Обява

Свий
Няма добавени обяви.

съществени разлики между 4 и 4.7 wj,колко пари за смяна на десен волан?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• съществени разлики между 4 и 4.7 wj,колко пари за смяна на десен волан?

Здравейте,имам нужда от съвет от хора които имат опит с такива джипки...въпросите са следните:

1.има ли голяма разлика във вървежа в полза на 4.7?
    2.има ли голяма разлика в звука между 4 и 4.7? все пак 6 срещу 8
    3.разлика в здравината на моторите и скоростите?
    4.възможно ли е, и ориентировъчна цена за смяна на десен волан?

карам ауди а4 1.8Т 99г. искам по висока машина разхода за гориво няма значение,искам да продам или заменя аудито за бензиново чероки...ако има други предложения освен написаните в раздела продавам съм на линия 0888133391

изчетох всичко на теория,споделете нещо от вашата практика по тези въпроси,моля.

Благодаря предварително!!!

От: съществени разлики между 4 и 4.7 wj,колко пари за смяна на десен волан?

1 и 2 - Това са много относителни въпроси. Всеки гледа от различна камбанария и е натрупал различен опит, с който сравнява разлики.

3:
    - 4.7 е с по-здрави скорости
    - 4.0 е доста стар двигател, не че и 4.7 не е от миналия век. НО, 4.7 се взима предимно заради мощноста за магистрала или въртищия момента за офроад, логично е да бъде по-експлоатиран. И двата двигателя са доста разтоварени за разлика от дизеловите и би трябвало да понасят голямо и продължително натоварване.

4:
    - ако няма ти да се занимаваш да търсиш донор/части от донор много грубо ~2000лв.
    - за ориентир само: сваляне/качване на табло + смяна клапите на климаторника(неизбежно е) 450лв.
    WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Владилен Преглед на мнение
      Здравейте,имам нужда от съвет от хора които имат опит с такива джипки...въпросите са следните:

1.има ли голяма разлика във вървежа в полза на 4.7?
      2.има ли голяма разлика в звука между 4 и 4.7? все пак 6 срещу 8
      3.разлика в здравината на моторите и скоростите? ...
      1. Има

2. Звук можеш да си докараш различен. Варианти за изпускателна система - дал Господ. Ако ти е мерак да задействаш алармите като караш по улиците, и с 4-ката става.

3. 4 като цяло се смята за по-идиотоустойчив, а 4.7 върви с по-добра скоростна кутия.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

НЕМОЖЕ да се обръща волана на WJ , който е виждал всичко след сваляне на таблото ще ме разбере , от двете страни е много различно и не може да се напасне . Тоест ако някои майстор се навие да ти го прави , докато ти го прави ти иди да си направиш застраховка на тебе , да има килипир за другите .

Коментар

И каква е идеята да обръщаш Wj???

Коментар

няма много 4.7-ци харесах една която е и на добра цена обаче е ''десница'' иначе си търся левачка,но са малко и потрошени за много пари...ако имате идея за някаква от ваш човек...
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 30-10-14, 17:47.

Коментар

Ако до БГ ще стигне на над 2000лв и е перфектна куадра драйв си струва ама и да е с хубави гуми и ГИ, иначе не виждам никакъв смисъл. м/у другото не съм виждал обръщана кола без проблеми с тоци, парно и какво ли не.

Коментар

И освен да е 2000лв, да е регистрирана, да е с каско и гражданска за поне 2-3 години напред, и ако може да ти купи продавача още едни нови гуми за зимата, а ако случайно жена му е симпатична да тия пусне за една-две нощи, като част от сделката
                Много ме развеселяваш с изискванията си Ради, искрено ти се радвам.
                Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

А сега по темата, не съм обръщал волан, нямам и такова намерение, но всеобщото мнение е, че на WJ не става
                  Читава десница с обръщането, ако е възможно ще ти стъпи почти колкото читава с правилен волан. Нервите, разправиите и малките недовършени работи след това са бонус към сделката с десния волан
                  Аз лично не бих се занимавал с обръщане на волани.
                  Между двата мотора 4,7 определено е по-новият, по-мощен, по-модерен и препоръчителен мотор. И с 4.0 ще се движиш, ама няма да е същото.
                  И двата мотора са достатъчно здрави, звукът е въпрос на изпускателна система, аз съм със стандартната с всички катализатори и бих казал че е доста тих за осмак.
                  Скоростите на 4,7 ги дават по-здрави.
                  Най важното според мен: търси запазения екземпляр
                  При кола на години, каквато е WJ до голяма степен е важно състоянието. Ако вземеш срутена от юркане 4,7-ца ще оревеш целия форум какъв болкук е всъщност, а ако вземеш запазена 4.0 можеш да му врътнеш едни 100-ина хиляди безпроблемни и да си свръх доволен.
                  Гледай с възможно най-много очи, вземи с тебе някой, който има такава кола и има база за сравнение.
                  Ако имам време с удоволствие бих помогнал с оглед и съвет.
                  Можеш да ме потърсиш ако имаш нужда 0876 91 ЧЧ 18
                  Последно редактирано от АлКБ; 30-10-14, 23:14.
                  Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                  Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Господа, нека ви кажа и аз една истина от 2 години следя редовно обявите за автомобили на острова, НЯМА читави автомобили за под 4 цифрена сума в лири стерлинги, тоест НЯМА читав джип за под 2500 лева, това е цена на острова, минутка след като го закупиш за 2500 лева ти трябват около поне още 1000 лева за докарване(данък, застраховка, преглед, гориво, ферибот, ремонтче, консумативи и т.н.) до БГ освен ако не си джамбазин с платформа или автовоз, така че, аз лично НЕ мога да повярвам на никого, че има читава стока 4х4 с десен волан за под 3-4 бона в България.

Това което пристига в БГ е сбирщайн с проблеми и набързо закърпено или просто маскирани лимонки, които тук на острова биха стрували много да се ремонтират или НЕ подлежат на употреба по разни технически причини, примерно различна степен на увреждане в следствие катастрофа и т.н.

За 4-5 бона в БГ има толкова много автомобили в които е инвестирано супер много пари и време, търпение и упоритост и може да се намери читав джип и в БГ.
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

2000лв до БГ, което ясно няма как да стане но има една наука математика и . 2000 колата+ 2000++ обръщането и няколко месеца чакане= 4000+++ ЛВ, АГУ 1800, регистрация + нон стоп ядове и проблеми и какво се получава, че за 7-8 000лв ще кара кенеф обръщан с постоянни ядове което го гарантирам на 100% че ще е така. То на WJ парното клапи и тоците не са най-перфектното нещо на света, а при обръщане си представям за какво иде реч. Та общо взето и без пари да се вземе от Англия ако ще се обръща няма никакъв смисъл. То на кола с цял мост и толкова много глезотиики трябва да се смени буквално всичко отпред без стъклото и самия двигател. Фарове, кори на врати, целия мост, кормило всичко, всички кабели... При положение че оня ден имаше слънчев с АГУ за 5400 обява на Симеоновско шосе мисля го гледах, не виждам грам смисъл от цялата тая занимавка. Да не говорим че тая сума 2000лв за обръщане не ми се връзва, при положение че само преден мост куадра драйвски е 500+лв, кормилна кутия 200лв, табло фарове, кори, труд...

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                        2000лв до БГ, което ясно няма как да стане но има една наука математика и . 2000 колата+ 2000++ обръщането и няколко месеца чакане= 4000+++ ЛВ, АГУ 1800, регистрация + нон стоп ядове и проблеми и какво се получава, че за 7-8 000лв ще кара кенеф обръщан с постоянни ядове което го гарантирам на 100% че ще е така. То на WJ парното клапи и тоците не са най-перфектното нещо на света, а при обръщане си представям за какво иде реч. Та общо взето и без пари да се вземе от Англия ако ще се обръща няма никакъв смисъл. ...
                        За да се обръща волан, в сметката трябва да се сложи закупуването и на една кола - донор с "правилния" волан. Само за климатика (кутията + карантиите) преди 4 години по моргите искаха над 1000 лв.
                        И аз съм на мнение, че обръщането на волана на WJ си е дива безсмислица от финансова гледна точка, а за това що за кола ще е резултатът от едно такова обръщане - да не говорим ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

благодаря за всичко...стана ми ясно...няма смисъл! ще продължавам да търся свястна с ляв волан като в полезрението вече влиза и 5.2 grand cherokee i(z)

Коментар

Ако ще го унищожаваш в гората десен волан става и то ако е на 40% от цената на ляв. Като кола WJ е по-добре от ZJя. ако ти е за унищожаване 5,2ката е по-идиото устойчива, но по-лакома и по-мудна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X