Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Cherokee 2.8 CRD светещи ABS и BRAKE лампи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Cherokee 2.8 CRD светещи ABS и BRAKE лампи

Здравейте, наскоро се сдобих с Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited `03. Джипката ме радва, но преди дни ми даде проблем.
    Когато я изкарах на по-дълго пътуване, по време на движение, на таблото светнаха (АВS) и (!)BRAKE лампите. В същото време забелязах, че и стрелката на скоростомера падна на 0 и одометъра спря да отчита километри. След 50-60 км, лампите изгаснаха и всичко заработи отново. След това се повтори. Не съм забелязъл някаква причина или закономерност при която да се светват и изгасват лампите.
    Порових малко в нета и в американски форуми намерих информация, че възможна причина е окабеляването до задния датчик за ABSa, който се намира на задния диференциал, и от който зависи и скоростомера и други работи.
    Водих я на майстор. Не можа да прочете къде е грашката. Каза, че компютъра не ги бил запаметил. Презапоил датчика, защото не бил с букса, а бил директно запоен за кабелите. Това ме навежда на мисълта, че и преди е правил същия проблем и е отремонтиран по този начин.
    Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо?
    Посъветвайте ме къде/как да търся проблема или препоръчайте майстор на JEEPки.

От: Jeep Cherokee 2.8 CRD светещи ABS и BRAKE лампи

Може би прочитане на грешките с дилърски софтуер ще покаже къде е проблема. Не ми се вярва, че няма записана грешка в ECU за подобен проблем. В София edirangelov /0885 088 444 Еди Рангелов/ примерно би могъл да помогне. Предполагам - нивото на спирачната течност в резервоарчето е проверено и е на нужното положение.
    Успех!
    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
    First impression is not always true. Get inspired.
    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X