам идея,виждал съм с пластини ,с "пластмасови" шайби...
                      С Хидралок му е касетата.И затова му е черно мАсълцето...

Коментар

Да, вярно , че си нямам никаква идея, за съжаление. Приятелят, който ни оправя джипките налива акъл от време на време, но нямам никаква основа. Предвид факта, че знаеш за какво иде реч, се надявах да се включиш със съвет. Ако както казваш обяснението е дълго, то явно за мен ще е и неразбираемо... Ако излезе някой принципен въпрос ще имаш ли възможност за кратка помощ по телфон с питане от технически грамотен човек?

Коментар

Прехвърлих некви снимки в гугъла за този хидралок. Дали съм разбрал правилно-"помпата" е "вързана" към полуоската и касетата,съединителя "зацепва" планетата към касетата,като същевременно се грижи и за хлабината?
                          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от AAF Преглед на мнение
                            Да, вярно , че си нямам никаква идея, за съжаление. Приятелят, който ни оправя джипките налива акъл от време на време, но нямам никаква основа. Предвид факта, че знаеш за какво иде реч, се надявах да се включиш със съвет. Ако както казваш обяснението е дълго, то явно за мен ще е и неразбираемо... Ако излезе някой принципен въпрос ще имаш ли възможност за кратка помощ по телфон с питане от технически грамотен човек?
                            Колега обади ми се или дай тел да ти звънна!
                            Grand Cherokee 2000(WJ) 4.7L Quadra Drive + 2"

Коментар

Първоначално публикуван от AAF Преглед на мнение
                              Разбира се.Тел-а ми е в подписа.Дрънкай смело...

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                              Прехвърлих некви снимки в гугъла за този хидралок. Дали съм разбрал правилно-"помпата" е "вързана" към полуоската и касетата,съединителя "зацепва" планетата към касетата,като същевременно се грижи и за хлабината?
                              Горе долу.Помпата е "захваната" за касетата,като при разлика в оборотите на двете планети нагнетява масло във фрикционните дискове,като по този начин блокира диф-а до 100%.Плавно.Реално е самоблокиращо ЛСД.И затова изисква непенливо масло с висок коефициент на триене.Малко износване в дисковете създава луфтове в планетарно сателитния механизъм...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20141007_191300.jpg
Прегледи:2
Размер:133.4 КБ
ID:5642774Аз не съм съгласен с колегата ninja! Това е касетата в разглобен вид. Износването на дисковете по никакъв начин не оказва влияние върху луфта между планетите и сателитите. Залагам каса бира .
                                Grand Cherokee 2000(WJ) 4.7L Quadra Drive + 2"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X