Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Празен ход на Чероки 4.0 l6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Празен ход на Чероки 4.0 l6

Здравейте, да видим дали ще се получи брейнсторминг върху следния проблем:
    Джипката (Jeep Cheorkee XJ 1986 4.0 l6) се развали от нищото .
    Ето и в какво се състои развалянето:
    Един ден слизам да препаркирам на сянка пред блока. Въртя ключа- пали от раз, качва до 3000 оборота и гасне. "Брех", викам аз и въртя втори път- същото. Така 2- 3 пъти. Имам газова- реших, че няма газ и превключих само на бензин. Същата работа. Викам си- "ХУБАВО, като ще правиш фасони". Въртя ключа и натискам газта- вдига обороти (много високи, с малко натиснат педал). Задържах го така за около 4-5 секунди, отпуснах педала на газта и двигателят почти изгасна отново. Появи се ново явление- оборотите започнаха да варират (без натиснат педал на газта) между 400 и 2000 и така циклично и неравномерно- при вдигане насичаше. Реших да си задържа крака на газта на едно положение- пак качи доста оборотите и продължи да работи МНОГО грубо- насичаше, кихаше, бе ужас- просто беше решил да се бори с мен и да ме тормози .
    Препаркирах го в това му, нестабилно състояние, успях да го загрея малко на място и двигателя успя леко да "заглади косъма" и да държи някакви обороти- пак вариращи, но по- малко и пак с груба работа.
    Реших да му дам 1 ден почивка- същата работа. Седнах да чета истинските американци (в техните лоши, капиталистически форуми ) имат ли подобен проблем- всички набеждават, при подобно поведение, I.A.C (Idle Air Control). Една "джиджавка", която отговаря за празния ход и се чисти, когато има проблем. Току що се прибрах от операция по хубаво почистване (използвах Throttle body cleaner- специален спрей, защото според повечето хора, другите спрейвое не са подходящи за този сензор, бе като по дебелите книги- почистване- леко търкане с четка за зъби и т.н.)- резултат НИКАКЪВ. Ето защо и реших да си разнообразя вечерта и да потърся мнения тук. Отворен съм към предложения. Надявам се и Деди да се включи, защото сямтам, че горното обяснение е доста по- обширно от онова, което му дадох по телефона .
    JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

От: Празен ход на Чероки 4.0 l6

"Деди" са му пратили бутилка уиски и има доброто желание да се напие като свиня.....ама явно няма да му се отдаде( и не го оставят що'т) трябва да чете и да мисли (и това не му се отдава) отпред "Сър" и "Мерседес" се давят в собствен сос (разбирай бензин) ти пък си обратното виж педала на газта (жилото) да не задържа ( почти съм сигурен че не е ), смуче въздух от някъде, огледай всички въдуховоди и вздуховодчета......
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Аз гледАх- разкачено няма, стига да няма и разцепено... би трябвало да не смуче. Има един много, ама много нацепен маркуч, ма не мисля, че е достатъчно, за да прави такива неща, да не говорим, че не вярвам изведнъж да се е нацепил и да започне да смуче.
      JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Добре де, докарай го да му се пулим. Ако и на газ и на бензин се форсира, значи все пак е всмукателния тракт, само той е общ при смесообразуването. Бензина го смятат компютри, датчици и т.н. газта-вакума. Дали клапа не затваря, дали нещо друго, незнам........
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Преди да идеш до дядо купуваш си един дезодорант от магазина, препоръчително евтин, палиш кошника и почваш смело да пръскаш в коша.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ма да го полея с бензин и да го запаля целия или наистина да му стартирам двигателя? Ако е второто идеята е да видя от къде ще смукне дезодоранта, нали?
            JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Да, идеята е да пръскаш около съмнителните места, от където е възможно да смуче въздух - напукани маркучи, снадки и т.н. Когато засмуче от някъде запалимия спрей ще промени оборотите защото освен въздуха ще смуче и известно количество "гориво". Може и с някакъв друг запалим спрей, но внимателно пръскай и следи за промяна на оборотите. А този - напукания изобщо не му се чуди, а направо го сменяй, ако не е с някаква специална форма и може да се намери подходящ маркуч. Рано или късно ще ти направи проблем.
              Успех!
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Напръсках го с дезодорант (който не оставя петна, държи 48 часа и е без талк и парабени )- смучеше и имаше ефект само през филтъра. Другото ново- като позагрее- на бензин става прилична работата, на газ- държи обороти, обаче тресе и насича зверски, бе не става на газ. Сега ще му сипя масло в двигателя, че хората твърдят, че не било лошо да има малко, все пак (а сега не е така и не зном от кога няма)
                JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Успявам чак сега да пиша, тъй като след като Деди ми оправи проблема, след работа по ремонт вкъщи и рибарство от 5:30 сутринта до 18:00 (преди час и половина), не ми остана сила и време. Дядо Владо ми инсталира, както аз го нарекох, за да е "хай- тек", вакуумен запушватор на един щуцер и всичко стана сОК и пица. Благодаря за вниманието
                  JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X