Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проект Grand Cherokee ZJ Hunter

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проект Grand Cherokee ZJ Hunter

Здравейте, колеги!

От няколко седмици чета форума и съм много впечатлен, по скоро вече зарибен . Имам Grand Cherokee ZJ 2.5 TDI, който го ползвам за лов и обикаляне по нивите, които гледам.Джипа го ползват 3 4 човека в базата и за една година състоянието му хич не ми харесва - Има много лошо виене в задния диф, изтървал амротисиор отпред , и луфт в секторната кутия(клати се като пияна гарга по пътя ) Вече изчетох темите на колегата verter - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=170701 , тк3с-русе и тн., даже вече се обърках от къде какво вече съм чел, но като цяло събрах доста инфо. Преди да напиша как искам да изглежда моят ZJ, казвам че съм любител, нямам достатъчно познания за да кажа, че съм експерт по ZJ,нямам автосервиз искам да помоля колегите, които разбират повече за съвет, а тези който смятат да се заяждат да игнорират тази тема. Правя този джип за кеф, а това значи да ми доставя удоволствие.

Та по проекта:
    Джипа е ZJ , както разбрахте.
    1. Мисля да го вдигна с 2" лифт ( за да мога да вкарам 31" гуми)и след като проверя окачване, шарнири тампони и тн. да преценя дали да купя комплект Suspension Lift Kit или да сменя само износените компоненти по окачването и да сложа подложки на 2инча. И тука идва въпросът: Ако вдигна само с подложки трябва ли задължително да сменя амортисиорите с по дълги или мога да ползвам старите? А кардана?Само да вметна че искам да вкарам 31-ци с 2 инча лифт и Bushwacker - и . До колкото четох е възможно. Черока няма да го ползвам за оффроуд състезания а за лов и черни пътища.
    2. Гумите съм ги харесал вече BFGoodrich Mud- terrain 31/10.5/15 джантите са тези
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:61832796_3_800x600.jpg
Прегледи:1
Размер:158.4 КБ
ID:6070444
    имам ги от един приятел(за съжаление не пише офсет, но от фланеца до външния ръб е 8 см, J7) сигурно ще трябва да правя фланци, за да ги изнеса по навън и да запълня разширителя.
    3. Броните естествено подсилени, чертежите намерих от тук: http://www.offroad-bulgaria.com/show...E1%F0%EE%ED%FF, най-вече благодаря на Николай Малинов за тях, иначе рязането има къде да го направя и заварчици в базата поне 3ма
    като отпред ще е тази: http://www.flatland4x4.com/product1.html с ролбар, който ще си го измислям аз. А отзад тази : http://www.flatland4x4.com/product4.html
    4. За лебедката не съм сигурен още, но ще я ползвам най- вече за да вадя някое 200 300 килограмово прасе от трапа (ааа дано!!! ), ще я мисля най- накрая нея
    5. Bushwacher- ите (направо съм се влюбил в тях), разбрах че някъде в русе ги правят, но писах на тк3с и още нямам отговор. Ако някой знае тел или КОЙ? ще съм благодарен да сподели, защото не ми се дават 500 $ при положение, че е проста пластмаса
    6. Шнорхел - най - обикновен оригинален китайски с надпис черок

Да обобщя:
    черока мисля да изглежда така:

Име:BW_ZJ_Flares.jpg
Размер:43.3 КБ
ID:6070445

Име:IMG_1867.jpg
Прегледи:2
Размер:102.4 КБ
ID:6070446
    като черните компоненти + джанти да са матово черни, а червената част ще я маскирам така с фолио:

Име:download.jpg
Размер:9.7 КБ
ID:6070447

Това ще бъде проекта, надявам се тези, които разбират малко повече, да ударят едно рамо, пък ще почерпя на първата сбирка
    Последно редактирано от PEXA; 02-11-14, 14:03.

От: Проект Grand Cherokee ZJ Hunter

Здравей колега,можеш да го задигнеш с 2" само с подложки и без да удължаваш амовете.Отзад можеш да сложиш предни пружини и резултата е около 6 см.Ако искаш ще ти пусна и размерите на подложките,но ти трябва стругар.Но да знаеш,че при 2"лифт и силови брони ефекта не знам колко ще е голям.Успех
    Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD
    Toyota Hilux III

Коментар

Първоначално публикуван от Nikola Nikolo-v Преглед на мнение
      Здравей колега,можеш да го задигнеш с 2" само с подложки и без да удължаваш амовете.Отзад можеш да сложиш предни пружини и резултата е около 6 см.Ако искаш ще ти пусна и размерите на подложките,но ти трябва стругар.Но да знаеш,че при 2"лифт и силови брони ефекта не знам колко ще е голям.Успех
      Благодаря колега, ще се радвам да пуснеш размерите, стругар имам,даже е запознат с проекта. Какво имаш предвид с "при 2"лифт и силови брони ефекта не знам колко ще е голям" - смисъл, че няма да е достатъчно вдигнат ли?

Коментар

Преди да започнеш наливането на пари в такъв проект, се убеди че двигателя е в прилично състояние и не му предстоят скорошни ремонти. Гадно ще е да набиеш 2-3хил лв в джип, който струва толкова целият и после да те изостави прегрял по баирите някъде. А пък това хич не е трудно, 2.5ТД се слави като най-непрепоръчителния двигател за този модел JEEP.
        Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
        Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Да ти кажа честно прав си. И аз четох че има много проблеми с този двигател, но пък моя се държи прекрасно до момента.(карах друг такъв джип с 2,5 двигател и беше ужас ). В началото си мислих да направя само 2 инча лифт и 235/75/15 оффроуд гуми заради двигателя и това, че не е толкова мощен като v8, но пък аз няма да го карам по състезания, консултирах се с някой колеги които имат 31инча гуми и по слаби двигатели и казват, че нямат проблеми с торга. Другото е, че двигатели имам още 2 в базата 2.5 и 2.1, като купувах джипа ми го дадоха с 2 двигателя и същият джип на части, собственика явно беше правил някаква далавера с застраховател. Естествено сега ми трябва заден диф и се оказа че го нямам в купчината от части .

Коментар

Първоначално публикуван от PEXA Преглед на мнение
            Какво имаш предвид с "при 2"лифт и силови брони ефекта не знам колко ще е голям" - смисъл, че няма да е достатъчно вдигнат ли?
            Има предвид, че силовите брони са тежки, от което неминуемо част от повдигането ще се загуби, възможно е да се получи същата височина като преди интервенцията, еле пък ако сложиш и лебедка.
            Лично аз бих помислил за вариант без силови брони и по още една причина- ъгълът на атака се влошава, а 31' гуми не са достатъчно високи, за да компенсират и накрая може да се получи по-лош ъгъл на атака отколкото на стоков гранд.Иначе казано "носорог", а килограми на носът на джипа ще са в "+". Отделно със спестените килограми ще запазиш част от динамиката и не на последно място ,спестяваш пари.

Успех!
            Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
            Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Ето и размерите
              2-й вариант

моите са същите само,че 75мм.отзад и 60мм.отпред,но съм удължил и амовете малко.
              Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD
              Toyota Hilux III

Коментар

Re: Проект Grand Cherokee ZJ Hunter

Колега Pexa, пълна ти е пощата и не мога да ти пратя лично съобщение.
                Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
                0886/872-646

Коментар

От: Re: Проект Grand Cherokee ZJ Hunter

Благодаря ти за скиците , сега разбрах че имам право само на 3 съобщения.

Коментар

Май ще мина на вариянта с 3,5" лифт на rough country, заради тежестта на броните, за което не бях се замислил. И без туй мисля че ще изглежда по добре.
                    Остава въпросът за Bushwacker-ите. Някой има ли връзка с колегите от Русе, които имат калъпи и правят реплика на оригиналните?Опитах се да намеря тел., но няма в форума или поне не съм открил.

Коментар

Намери колегата tk3c-pyce!

Коментар

Първоначално публикуван от gliganeze Преглед на мнение
                        Намери колегата tk3c-pyce!
                        Търсих го, писах му, ама явно не е влизал скоро. Ако някой има тел. му номер да му звънна, може да ми го прати на ЛС.

Коментар

Организират състезанието .. може да нямат време за странични теми
                          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от PEXA Преглед на мнение
                            Здравейте, колеги!

5. Bushwacher- ите (направо съм се влюбил в тях), разбрах че някъде в русе ги правят, но писах на тк3с и още нямам отговор. Ако някой знае тел или КОЙ? ще съм благодарен да сподели, защото не ми се дават 500 $ при положение, че е проста пластмаса

Има по-евтина алтернатива на Bushwacher- ите, форума не позволява линкове но потърси в нета едни поляци ala-plast . com . От доста време са ми в плановете за ъпгреид на моя Джийп, но не съм ги използвал още. Ако ти харесат ще споделиш впечатления :-)

Коментар

Първоначално публикуван от ardmin Преглед на мнение
                              Има по-евтина алтернатива на Bushwacher- ите, форума не позволява линкове но потърси в нета едни поляци ala-plast . com . От доста време са ми в плановете за ъпгреид на моя Джийп, но не съм ги използвал още. Ако ти харесат ще споделиш впечатления :-)
                              Изглеждат същите като Буша, супер, ще изчакам малко да видя дали ще стане с Русенци, ако не ще ги поръчвам от там, цената е по приемлива определено Натиснете снимката за да я уголемите

Име:zj1200a.jpg
Размер:154.0 КБ
ID:5620775

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X