Здравейте колеги. Понякога колата препушва черно без да я натискам,а като я натисна зад мен става облак и даже оставя черно по асфалта. Четох,че проблема може да е в задръстената ЕГР клапа. Къде се намира тя и как се почиства? Днес направих диагностика с ключа и излезе грешка P0235-Turbo/Super Charger Boost Sensor A Circuit. Преди половин година се счупи планката ,която свързва турбото с катализатора и я смених. Не съм усетил да има загуба на мощност или някакви други проблеми. Може би има малко завишен разход. Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Клапан за рециркулация на отработените газове (ЕГР) WJ 2.7 CRD
Свий
X
-
От: Клапан за рециркулация на отработените газове (ЕГР) WJ 2.7 CRD
Привет.
Може да е от този клапан, но може и да е от вакум клапана който управлява работата на турбината. Намира се между казанчето за антифриз и въздушния филтър. Ако то не работи като хората или смуче въздух също се получава пушек и облаци зад колата.Но тогава обикновено имаш и загуба на мощност, но на равно трудно се усеща, на баир си указва влияние. При мен се загуби и шок педала. Така че, моя съвет е да погледнеш и този клапан, а има и такъв който управлява клапана на колектора. Успех.
Jeep Grand Cherokee 2.7 crd-2002 год.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар