Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кора/Защита под двигателя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кора/Защита под двигателя?

Търсих, ама не намерих. Та зачудих се някой дали е слагал защитна(метална) кора под двигателя на WJ/WG? От къде я е взел? За какви пари? Отзиви?
    WG 2.7 CRD

От: Кора/Защита под двигателя?

Или пък ако някой може да сподели размери, ъгли и отвори за домашно производство?
    Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Заради целия мост отпред май не може да се монтира цялостна защита под картера на двигателя /Skid Plates/. По-скоро нещо такова/Front Guard/:

Май не изглежда кой знае колко сложно, но за точните размери и ъгли ще трябва на място да се мери и прецени. Иначе това е $250 US долара, без доставката.
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Според мен под радиатора и ролките/ремъка е по-наложително, защото са директно изложени на пръски кал, вода, пясък, камъчета и т.н. При 2.7 CRD картера е сравнително на високо.
        WG 2.7 CRD

Коментар

Е, остават сравнително незащитени и кормилната щанга с демпфера, но ако става въпрос само за пръски от вода или кал и малки камъчета, то и нещо пластмасово ще свърши работа. Или пък нещо от алуминиева рифелована ламарина - хем по-леко, хем по-лесно за огъване при изработката. Онова на снимката по-горе няма ли да може да се изработи от някой от колегите тук, които се занимават с изработка на метални брони, странични защити /side bars/ и т.н.?
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Моя си дойде с тези–52059165АА 52058922 .
            Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
            Grand 3.1TD
            0898 620 306 Стоян

Коментар

Аз си направих сам една кора, обръзна ми да качва кал по ремъка и по капака, много е тъпо, използвах пластмасова кора от Ауди, резнах я че беше огромна, и я закрепих към бронята с рапидки, работа за 10 минути на канал.
              TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Фабричната кора се захваща на 4 места във фабрични дупки в гредите с 4 болта M10 ако не се лъжа.

Така изглежда отдолу:

А така след монтажа:

Разстоянието между дупките в гредите грубо е ~70см. и кората трябва да е под гредите на грубо 15 см. Важно е да има лек наклон назад към моста за да има оттичане.
                WG 2.7 CRD

Коментар

Сега се сещам да докладвам, че ми изпадна едно парче 2мм неръждавейка с подобен размер и Дядо Владо му направи стойка и ми го сложи(Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sex.gif
Прегледи:1
Размер:23.4 КБ
ID:5694660) грамотно и успешно пази ролки и ремъци от пръски кал и не е мръднало от година и кусур може би.
                  WG 2.7 CRD

Коментар

Това ми предстои и на мен. Доста си пръска отдолу. За сега няма проблеми, но съм решен превантивно да си сложа защитна кора.Може и самоделка .

Коментар

[QUOTE=imarh;2631074]Фабричната кора се захваща на 4 места във фабрични дупки в гредите с 4 болта M10 ако не се лъжа.

Така изглежда отдолу:

А така след монтажа:

Колега, я кажи от къде да намеря и аз такава кора и какви пари е?
                      Grand Cherokee 2.7CRD

Коментар

[QUOTE=Ивайло-Иванов;3200593]
                        Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                        Фабричната кора се захваща на 4 места във фабрични дупки в гредите с 4 болта M10 ако не се лъжа.

Така изглежда отдолу:

А така след монтажа:

Колега, я кажи от къде да намеря и аз такава кора и какви пари е?
                        По-нагоре съм споменал как съм го решил въпросът. Вече 3 год. не е мръднало. А това е стоковата защита, за която е споменал по-нагоре ssspeed.
                        WG 2.7 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X