Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за двигател 2.8CRD на KJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за двигател 2.8CRD на KJ

Здравейте, след няколко години неуспешни опити да свикна да карам лек автомобил,пак се върнах на старото-определено повече ми допада да се качвам в превозното средство,отколкото да се навеждам и да сядам в него. От Вранглера ми насам на сърце ми беше KJ /не ми се обяснява защо-всеки си има свое виждане по въпроса/.
    Сдобих се с един екземпляр и много му се радвам,но за съжаление тоя път уцелих греда.....оказа се ,че губи охладител без да има локви под него и видимо излиза през ауспуха.Проверихме го с тестера-газове в казана колкото щеш. Мои приятели-съвестни и добри механици започнаха да го разглеждат по-обстойно,като започнахме от малкия дявол-радиатора на EGR-a....цък и тук греда -идеално заварен и от двете страни от брат италианец.Явно глава.Отвориха го и започна чуденето-нямаще следи от газове между гарнитурата и метала....в Понеделник ще я нося да я проверят дали е спукана.
    Налагало ми се е да ремонтирам двигател и на други коли и не ме плаши това,но докато разглеждахме в този какво се случва се зачудих дали има смисъл да се прави защото:
    -по разпределителните валове има сериозни следи от корозия,не от износване
    -цилиндрите хич не изглеждат добре и по тях същата работа освен,че са поизносени-явно колата е седяла доста дълго с водица навсякъде.
    Та молбата ми е за съвет-има ли смисъл да го правя или да си потърся някой затворен работещ двигател и да го сменя,защото се съмнявам да са много чак толкова занемарените двигатели.
    Колата си ми харесва и имам огромно желание да си я карам.
    Благодаря предварително и поздрави на всички.

От: Съвт за двигател 2.8CRD на KJ

Скоро правих ремонт на такъв ДВГ и се оказа, че има сериозен проблем с частите - алтернативни части няма, оригинални налични няма, оригиналните са много скъпи - за пример - главата беше от порядъка на 4-5 хил. Мина се на вариант втора употреба от нашия пазар - с 300 зора и перипети накрая се намери читава глава за почти 4 цифрена сума. Отделно имаше проблеми и с групата бутало-цилиндър и се правиха сметки на колко ще стъпи основен ремонт и цената се равняваше на цената на автомобила на вторичния пазар. Правиха се и проучвания за цял ДВГ втора употреба, и там са сериозни нещата, а и се купува котка в чувал.
    Тежки дилеми ще имаш, но с пари и търпение ще стане.

Коментар

Болагодаря Ви.Имах известни подозрения и май ще се оправдаят.Засега съм се запънал,тъй като много ми харесва туй Либърти, напомня ми много за Вранглера ми отпреди.
      А иначе и автомобилите втора ръка като цяло са си котка в чувал,лошото е,че моята котка излелзе от болните.
      А дали на автоматичната кутия може да се интегрира 2.5 двигателя...прави ми впечатление,че такива има доста?
      Поздрави

Коментар

Щях да напиша да ремонтираш тоя, защото накрая ще имаш чисто нов двигател, но след това което написа Андро мисля че цял двигател е най добре да купиш. За съжаление трябва да търсиш някой прясно размазан такъв или някой десняк за да можеш да го запалиш да премериш компресия че да не си купиш същия. Но това което каза Андро според мен на 100% отпада варианта за ремонт.

Коментар

Терсене двигател.Не знам Андро къде е търсил ,намират се части ,но са дебели цените.Не е много масов.

Коментар

Първоначално публикуван от longman Преглед на мнение
            ....
            А дали на автоматичната кутия може да се интегрира 2.5 двигателя...прави ми впечатление,че такива има доста ...
            Забрави! Автомата може да се куплира, но 2,5 CRD няма да тръгне с окабеляването, сензорите, ел. изп. механизми и компа на колата. От там няма да тръгне и автомата.
            Мой съвет е ако търсиш глава, да я търсиш в ebay, защото както казах търсенето на местния пазар един път е много рисково, и ако имаш късмет и не удариш пак някоя греда струва много нерви и в крайна сметка същите пари.

Коментар

Хич не звучи обнадеждаващо....Утре ще занеса главата да я тестват за някоя и друга пробойна.Ако се окаже здрава пак е тъжно защото тогава проблема ще да е някъде в блока,което си е друг двигател...и...междувременно май почвам да си търся двигател.Благодаря,като имам резултат ще досаждам отново.Пък ако някой чуе нещо за двигател втора ръка телефона ми е 0886103378/не зная как да си го сложа за подпис/
              Поздрави
              P.S. Много се извинявам за заглавието на темата,току що видях,че съм изял едно е и не виждам бутон 'редакция'
              Последно редактирано от longman; 02-11-14, 17:27.

Коментар

От: Съвет за двигател 2.8CRD на KJ

Намерих двигател-даже е произведен същата година и търговеца се кълне ,че е читав........тези дни ще видим,хубавото е ,че има опция да го върна ако нещо не е наред/ дано не ми се налага/.

Коментар

Днес съвсем случайно от един приятел разбрах че има двигател в Благоевград,точно къде не питах но някой го интересува ще се поитересувам къде точно се намира въпросната жипка.Става въпрос за 2.8CRD.

Коментар

Благодаря,вече се сдобих с такъв, даже мисля,че е точно този от Благоевград (по-скоро Гоце Делчев).В Понеделник стартира офанзивата по монтажа ....пък стискам палци в следващия пост да се похваля, не да се оплаквам.
                    Поздрави

Коментар

Колега хубаво е да се похвалиш вече, че много време мина и е притеснително това.

И някоя снимка пускай, преди да съм слязал да му пусна един пирон да не му е уроки.....
                      Т5
                      Crossrunner

Коментар

Амиии май ще се хваля ....вече 300 км тестове и доизкусуряване на неща и засега се труди прилично и разхода му е ок поне за мен съпоставен със Субару-то ,което имам.
                        Остана един термостат за смяна и някой да разгадае защо свети ламБата на Еърбег-а....досега нито един диагностичен комп не успя да стигне до там.
                        И един въпрос лампата за коланите на тези модели гасне когато си закопчаеш колана или като моята, която гасне след малко без значение закопчан или не .

Коментар

Лампата на airbag системата може да свети и при прекъснат /изключен/ кабел към седалката и по-точно към пиропатроните за донатягане на коланите. Няма да е лошо да се огледат кабелите и куплунзите под седалката на водача. Има вероятност някой да е прекъснат или пък да е изключен на куплунга. А лампата за непоставн колан не само, че не гасне сама при непоставн колан на водача, но и има досаден гонг, който се чува непрекъснато докато не се закопчае колана. Има процедура, при която гонгът може да се изключи, но лампата остава да свети. Явно нещо е правено с инсталацията под седалката на шофьора. За пълнна диагностика се иска оригиналния софтуер и DRBIII ScanTool. /DRB III is the original dealership diagnostic scan tool for Chrysler, Jeep and Dodge./ Евентуално при Еди можете да проверите какъв е проблема.
                          Успех!
                          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                          First impression is not always true. Get inspired.
                          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X