Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регулиране на фарове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Регулиране на фарове

Здравейте колеги.
    С настъпването по рано на тъмната част на денонощието, се заглеждам за по дълго време в зоната осветявана от фаровете.
    Имам чувство, че късите са боквално къси. За това търся съвет а регулирането им или тема във форума, че аз не намерих.
    Лека вечер и
    Jeep Grand Cherokee 2.7 crd-2002 год.

От: Регулиране на фарове

Колега, ако минаваш през Пирдоп, звънкай. Ще ги регулираме на апарат!
    0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Някъде по предния капак или под него има лепенка със знак за фар и проценти. Ако няма - за лека кола 1.1, за по-висока - 1.2, за джипка - 1.3 или 1.4%

Това е наклонът който трябва да имат късите светлини надолу.

Т.е. ако застанеш на 10м от стена, хоризонталната сянка на късите трябва да е съответно с 11, 12, 13 или 14 см по-ниска от самите фарове. Ако не са 10м - съответно поправяш числата. На 5м трябва да са съответно наполовина.

Коментар

Отиваш в сервиз с уред и ти ги регулират. Мен ми взеха 7 лева - най-добре похарчените 7 лв.!
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

1.25 за WJ

Коментар

Аз като регулирах на колата фарове тази схема ползвах http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=20529 . Това е схемата посочена по - горе но подробно описана.
            Land Rover Discovery
            Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
              Отиваш в сервиз с уред и ти ги регулират. Мен ми взеха 7 лева - най-добре похарчените 7 лв.!
              Мен ми взеха 5лв и все още са най-лошо изхарчените 5лв.... След спор с 'майстора' дали колата е удряна (колата бе на 6 месеца без никакъв удар), същия въртя де що виде винтче...
              Първото нощно каране показа какво е направил - ляв фар свети вляво и горе (точно върховете на дърветата - сигурно по 30гр нагоре)... Десен фар - на метър пред колата и леко вдясно...
              Реших, че трябва да си ги направя сам - трудно беше, защото бяха мнооооого разместени всички винтчета и се въртяха много обороти. Но стана като по учебник.
              Последния тест го правя на дълъг прав участък (поне 40-50м)
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Добро утро.
                Благодаря на всички които писаха. Отгоре на кутията на фара пише 1.25%. В просвета между фара и калника има болтче което се указа че е за регулиране на фара в хоризонталната плоскост /ляво-дясно/. Не успях да намеря механизма за регулиране във вертикалната плоскост /горе-долу/. Ако успея и това да направя и с помощта на вашите съвети, смятам, че ще успея да се справя сам. Лек и спорен ден.
                Jeep Grand Cherokee 2.7 crd-2002 год.

Коментар

На мен ми го направиха на машина когато минавах ГТП. Не ми взеха пари а беше доста зор...докато намерят винтовете на Алфата. Резултата поне за мен беше изумителен - съвсем обикновени Филипс крушки правят "ден" пред колата и вече никой не ми "премигва".
                  Та така - освен ако не си истински ентусиаст, избягвай ТНТМ-та. Отиди да го направи някой профисионалист за който си чувал добра дума и се радвай на живота.
                  42

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                    Мен ми взеха 5лв и все още са най-лошо изхарчените 5лв.... След спор с 'майстора' дали колата е удряна (колата бе на 6 месеца без никакъв удар), същия въртя де що виде винтче...
                    Първото нощно каране показа какво е направил - ляв фар свети вляво и горе (точно върховете на дърветата - сигурно по 30гр нагоре)... Десен фар - на метър пред колата и леко вдясно...
                    Реших, че трябва да си ги направя сам - трудно беше, защото бяха мнооооого разместени всички винтчета и се въртяха много обороти. Но стана като по учебник.
                    Последния тест го правя на дълъг прав участък (поне 40-50м)
                    Явно съм уцелил на сервиз. Снощи карах 300 км., мъгла, дъжд, перфектно си светят. Въпреки натовареното движение, никой не ми е присветвал, значи и насреща са доволни.
                    Ford Maverick II 2.3 XLT
                    Ford Mondeo MK5

Коментар

Съгласен съм с Асен и СлавчУ.
                      Обикновените фарове правят ден при добра регулировка.
                      Но не навсякъде дори по реномираните сервизи хората знаят какво да правят.
                      Регулировката по вертикала обикновено е по към калника (понякога достъпа е през отвор отгоре в гредата на маската) ...
                      Или на дистанционната машинка, ако тя е извън фара.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Някой знае ли къде във Враца регулират кадърно фарове, че е мъка - единия свети на 2 метра отпред, другия - в дърветата?

Коментар

Първоначално публикуван от PolYank Преглед на мнение
                          Някой знае ли къде във Враца регулират кадърно фарове...
                          Да си отговоря сам - навсякъде другаде, само не и в СБА-Враца. Някакъв индивид, който няма никаква представа от регулиране на фарове първо се опита да ме убеждава, че тия фарове не се регулират, след това, като му показах откъде се регулират, поръчка малко с една отвертка и каза "Готово! То твойте фарове са такива - единия прави черта, другия - не и свети по-високо защото е отдясно." Тръгнах си ядосан и пред блока свалих фара и видях, че крушката е обърната на 180 градуса. Оправих я и пак в СБА за фина настройка. Докато чаках половин час гледах как един напълно неизправен автомобил с несветещ стоп и с лоши спирачки мина на преглед успешно.Оня - настройкаджията обаче сърдит, не идва. Колегите му викат "Отиде си". Ходих при началника им възмутен от калпавите му работници, а и той почна да ме убеждава, че "може нещо колата ти ...". Пълен абсурд. Ето затова на половината коли у Враца фаровете им светят като моите преди да си ги оправя сам.

Коментар

PolYank, все едно аз съм писал мнението... Моят опит бе със сервиз на същата фирма, само че във Варна... И протече по подобен начин...

Коментар

Днес минах през кварталния пункт за ГТП, за да питам дали могат да ми регулират фаровете.

Ми не можело....
                              А къде може?
                              Ааа никъде, то няма кой да се наеме, за да не потроши щипките на фаровете!

Сега почвам да обикалям малко по-далечните ГТП-та, да ги видя дали са същите хаймани...
                              124 -> 164
                              T4

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X