Здравейте, След продължително четене и няколко тест драйва, се спрях в крайна сметка на Jeep Cherokee 2.8 модела след 2002г. Като лимит съм си поставил ~8000лв.Иска ми се да е автоматик и лимитед изпълнение, разгледах повечето коли отговарящи на критерийте и най-много ми хареса тази - ***без линкове към обяви *** , която е в Пловдив, а аз живея в София. Колата ми хареса главно заради цената и запазения салон, карах я съвсем малко понеже е без номера. Това което видях е, че има омасляване на предния диференциал и над него вдясно. Понеже не разбирам много, ми се иска колата да се провери от специалист. За съжаление не намерих никъде писано за сигурен Jeep сервиз в Пловдив, където да я закарам преди покупката, а от Балкан Стар ми казаха, че няма да имат свободни часове тази седмица. Та може ли някой да даде съвет къде да я закарам или поне на какво да наблегна на майстора, който ще я гледа ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съвет при закупуване на Cherokee 2.8 в Пловдив
Свий
X
-
Съвет при закупуване на Cherokee 2.8 в Пловдив
Последно редактирано от Чавдар (V93); 19-08-14, 17:31.Тагове: Няма
-
От: Съвет при закупуване на Cherokee 2.8 в Пловдив
По снимки няма как да се даде мнение за конкретен автомобил /то и тях ги няма вече, де/. Не пишете нищо за поведението на колата - как запали първоначално на студен двигател, макар и сега времето да е топло, има ли изпушване от ауспуха, как потегля от място, как превключва предавките във възходящ и низходящ ред - плавно ли е или има тласъци и удари в трансмисията. После в движение има ли шум, виене от трансмисията, трополене от окачването при преминаване на някакви неравности. По принцип в началото, при излизане на модела е имало проблеми с шарнирните болтове на долните предни носачи, които после са отстранени и е имало даже сервизна акция за подмяната им. На задния мост се износват тампоните на надлъжните носачи, които държат задния мост за подрамата, както и тампоните на "А"-образната рама, която държи центриран моста. Това са двата тампона, които са фиксирани към купето/подрамата/, а в центъра на диференциала е захванат един по-голям шарнир. При износени тампони целият мост се мести леко и издава специфични вибрации и трополене при преминаване през неравност.
Колкото до омасляването над предния диференциал и в дясно от него - точно там над него е масления филтър на двигателя и при отвиването му за смяна маслото, то потича върху моста. Ако при смяна не са почистили и забърсали е възможно и да е от това. В същото време понякога се случват и проблеми с уплътняването на масления филтър и кутията, в която той се завива, така че е добре да се огледа, до колкото е възможно.Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
-
Благодаря за помощта, колега.
Знам, че няма как да ми помогнете само по снимки, по-скоро търся доверен сервиз в Пловдив.
Относно пробното шофиране, не съм карал автоматик досега, но като цяло ми хареса, не се усещаше много смяната на предавките, което предполагам е добре. Не чух и тропания по окачването, а имаше неравности. Виене също нямаше. За дим от ауспуха, не се сетих да погледна ...
Но утре ще ходя пак да гледам джипа и ще го закарам на оглед в сервиз, който ми препоръча приятел. Ако всичко мине по план ще се похваля
Коментар
-
Стоян ( ssspeed ) от Пловдив . пост #13
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=80607
Коментар
-
Благодаря за помощта на всички!Неможах да се стърпя и я купих вчера, тази сутрин я регистрирах в КАТ СофияПо пътя от Пловдив за София ми светна ABS-а, после изгасна, днес в КАТ пак светна. Дано да няма много ядове... но мисля, че колата е ОК като за тези пари. Пък каквото има ще го оправям.
Коментар
-
Проблема с ABS-a се оказа оголен кабел. Благодарение на Еди Рангелов проблема беше диагностициран и отстраненТемата може да бъде затворена, отговора на пъвроначалния ми въпрос беше посочен от FABARM в пост #4. Благодаря на всички за отделеното време!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар