Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с потропване в заден диференциал на JEEP CHEROKEE (LIBERTY) KJ 02год.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с потропване в заден диференциал на JEEP CHEROKEE (LIBERTY) KJ 02год.

Привет колеги,имам една питанка и ще съм ви благодарен за съветите. Колата има потропване отзад след което установих ,че има луфт в главината и вероятно от там се чува. Разрових се тук там и най вероятно трябва да се смени C-CLIP но питането ми е дали ако ги сменя ще има ефект. Попитах мойте майстори и и казаха ,че няма никакав ефект та дори и да сменя лагерите. Според вас колеги има ли решение на проблема?

От: Проблем с потропване в заден дифернцял на JEEP CHEROKEE (LIBERTY) KJ 02год.

Твоите майстори са прави , аксиална хлабина е нормално да има , може би потропва от друго !
    И ако не е тайна сподели от къде си
    Еди Рангелов : 0885 088 444
    Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Какъв точно е този луфт, който си установил? Аксиален /навътре - навън по оста на полуоската/ или радиален /нагоре - надолу в лагера/? И сигурно ли е, че т.н. "потропване" е от този луфт в главината? Защото може и да е от съвсем друго. Подобни звуци могат да са и от луфт в износени тампони или централен шарнир на т.н. "А" рамо, което центрира задния мост и е захванато с шарнира върху диференциала, а с двата тампона на рамата. Износват се тампоните, както и самия шарнир, който освен това е монтиран в гумен демпфер, като и той може да е деформиран и да издава такива звуци. Става въпрос за V-образното на схемата

Това е шарнирът, който свързва "А" рамото с моста:
      Капсулован е в металния корпус, като между него и корпуса има гумен слой, а отдолу гумен демпфер

А това са двата тампона:

Също така "сайлент" втулките на двата надлъжни носача могат да са смачкани и от там мостът да трополи при преминаване през неравности. Всичко това трябва да се огледа от някой, който е в час, преди да се пристъпи към ремонт на самия диференциал.
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

По принцип съм съгласен, че трябва да има хлабини но ми се струва че са доста големи и това се предава като тропане. Сменил съм шарнира на А рамото (лястовица) и е направен преглед но не се вижда от друго място тропане. Искам да изкажа благодарности към Еди Рангелов за неговата коректност и лоялност. От София съм.

Коментар

И в допълнение на Алекс амортисьорите също потропват като копита
          Еди Рангелов : 0885 088 444
          Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

LSD има ли?
            Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
            Grand 3.1TD
            0898 620 306 Стоян

Коментар

От: Проблем с потропване в заден диференциал на JEEP CHEROKEE (LIBERTY) KJ 02год.

Амортисьорите ги смених и пак продължава да тропа на прекъснат асвалт , Дифернцяла е LSD.

Коментар

От: Проблем с потропване в заден диференциал на JEEP CHEROKEE (LIBERTY) KJ 02год.

Амортисьорите ги смених и не даде резултат пак си потропва на рязан асфалт. Все пак мисля да ги сменя 2 та C-CLIP пък дано даде успешен резултат.

Коментар

Ми,не е лошо да измериш дебелината на новите и старите С-клипсове.Защото си играх да обирам луфт на заден мост на Гранд и съм стигнал до извода че полуоската се разтяга.И има решение,може би временно,преди да си купиш нови...
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X